Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 23, 2010

Tidak ada dikedai biasa

Bosan!!Bosan!! kalau Astro takde
tapi nak sedapkan hati takperlah sabar bnyk2
bersyukur masih boleh tengok TV...
ada yang takde TV langsung lagi kesiankan
(Walaupun dalam hati sedey sgt huhu)
ada ker Mr Y ajak melalak malam2...huhu

Nak share pada peminat2 kucing kat luar tu...
manalah kot kot terkena penyakit yang sama macam Mr Poposh
tak payah buang masa nak beli makanan yang khas untuk
kucing yang ada problem kencing ni

Sebabnya aku nak share
bukan apa
yer2 jer hari tu pi sampai ke PJ
tempat biasala aku belikan food untuk Mr Poposh
yelah kat tempat biasa tu kan ada diskaun
jadilah walaupun 10%

tup...tup sampai sana
tauke tu kata takde....dia sendiri pun kalau ikut nak untung
buleh jer recommend makanan lain
tapi tidak siap advice makanan untuk Mr Poposh itu hanya VET jer jual
kalu ikut malas aku jauh dari PJ nak ke Shah Alam
mau jer aku ambil mana2 food
tapi mengenang risiko yang bakal dihadapi
eee tak sanggup aku

Last2 Mr Y kata takper pi gak beli
food dia kat Shah Alam Vet
syg betul Mr Y dgn Mr Poposh

Sampai jer kat rumah Mr Poposh dah tau dah makanan dia
sibukla nak mencium2

dah tau makanan dia siap nak gigit mana taw kot2 terkeluar sebjik
jangan mimpilaaa ko Mr Poposh
gigitla sampai tercabut gigi
mmg takkan terkoyak punya...
hehe

Nak tak nak aku amik gak ler ni...
Ingat nak beli yang 1.5 ajer...itu pun dah gigil RM70
habeh dah takde stok amik gak ler

Boleh beli baju sehelai ni....sabo jelah nak tak nak kena amik gak
demi kesihatan Mr Poposh yang berpanjangan...
dia kena amik food ni selama 2 tahun
(mummy dia mmg kedekut bab2 ni huhu)

tapi walaupun mahal sikit...aku rasa berbaloi gak
sbb yang aku beli 1.5kg hari tu pun masih ada balance
banyak lagi...kira jimatla gak...

Gambar terkini
selimkan!!!!ker sama ajer hehehe
tak kisah janji dia sihat amin

Psst: La ni alhamdullilah tengok Mr Poposh dah sihat kembali...tp makan mmg bercatula...badan mungkin ada selim sikit hehe

22 comments:

Rinna said...

Nampak kecik sikit laa Mr Poposh..sian kena kontrol makan yer..tapi tak per janji sihat..kan :)

Sasa Al-Sharif said...

tak baik la bagi dia makan banyak sangat. patut kasi diet sikit. macam nak obesiti dah tu

Zaer!! said...

nk singgah sini leh x??

sue said...

RM70?..Fuhh..memang mahai pun. Tapi kalau itu yg terbaik buat poposh..tak pa la..

Eri-chan said...

weee mahalnya makanan..2 thn nak kena support..takpelah asalkan sihat...
poposh tak nampak slim pun..still gebu dan montok..hehe

RoSs_NiE said...

kiutnya kucing die..he..suke

y@n@ M!B said...

mcm xde beza je saiz poposh tu..hoho~ maybe dia senang ati ada org take care kesihatan, mkn, minum dia..tu bdn maintain gitu je..huhuhu~

anamizu said...

bulatnye kucin! ^^

mush said...

hype pOsh....gOod morning...nice to know you...

OnFarisha said...

Selamat pagi and gud morning posh!
Wow.. harganya.. blh tahan... hiksss... :) PASTI rasanya amat sedap tuk kucing comel tuh ya.. :)

DaZzlingLilLy said...

takpa lepas sihat nanti boleh bina badan balik sampai bambam..

Rama2Ungu said...

hohoho..morning...sian dia...

☆ lieya latif ☆ said...

besar pahala u sis....syg kan kucing....sanggup beli mcm2 tuk kucing agar sihat...mgm tabik ngan u sis.....

yellowie roses said...

sis..kucing saya had same prob macam mr poposh-kencing bedarah..=(

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhhhh leh tahan jugak rege makanan dia kan..huhuhuhu

AiDa AzRyN said...

comelnye kucing tu~ ;D

el said...

mahal giler makanan poposh ni eh..bertuah dia dpt tuan yg baik ati

ALoNa Cintamaniszlite said...

nampak sama je..tp mcm tak fit dh laa badan dia, hmm..iye ke??

Sophia Rani said...

gemok nya dia...!!!! i love meow!!!

atieNOTHING said...

tewmok nyeee :D

MiYOKO TACHIBANA said...

mahal giler makanan poposh tuuu...arap2 la my ricky n snowy tak skt...tak mampu cheq nk beli mknn utk dorg yg mahal tuu...

Suara Kalbu said...

Masya Allh Mr Poposh...

Kak Poshh... SK sudah geram tahap diva kat dia ni. Akak bagi makan apa jadi sampai mcm ni ? Huhuhu..nak jugak nak jugak