Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, October 12, 2011

Happy Farewell to Zihan & Aini

Sebelum meneruskan citer hapdate terhutang tu
citer kisah ni dulu yer
Happy Farewell
to my fellow colleagues
dua orang sekali pulak tu

1st Zihan....dapat better offer apalagi cabutlaaa

2nd Aini...budak ni baru lagi....katanya berenti nak buat
family business...

Apapun alasan mereka aku doakan mereka berjaya diluar sana
dan telah buat keputusan yang tepat
takmo dgr cerita lepas keluar dari company ni
menyesalla...tak bessla..itula inilah...

tu sbb sebelum nak berhenti pikir sehabis2nya...
buat pertimbangan yang betul
minta nasihat family & kengkawan...
jgn sekali kali berhenti dek sbbkan emosi
kekadang bukan kerana
wang yang penting "hati" kita tenang keje kat situ

Mungkin ada yang setuju...dan ada yang tak setuju..
masing2 ada pendapat sendiri
tepuk dada tanya diri sendiri

Psst: Tapi kalau dah berenti dari satu tempat toksahla dah ludah lepas tu jilat balik meaning dah berenti kalau tempat baru tak "sebest" tempat lama jgnla datang balik...buat malu jer..agak2 terdesak pun carila tempat lainkan

11 comments:

ratusiput said...

aku sejak benti hati rasa tenang sbb leh tumpu anak 24 jam sehari.aku tak menyesal sbb aku keje pun clerk je...kalau kot gaji engineer ke maybe rasa cam bersalah skit :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

ada lagi yang berhenti. semoga lebih berjaya . betul cakap ko, kat tempat cik ina ada budak lelaki hari tu berhenti keja cakap berlagak-lagak, alih-alih lepas setahun datang balik kat sini.hapa cerita

Pepel BoNda AmaNi said...

aku nie pun..klu dapat better offer aku cabut jugak..hehehhehe

rATu kEBaYA said...

setuju dgn entry ni. yang penting hati tenang bila kat tempat keje.. soal duit tu kedua.

Mimy Hamid said...

berhenti untuk ke arah kebaikan..sesama kita doakan terbaik...aku pun tak suka dah ludah jilat balik..dah benti sila benti takyah nak masuk balik...aku dulu tukar keje nekad je beb...pasrah je apa akan berlaku tempat baru..but Alhamdulillah ada rezeki ku lagi meluas Allah bagi

Rinna said...

Hmm..tu ler sebelum berhenti baik fikir baik² mmg laa kalau difikirkan offer yg dpt tuh lebih tapi kalau hati tak tenang nak wat apa kan yang penting keje kat tempat yg hati tak sakit dan stress.. :)

Isteri Encek Bard said...

wahhh sweet

Mr feckry said...

ayat las tu power beb

-oP_ida- said...

suree kalo dapat ofer best lagik..nak gak cabuut...tp sampai laa non hado.....kira rezeki kat sini lagiklaa kan...

dear posh, i mimpi u semalam......rindu sangatlah tuh..eekekekekkee

lieyalatif said...

betul kate u tu sis...pikir la masak2...once dah keluar, tak yah la masuk balik.....harap2 terus murah rezeki mereka dlm bidang yg mereka ceburi lepas berhenti tu....

mamaNoriz said...

alasan berhenti tu biar lah yg betul2 kan...
takut ckp lain pastu baut lain...hehe

hepi farewell