Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, May 11, 2010

Jangan IKUT yer MERBAHAYA

Late update sbb pi hantar MIL p spital
bukan sakit apa just follow up on her treatment
We have to take turn
yelah la nikan keje nak kena jaga gak

so coming late jerlah
rugi amik cuti
tu pun MIL dok hint2 nanti nak gi sini gi sana
last2 aku dok habaq
tak leh sbb aku kene gi keje
yelah hari tukan dah EL sbb my mum sick
dia tau kalau dgn Mr Y mmg payah sikit
(anak lelaki beselah..huhuhu)
takper2 nanti this weekend bawak gi jalan

Naper yer tajuk macam tu
sbbnyer
kalu skill dah cukup takpe
tapi not advisablela still
MERBAHAYA
kalu highway ok lagi ni
Ni tak jalan nak ke Kuala Selangor
dgn takde lampunyer
jenuh aku dok berzikir
risau gak kalu jadi apa2

Mr Y mmg bijik mata dia tegak jer
kalu nak gi riding
cuba ajak naik keta
ada jer excuse dia
saboi jerler

Mr Y tingin sgt nak makan
ikan bakar kununnyer
masa ni bukan dinner dah
ni dah kira supper
planningnyer nak round2 KL jer
maybe supper kat KG Baru oklaaa

Last2 Mr Y dok tukar plan
katanyer tak adventure

Adventure sgt sampai ker Jeram pi nyer


Actually nak p tempat yg kami bese makan
tapi dek sbbkan sotong, ketam & udang habis
so try kat sini lak
sbb aku tingin sgt nak makan sotong goreng tepung


Kene book meja dulu
baru leh pilih nak seafood apa


tu dia.....udang besaq2 naaaa
yang nak makannyer 2 org jer
itu pun aku dok tahan2
saper nak perabih ni
aku dah gerenti tak leh
makan bnyk punyer
walaupun mcm2 nak


Muka kelaparan tak amik lunch plan
nak amik dinner terus
Muka suci dlm debu
aku kalu riding ni tak koser nak make up2
sbb ingatkan kalu pi pagi2 buta takdak org
amik ko punyer la ramai umat manusia
makan pagi2 ni


Nasib baik air sampai dulu
haus giler
sbb la ni malam pun panas
tapi bess la fresh orange
dia murah lah tu RM2.50 ajer


Jenahak ker siakap ni??
aku ni reti makan jer...jenis ikan bukannya reti naaa
sbb tu kalu pi pasar besenyer Mr Y yang buat
tapi kalu pi supermarket
tu aku pandailerr
hehe
Ni masak "masam manis"


Ketam masak cili
Mr Y antu ni
aku kalu kat kedai mmg tak reti nak makan ketam
susah ler
suka gak ler tapi dah ler antu sgt


tu dia my fav suka
"sotong goreng tepung"
tu pun terkulat2 nak ngabehkan
sbb Mr Y tak brp suka


"Udang butter"
oklaaa sedap gak
gemuk2 udang tu...
last2 bergaduh saper nak habiskan
huhuhu

Nasib baik masa balik rasa cam cepatla
dalam kul 3 pagi sampai rumah
pastu tak leh
Entry ni gak ditujukan khas utk purplelicious
yang bakal jadi MAMA tak lama lagi bessnyer
dia dok tanya saper pernah gi makan kat Jeram
kebetulan I baru p...so ni yang terus update
utk purplelicious baik gi nanti meleleh baby hang ngidam nak seafood kat Jeram
hehe

Psst:Yeehaaa boss p outstesen seminggu tu......pi lama2 pun takper....babai boss

27 comments:

y@n@ M!B said...

