Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, December 28, 2010

Sekichan mahal tapi biasa jer!!!!

Pagi2 buat citer pasal makan sedap sikitkan
Pi sana sini heboh tengok blogger dok pi makan kat sini
apalagi planla dgn Mr Y nak pi terai makan kat sini
Ingat lepas makan kat sini bulehla pi pekena dessert kat
Ice Room tapi apakan daya dah kenyang sgt terus cancel!!!

kot nak layan layan tenet ada WiFi kat sini yer...

Dekat meja dah kasi tau...nak buat pesanan pi kat kaunter ikan yer
(Ikan pun ada kaunter)

Pastu tengokla menu....order minuman & senarai harga makanan

Teringin nak makan udang...habis...tanya tu tanya ini semua habiss
mulala mood aku ada kureng sikit...last2 pilih ikan pari
ikan lain tengok pun cam hidup segan mati tak mau ajer..maybe sebab kami pi dah petang kot
pastu lampu yang depa letak pun malap jer...jadi tengok ikan tu pucat jer
terencat sikit nafsu nak makan yang sepatutnya lapo giler sebab skip lunch

jangan salah tengok yer
seafood tu semua per100gram...kang sedap2 amik
tengok2 entah kena berapa

Antara menu yang sup ayamla kunun...
aku bukak periuk tinggal sikit jer
tak jadi amik

Aku ingat depa ni kalau nak habis pun mmg tak refill lagi kot
semua pun tinggal saki baki ajer

Ulaman2 mmg memikat sungguh

Sementara tunggu depa nak bakar ikan...buleh la pilih lauk2 lain yang ala2 buffet
kot2 tak nak makan dgn nasi lemak...nasi putih pun ada
sambal paru makan ngan nasi lemak sedap

Keropok RM3..dok boring2 tunggu lama sgt...service kat sini mmg lemb sikit
agak2 nak menunggu ikan bakar tu lama bebeno baik pi cari makanan lain

Minuman...Mr Y nescafe ice...aku mau yang special
Teh Sekichan Ice ...
ingatkan sedap sgt biasa2 jer...
jenuh aku nak ngabeh sebab dah kenyang makan macam2kan

Ulam fav aku pegaga & kacang botol...cicah gitu or makan gitu pun aku
lalu
Cicah pulak dgn sambal belacan lagila terangkat...tapi dlm bnyk2 aku cuma puji
sambal ni sedap

Nasi lemak dah habis barula terhegeh2 "Ikan Pari Bakar" nak sampai
last aku makan gitu2 jer...Mr Y yang perabihkan
tak lalu dah full sgt

paling tak menariknyer tempat ni...pekerja macam ramai
tapi nak kemas meja alahai lembnyer...pastu dgn lampu malap tempat duduk pun
ala sendat semacam aku rasa macam sesak...
aku masuk2 jer feeling aku rasa macam nak keluar balik pi makan
kat tempat lain...
tapi pujuk hati untuk terai dulu

Inilah Restoran Sekichannya...located at Kota Damansara
sebelah dgn Ice Room berdepan dgn Giant...kirim salam sekali jelah aku nak mai
singgah lagi

Alang2 baik makan kat Jeram...murah pun murah...seafood fresh lagi
kalau nak tau tempat boleh klik kat sini yer
bagi aku mahalla takat Ikan pari seciput tu sampai RM29 tak berbaloi rasanya
nasib baik tak amik siakap ke jenahak
mau ratus2 kot...

Agaknya nila rupa sebenar tempat ikan bakar sekinchan tu

Psst: Kat sini jgn ngengada nak order goreng2 yer...depa cuma jual yang bakar ajer & apa yang ada kat buffet tu

25 comments:

SyaNa said...

aku try mkn kt sri gombak ari tu laju gk service nye
pastu yg kopok & sume lauk2 buffet tu mcm dia xcaj jek

xtau la kalo dia lupe nk caj kan..

mama tisya said...

byk dh dgr feedback tk brp best kt ikan bakar sekinchan ni...lg suka mkn ikan bakar blkng istana..yum2

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Salam Posh,

leleh gak la pepagi nie hang post pasal makanan, adess.. huhu,
Jom aa layan Aroma Ikan Bakar lak kat Jeram, haha, best gak an?

A D I A said...

pnah lalu restoran ni, macam takde org je. haah la agak2nya tmpt asal depa kat atas bot tu kot.

rasp said...

oooo kureng ek tempat nie...
lum pernah terai...
nama mmg fames tapi sayang tak jaga standard kan...

iris said...

pagi2 dh nmpk nasi lemak kat cni buat aku lapar tp blom lg nk kuar sbb nk ziarah teman2 dulu ;)

Softtouch [Hanim] said...

mmg mahal sis tp suami sy suka..sy mmg xsuka sekinchan nie...tp dah suami suka tulah sy pg 2nd time ari tu...

tulah baiklah mkn kat jeram or bagan lalang ...

Gayahspears said...

nak ikan pari bakar cket boleh x posh??huhu :D

el said...

sedapnye ikan pari bakar...

zura@iwan said...

uitt..pg2 tunjuk ai mknan...adeiii....lapor ni..haha..

oo kalu nk order kena jumpa Ikan ek..haha....tp tmpt dier nice la...

Mulberi said...

Hai posh!! Visit here.. I link u in my blog ok..:)

ieda said...

wow sedapp tuu ikan bakar .. erghhh x tahan tgk ulam2 tuu beb .. pueh ati ler kalau makan tmpt mcm nie :)

Sallehudin Said said...

Sooduppnyoo !!

YanaMIB said...

hurm bad review nih..xmo pi..haha..kang sy lak kena bebel dgn hencek tunang...dia tu mmg sgt cerewet lah bab² service and kualiti makanan nih..=)

Dee said...

yup..i still rasa ikan bakar belakang istana (jln bellamy) tu lagi best dari sekinchan ikan bakar tuh..

fArAh!! said...

wah sedp nye makann

AngahSayang2314 said...

eee memang tak berbalo2 sunggah la

mummysyafie said...

kat mana ni dear? tak pernah dengar lagi.

Eri-chan said...

ikan bakar sedap kat sri nikat hulu langat.. hehehehe..

Rama2Ungu said...

hoho..bek g makan kat gerai...mahal kemainn...lauknya mcm mkn kat gerai jek..spesel sbb facilities tu kot..

saddam said...

saya setuju dengan tajuk post nie... Sekincan nie mahal.. makanan biase2 je..

AngahSayang2314 said...

eh sibuk yerrrrrr x ada new n3

kakchik@ella said...

baru ingat nk try sbb dia bkak branch kat seri gombak. kansel la jwbnya. haha ..

Mimy Hamid said...

yer ker beb tak sedap sgt...maybe sbb komersial je kot

LiAnA said...

ikan bakar style melaka gak sedap emmmm