Klik Jangan Tak Klik

Monday, October 10, 2011

Datang Pameran Pengantin ada tujuan!!!

Kalau dah penganten lama datang
(yang sentiasa hari2 macam penganten baru ni hehe)
"Pameran Perkahwinan"
nak buat per yer!! takkan nak kawen lagi kot....udah2 ler tu

Sebelum cerita selanjutnya meh kita cuci mata dulu
apa yang ada kat pameran ni
macam2 promosi ada...
Untuk bakal2 penganten rajin2kan la diri melawat pameran seperti ni yer
masa nilah nak grab harga2 promosi ni
nanti bila sampai masa takler membebankan sgt!!

Suka nengok deko2 ala english style ni...sejuk jer mata memandang...
kekadang nengok wedding zaman ni
bab kemelayuan dah kureng
bnyk ala2 barat pulak...terikut terlebih2 pun tak bagus
patut bangga dgn budaya sendiri...
sampai kompang pun nak pakai CD melampau tu!!!

macam2 fesyen ada...aku pulak teruja nak naik pelamin lagi..
tingin nak sarung gown penganten bley huhu
fesyen sekarang ni pun meletop letop santeknyer...

Keep Slim pun tumpang sekaki...
senang nak kuruskan badan
amiknyer package yang ada
yang paling meluat tu tukang jaga kaunter

kalau boleh pilihlah bdn yang selim sikit...
bukanla jenis lemak bersepah2 tu yer...
1st impression kalau tengok tukang buat promo tu tak presentable
terus mati niat nak membelikan..

ibarat yang jual corset tttttttttuttttt ada hati nak jual corsett
tapi alamak hang nyer badan pun kembang camna nak percaya

Siap dgn "food testing" lagi nak pilih catering mana

Tapi aku dtg sini bukan semata2 nak tengok ataupun nak cari
pakej apatah lagi nak amik gambo perkahwinan
mestilah bersebab...nanti aku citer next entry yer...

Stay tune!!!

Psst: Makin lama belanja kawen makin meningkat...

27 comments:

hyazz said...

aper sebab nye ek???

misya said...

sya suka g pameran pengantin sebab ble tgk hantaran yang indah2,cantik2

mekchu said...

dia tau, lepas kawin mesti gemok.. baik buat promo keep selim siap2.. hahaha...

jgn lupa join contest mekchu tu okehh..

YanaMIB said...

yup mmg berbaloi pi pameran pengantin ni..sy dulu b4 kawen merata2 pi pameran..asal nmpk poster pameran mesti terjah..wpn kitorg cuma cari kad je kt situ sbb len2 sume famili uruskan..hihi tp dpt harga mmg sgt puas hati =)

ghost writer said...

aku suka dengar orang kawen,kawan kawen,sedara kawen tapi jarang amat nak gi sana.kadang pegi gak tapi takkan lama.salam,bagi hadiah & then cari hala.apatah lagi nak gi pameran perkawenan.

*rasanya dah lama tak datang sini.

Shiela Latif said...

semlama gi tgk pameran pengantin kat angsana JB...mmg cantik2 pelamin sekarang kan?..suver tuk adik shiela yg nak kawen ti..

Yana Kama said...

betul betull..kalo kita nak beli barang/prduk mestila kita akan tengok penjual dulu..suppose penjual kenala melambangkan keberkesanan produk,baru pelanggan mau percaya..

ieda said...

hermmmmmm ape alasannya tuu .. nak jugak tahu ! :)

Tihara said...

penah pegi wedding fair mcm ni di the mines..best dpt free gift..hehe

JUM JOIN GIVEAWAY DI BLOG KAMI :)

Eri-chan said...

i pergi jugak tapi takdela nak nak ambik pakej kat sini pun..mahal2 jugak ek.

Mimy Hamid said...

teringat masa aku nak kawen dulu ..setiap pameran aku pegi tapi sbnrnya adalah mahal caj nya ...kalau dtg survey tengok apa yg patut ok la...aku pernah tnaya mak andam nak caj aku 10k tp bkn glamer pun...

LiAnA said...

sekrg ni dh mcm2 fesyen.. cantik2.. sediakan duit aje hihi

Softtouch [Hanim] said...

nape yer sis?agaknya sis nk amik package photography kot..ke nk teman adik sis p cni sbab dia nk tawen atau mr y join pameran cni sbb mr y kan ada band..buat promo lah kat situ kot2 org boleh amik band mr y utk majlis depa

JMR said...

smpai skang x pegi2 lg any wedding ekspo..huhuhu..berbaloi x pg??

Mama Gee said...

hurmm kat sini lah sesuai nk cr pakej bergambar kan...tp masalahnya tak tau bila dan kat mana ade pameran ni...ni haa pengantin lama ni teringin nk bergambor2 sakan..maklumlah dulu tak merasa....heheeee

zureen@mama said...

Baju kawen sekarang cantek2 belaka..

el said...

ooo ms el kawin el amek kompang ori ok no no cd..hahahaha...eh eh ape tujuan posh ke sn eh...moh lekas cite

zailamohamad said...

tulah kan..takkanlah harga barang naik belanja kahwin pon kena naik??
hehehe

lieyalatif said...

lieya pun suke sis tgk pameran2 camni...lieya suke tgk pelamin sebenarnye...pelamin skrang canggih2 n cantik2.....

rATu kEBaYA said...

sekarang segala kos dah meningkat. kena rancang betul2.. tu pun kekadang ada jugak yang tercicir.

Rinna said...

Suka tgk baju pengantin zaman skrg nie..tapi kalau boleh still maintainkan songket..baru laa.. leh kekal tradisinya sampai bila2..

ummiross said...

Seronokkan cuci2 mata tengok pameran, cantik2

My Life's Journey said...

salam pekenalan ..umi jd ahli baru kat cni ..umi suke giler tgok entri ni sebab unmi tak pernah g pameran pengantin. Pameran kat tempat umi tak de mcm ni huhu ..

mamaNoriz said...

posh, u ke sana jgn bwk cik abe tau...
kang kasi dia idea lain lak...hehehe

tpi tgok pameran cam ni mmg suka berangan...

kesian kat org promote corset tpi body out tu...hahaha

simply nana said...

suka juga tengok deko2 dan barang2 hantaran yg diterapkan masa majlis...apakah itu?tertanya2 nie

Cik Ina Do Do Cheng said...

besti gi pameran pengantin. macam -macam ada.rambang mata. posh apasal gi sana?he he sibukkan cik ina.

NuNu EeRa said...

aritu xsempt nk pegi sbb mr tunang kne kje.. cost kwen mmg mhal kan skrg ni.. sedih sy klu pkirkn.. :(