Klik Jangan Tak Klik

Monday, November 22, 2010

Kalaula ada yang lain

Hari ni mmg takde mood langsung nak update blog
kalau buleh nak blogwalking
jer...tp cam tak lengkap pulak hidup kalau tak update
nanti kang rasa gundah gulana pulak

Nak tau sebab apa sebab inilah
dari bulan berapa dekoder aku dok rosak jer semedang
hantar direct to Service Centre
Philips kat Seksyen 14 tu pun tak sampai 3 bulan rosak..
baik pastu rosak balik

Dah nak dekat seminggu lebih tak dapat tengok Astro ni
rasa cam pening sgt...almaklumla dah tak reti nak tengok chanel biasa tu
arial pun tak kat mana dah
huhu

Ingatkan buleh ler happy sat walaupun dapat dekoder yang jenis lama ni
berangan dah balik keje kang leh layan CAHAYA kononnyer
(sampai la ni aku tak tau pun yang terjadi huhu)
sekali dekoder lama ni pulak not compatible dgn piring astro yang baru
bertambah2 ler sakit pening pale aku

So nak buat apa lagi telefon CS Astro lagi sakit jiwa
macam2 jawapan bagi...
So finally dapat cakap dgn CS yang betul2 boleh tlg selesaikan
masalah aku
tutup existing a/c ni
pastu subscribe new one....
just bayar RM199..ingat dgn Astro semudah
ABC takde maknanya
aku kena pulak tunggu confirmation for
termination of account...nak subscribe baru pulak kena tunggu lagi sampai 2nd Dec
masak!!! betulllah
alasan depa tgh upgrade system...

Yang paling bess CS boleh bagi jawapan yang berbeza2
takde training ke depa ni
mmg nak kena sgt la ni...

Kalaula ada yang lain tak hingin aku nak amik ASTRO ni
mengalahkan nak bukak akaun kat bank
yang dia tau semua nak cepat
tapi service BAD!!!!!!

Psst: Dok kata kat Mr Y astro takde lama ni nak buat apa...dia kata karaoke...sabo jelah huhu

18 comments:

A D I A said...

eh i kalau takde astro tak senang duduk je rasa, tv biasa i pun bengong, arial tah hape2.

SURIA AMANDA said...

Boleh gilo kalau takde astro kan kak?rasa mcm nak sepak terajang orang jer kan?

Softtouch [Hanim] said...

sy pun kalu xde astro rase xbest sbb kwsn umah sy tu kalu pakai arial biasa gmbar kabur...

HaNTwO said...

servis astro ni memang macam haram jadah..sumpah kalo arial umah saya elok memang xmau pasang astro bodoh ni..

Rinna said...

Boringkan kalau tak de Astro..sebab kalau canel 1 2 3 tu kalau boring leh gak tukar2..kan..

y@n@ M!B said...

btol la sis..parents sy pn penah bengang dgn pengurusan astro..dorg nk duet laju je..tp bila bg service..hampeh!

mmg naseb dorg baek la sbb xde competitors kan..isk~ =_=

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tapi kalu xda astro rasa cam tension jugak kan..sebab siaran tv biasa pakai arial tue xclear langsung kat area umah aku..buat tekanan perasan jerk..

rasp said...

astro nye service mmg teruk la sis..
kalo ada service provider yg lain yg service lagi mantops...
rasa astro leh bungkus oooo...
nie sbb takde tu laa dorang tak kisah sgt kot dgn layanan terhadap customer nie...

biskut said...

tuh sebab tahun lepas aku gi maki depa...terus close acc sekali.padan muka.lepas tuh dok antar msg2 apa kejadah suh activekan balik acc.hampir 8 tahun guna astro..last2 bengkek pya pasal...close terus.

Dee said...

dulu my astro problem gak sis..i terminate old account n subscribe new one..masa tu free registration..xde byr apa pun..

skrg ni kalo xde astro..dee leh tgk hypp tv sbb dee pakai unifi broadband..

zulkbo said...

salam..
nasib baik saya bukan
pengguna Astro..la la la

fikaryna said...

x pun layan dvd je ler posh..leh mati boring gak kalau x tgk tv kan walau malam kejap jer..

atau weekend..sabo le yer..

husaynrazak said...

ble la astro beyond hehe

Just Call Me Bitt said...

try google unifi...i pon dok usha2 gak nih...dah mencik tahap gaban dah dengan astro tu...cust services paling sombong dimalaysia

ERMAYUM said...

betul stro kalu rosak tak yah la nak kesana sini - tutup and istall baru lagi murah

ERMAYUM said...

lupa nak add - their customer srv is so suck - bertahun dari dulu sampai lah ni tak berubah errr sori geram la pulak :)

el said...

paling x best astro
bila hujan lebat jgn harap dpt siaran...geram betul

a d r e y n i e e l i s y a said...

kitorg pun dh 2 weeks xda astro..
decoder bwapg kedai ari tu..
ok jerk..

mgkin piring astro dia tuh yg prob..
dh kol balik2 suh dtg umah..
x juga dtg2..
haih