Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 23, 2010

Bila budak kecik ambil gambar

Pagi2 tayang gambar makan dulu yer
saja jer nak tayang gambar yang aku masak

Ni pun masak yang senang2 jelah
my sis call kata nak datang
harusla ada makan2 kan

tapi gambar kitaorg mmg takde
sebab yang ditugaskan menjadi photographer
anak buah aku yang kecik

alamat semua gambar jadi lagu ni
ada yang ok...ada yang kabur hantam jelah
aku pun tak koser nak bergambo bagai dah penat masak
aku nak rilex2 layan tetamu ajer..
Mr Y pun takde keje
sapa lagi harap nak amik gambar
suruh si kecik tu jelah

air nenas....nak2 time panas mmg cooling

Nasi pun nak enterprem...dah dia ambik
aku tepek gak ler hehe
masak 3 pot nasib baik cukup2
risau aku kalau nasi tak cukup time org tengah syiok makan

tengok gambar kabur...aku pun tak tau naper gambar jadi blur
ikan masin wajib ada sebagai pembuka selera
cuma takde sambal belacan daa...dah lambat tak koser aku nak tumbuk2 bagai

Sambal tumis udang....

Lawan pulak dgn masak lemak ikan merah...meletop pedassnya

Alang2 daging korban pun ada bnyk buat sikit masak kicap
fav aku masak kicap

my fav dishes kalau aku masak mesti ada brokoli
tofu jepun...cuma aku improvise tak letak udang letak ayam ball

telur dadar mayonis kesukaan anak buah aku yang kecik
siap request kalau datang rumah mak teh nak telur
mayonis....

Risau kalau2 lauk tak cukup saja jer goreng nugget
tapi dalam masa yang sama mmg aku nak cuba nugget Ramlee Burger
dok heboh kata sedap
tapi mmg sedap la...walaupun jarang nak makan nugget ni pun..

Nila gambar full...alhamdullilah habis maknanya sedap kot
tapi my mum kata semua ok!!!
almaklumler jarang2 masak kekadang kerlaut gak hehe

Psst: aku check gambo yang ada ni pun lepas depa dah balik...bnyk gakla gambar tunggang terbalik hehe

32 comments:

BATU BERSURAT said...

Adoooo...lapo pulak nengok hidangan2 tu... BANYAK pulak tu!!!! Brrrr....

lady XOXO said...

adoiiiiiii sis.. belom time lunch.. xo tngok ni.. perghhhhhhhhh lapor terus nie.. adoi.. bak sikit sis.. adoi ai.. huyoooooo bnyk makanan tapi asal sis slim river jer.. ni jeles ni... xo makan cikit jer peyot terus KEBABOOOMMMMMMMMM

Gayahspears said...

pergh... menu sis posh sume mengancam.. sempat snap lg ya??? kalo Gayah terus melantak ja lauk2 atas meja tu...huhu..
alhamdulilah sume habis.. x membazir..bagus2

-aNida OtHmaN- said...

sume menu yg dihidangkan mantopp tuh.....

A D I A said...

oo jamu mak n kakak makan ye, kalau i la jamu family, harus kena kritik dari ikan goreng masin smp ke menu berat2. tension woo heheh.

Softtouch [Hanim] said...

bagus ada photog cilik....sennag keje sis...sedap2 lauknya...nak2 sayur yg ada ayam ball tu..
nugget ramli mmg sedap sis, sy pun suka gak...

SURIA AMANDA said...

oh tidakkkk...mcm x sesuai jer berkunjung waktu ni kat blog akak..tensen nyer...kan dah lapar perut..sabar yer baby...ibu makan pukul 1...

SyaNa said...

fuh banyak gak tu food nye
ok la si kecik jd photog :-)
ade bakat

Matika Love 131020 said...

berbakat jugak budak kcik ni...........hihihi

Nuf4u said...

singgah sini..ada c box dak tak nampak pun

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nuget ayam tempura ramlee sedapppppppppppp

cikmin said...

manyaknyerrrr lauk dia...fuhh kenyang ni.. :P

p.s makan scone la pagi tu kat CH..besnyer...

zura@iwan said...

fuyooo...trs lpr tgk mknan tu..hehe..

ERMAYUM said...

amboi byknya lauk - habis ke tu :)

syariza09 said...

skali skala tunjuk skill kira ok la tu..bkn senang nk masak byk2 ni kann, pecah peluh gak ler :D

rasp said...

byk gak food yg dihidangkan...
i pun kkdg malas nak snap,
soh je kids snap...
tu yg kkdg gambar gegar lah, hitam lah...
tak kisah asalkan ada pics utk dipaparkan...

lily lotus said...

memang berlawan2 u!

Dee said...

meriah betul dgn food..yg dee mkn kt umah cik pepel aritu..chicken nugget tempura ramly brand..mmg sedap sgt..

sue said...

Byk gak tu menu..Tetiba lapo plak..heeee

Rinna said...

Meriahnya lauk pauk..sedapnyaa..tgk..sambal udang tuh.. :)

Nasib baik..baru lepas makan tengahari..

y@n@ M!B said...

mmg rajin aa sis msk mcm² tu..huhu~ sy suka nugget marinara yg ada cheese dlm dia..mengancam yu! ^_^

☆ lieya latif ☆ said...

byk gak tu sis....tera u masak byk2....mmg tabik ar...lieya ni kalo ade org nak dtg mule gelabah ...jenuh berpeluh pikir nak masak ape hahaahahahah

ape2 pun u mmg tera sis!

kakchik@ella said...

dtg tgk posh76 yg cantek dgn lauk pauknya yg Uikk?? sedapnya .. hehe ..

Posh76 tak nak try zirana ke?? dia frenly tau. hehe ..

atty's said...

kalau tempura nugget ramly lagi sedap posh.

daging masak kicap bikin perut ku mengelodak je tau

Joy said...

ada bakat dah anak sedara posh ni. byknye masak lauk. meriah!

el said...

sedapnyeeee..td mkn skit jek...ni dah lapar balik...huhuhu lm x mkn naget hahahaha

ratusiput said...

wah terer ko masak bebanyak camni...aku pun tak penh masak lauk byk camni..ehehe...kompem tak sempat!~

ozzy said...

salam..

Sedapnya tgk menu tu...

p/s- saya cari shoutbox tapi x jumpa..

biskut said...

banyaknyer makan..owg makan 2 jenis lauk jer tau hari2..huhu

AngahSayang2314 said...

uitt banyaknyer sodap bebenau la tue ye sampai licin heheh memang terliur la tengok daging kicap tue i likessss hehehe

ALoNa Cintamaniszlite said...

bagus laa posh..menghargai..lawa tak lawa gambo tu takpe..
tp sekurang2nya kita menghargai hasil gambar dari budak2 ni, ngee..

Faizaharis2 said...

simplee...tapiiiii sodapppp....tgk ikan masin tu perghhh mkn ngan nasi panas2...makk aiii....leh nangess