pehh glerr rock sis ber'riding' tgh² mlm tuh..boleh gak eh sis mkn berat cemtu wpn supper..ffuhh tabik spring!huhuhu~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa beb ko taw pagi tadi aku dah datang sini...tengok non ado hapdet baru..tiba2 lepas lunch masuk sini..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kaw kijam...bawak la aku sekali wei pegi makan dekat jeram..huhuhuhuhuhu
baby..tengok mummy posh nie kejam kan..tanak bawak bonda p makan dekat jeram..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
beb anyway walaupun N3 nie sangat menggugatkan ku..tapi thanks a lot ko sudi uat tuk aku terliur terharu taw...*noty :P*

ieda said...

waaa bestnyer beb .. mu riding jerk makan di jeram nieh .. waaa havoqq ..

suker2 .. semua makanan tuh dah lama aku ngidam .. kalau gi makan hubby susah sikit nak ajak makan seafood sbb dia susah nak pi kedai2 yg x biasa makan nieh .. huuhu kalau naka ajak makan kena plan awal2 .. pujuk sakan2 , barulah den merasa .. ehhe

anyway memang nampak sedap giler kat sini nieh :))

ikiqzana said...

aku suker sngt makan seafood.. ketam masak cili tu lg menyelerakan..

jeram kt mana ni posh..??

☆ lieya latif ☆ said...

wah sis....cun la sis ni.....

fuh, mkn seafood tuh...lazat wallahh!! tgk ketam tu yg tak tahan tu....buat plak greng bercili...mmg nampak marbles...butter prawn tu peberet hubby lieya...mmg sepinggan pun die leh bedal sorang2 eeheheheh

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya sis makan..memelh air liur tau...riding jauh2 malam plak tuh..cayalah sis..dah mcm cite tragedi oktober dah..ala cite awie tu..he he he..

atty's said...

adoi posh ..entry yang sangat kejam .
terliur aku nengok udang ..tuh ..weh .

sisdee said...

alamak..i dah had my lunch just now..but rasa nk makan lagi bila tgk entry ni hahahahhh..tk tahan kat ketam tu :O

I_Hate_Lolipop said...

OMG.....rasa lapar...lapar.....lapar (=.=)

sasha* said...

ketam tu terbaikkkkk.dh lama tak mkn ketam ni huhu

Azmiezas said...

Sedapnya..tapi jauh laa...

fikaryna said...

wah..ryna suka sgt dgn seafood..cayaq ayaq liyuq..huhu..

buh la peta kalau dari kl..huhu..

nabilah_2908 said...

wah....sy pun suka sotong celup tepung tu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
OREO CHEESE CAKE LEPER

syarifah radiah ibrahim said...

waa best gilaa ikan bakar.
wuu~~

Ju@Lucky^Mummy said...

uwaa.... dah pergi hari tu salah kedai....!!! maaaaa..... jelesnye ngan cili crab tu!!

Rinna said...

Hmmm.sedapnya..tgk makanan seafood tuh..Pandai betul korang laki bini carik makan tempat yang sedap2 yer..sampai ke Jeram pegi nya.. :)

Lady of Leisure said...

adoi ko ni saje jek tau kasi aku tengok seafood kan ni dah kene tadah ngan baldi dah... meleleh tau dah la aku kuat makan lately ni...

noradzlina.kamdani said...

wah...best nye g mkn2

Mia-Ina said...

tgk makanan tu,teringat medan ikan bakar kat kuala perlis lak..huhu..

NeenaAnuar said...

adehhh!! udang butter tu! tak tahan lah I tengok!

ALoNa Cintamaniszlite said...

uii...seronoknya meronda sakan sambil mencari makan...hehe

Mr.K said...

wah sedap nya ...berselera ko posh...

sweetfiza said...

sngguh mnyelerakan ....yummmyyy2...

NaNaJoe said...

wah sedapnye....huhuhuhu~~

Mimy Hamid said...

jeram ni kat mana ko tolong ar bagi details...aku pun suka seafood gak..

nisa said...

mkn jgn memilih, bedal je.. nisa suka la makan2 ni.. xkira la da pukul bp time tu.. syok kan.. nyum.. nk ketam, :)

SURIA AMANDA said...

Adehhh!!!!!pedih perut dan hati tengok ketam tu...bisaaaa....