Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 30, 2010

Fast Food ni jer aku berani nak makan

Pagi pagi ni kalau cerita pasal makan baru bess
nak2 baru jer breakfast...hari ni aku baik bawak bekal
sebab aku dak muak pagi2 tengok mamak dok order capati...nak makan roti canai takut oily
+ nescafe...hari ni aku rajin goreng bihun + nescafe

Aku tau ramai penggemar Subwaykan...samalah dgn aku
dalam sebulan mesti aku nak sekali
sebabnya aku lebih prefer makan fast food yang healthy camni
dari makan MCD or KFC....

Mula2 nak order dulu cam blur gak...dok perati org camna order
apalah payahnya nak makan ni...tapi la ni dah expert aku lak nak ajar korang walaupun u all dah pandai hehe
Mula2 pilih roti dulu yer

Aku pilih parmesan oregano...biasanya aku order yang 6inch jer
kalau footlong tu mau kongsi 2 orang confirm tak habis punya

Kadang2 tukar lah ikut selera..yang Hearty Italian
gebu sikit

langkah seterusnya ko pilihla apa ko nak letak
cam aku biasanya aku akan ambil promo order on Friday
dah sah2 ler dapat smoke turkey slice with cheese...kalau nak yang lain pun boleh
tapi kalau ikut daily promo
murah sikit RM7.50

Lepas tu pilih segala vegetables yang ada...nak semua pun boleh
aku tak ambil bawang jer yang lain aku bedal!!!sebab strong smellla..walaupun bawang bagus untuk kesihatan
aku kan pencinta sayur sayuran

Last sekali time pilih sauce...semua pun aku letak
ni yang bagusnya Subway nak2 kalau tengah berdiet
tak boleh amik tu ini....nak jaga kalorila katakan boleh skip mana2 sauce especially mayoniskan

Aku tapau jer....yang sebelah tu pun ada cerita...cerita lain kali yer
asal aku tapau Subway mesti mau tapau yang kat sebelah tu
hehe

Macam2 ada...inilah biasanya breakfast + lunch aku kenyang sangat
& puas hati

Aku ada meeting ni nanti balik aku blogwalking naaaa

Psst: Sekali sekala kena manjakan badan dgn makanan yang menyihatkan...

42 comments:

niesz said...

wa..my favorite food la kak!huhu..teringin nyer..da la jauh nk g beli..pling dekat kat giant s.alam..huaaa....

a d r e y n i e e l i s y a said...

eeeiii..
apsal la d sabah ni non-hado subway...

aku suka gila mkn tuh..

SYANI said...

aku pun dah jadi peminat Subway semenjak dua menjak ni.. BEST!!

Hidup Ini Adalah Kenyataan said...

wah nampak sedap jer, i loike....

y@n@ M!B said...

saya lak suka skip sayuran klu bli subway..haha..tp subway mmg sdp dan puas hati ^_^

saudah said...

parmesan oregano ni masin sikit bagi saya. tpi subway memang best. berbaloi dari beli big breakfast @ mcd.

Khumaera Ismail said...

nmpk sedap =)

mama tisya said...

hah posh dh expert kn mesti tiap2 bln mau pekena subway so leh la share yg mn best..kita aritu pn 1st time..mmg tk reti nk order so order je la ikut rs..tp ada komen2 dr kwn2 soh try mcm2...nanti kita try lg

Mr feckry said...

aik, ni je fast food yang lu makan

☆ lieya latif ☆ said...

ADUH SIS...terliur abis nie....lieya tak penah mkn ....ni sis dah ajar care nak order ni pasni leh laa pi cube haahahaha

Eman said...

woahh! byk kali nk try pi subway tp x komfiden sbb xtw nk order. btw, nice tipss! skrgg daa tw bole laa terjah masuk.

zailamohamad said...

xpernah rasa Subway ni tapi rata2 baca komen kat blog semua cakap sedap, nak kena cuba jugak ni

Ellen said...

Hai sis Posh 76..
Sowi kalo ini adalah satu kesilapan..Ellen masih tertanya2 maksud Sis dalam komen di blog Ellen..
"Best apa blog ini"

Maafkan Ellen kalo salah menafsir maksudnya...tapi Ellen nak inform dan dengan rendah hati nak gtau...Blog Ellen tak da apa2..memang sangat2 tak der apa2..tak best langsung...Blog tu tempat Ellen meluah perasaan...Tempat Ellen menulis..Tempat Ellen mencari sahabat...Blog itu tidak sehebat blog sis ni yang memangnya dah otai..Ellen baru ja 4 bulan lebih berblog...Ellen tersentak juga saat membaca komen tu...malu ada, segan ada dan macam2 perasaan ada...Thanks atas kunjungan dan komen itu ya sis..Semoga Sis dimurahkan rezeki dengan berblog ni...

Sekali lagi maaf kalo ellen dsalah tafsir tapi pengertian Ellen itu adalah sis bertanya dengan yang lain...apa yang best ngan blog ellen tu...maaf!
TQ..

Ikhlas dari Ellen

zura@iwan said...

ku wpon subway kt bwh opis jek..tp mmg x beli...hehehe..kalu tingin je mkn pon...tp jarang2 sekali..

zarin said...

i pun suka mkn ni...btw, now dia tgh offer beli satu 6 inch dapat satu free tapi kena ada coupon la..offer tu sampai 3rd dec nanti je..

atty's said...

apsal lah kat bangi ni takde subway nie..

Sallehudin Said said...

bile tengok ..
teros lapar aku dibuat nyer ..
jom makan !

nora said...

sedapnye teliur dh ni =p

rasp said...

mmg sedap sandwich subway nie...i loike..

Softtouch [Hanim] said...

pernha mkn sekali tp xbape kene ngan takak sy nie...tp dia mmg healthy

SURIA AMANDA said...

x pernah makan lagi..kena cuba ni..baru tau best ke tak..

melle. said...

wow, buat rasa lapar je post ni, haha

Dee said...

subway mmg sedap and healthy..

OweizMeZ said...

gulp.. telan air liur.. lapaq

Lia said...

sedapnya nampak... mmg kenyang tu blh tahan sampai lunch.. hehe..
Lia follow ye blog ni.. ^__^

el said...

ritu pun 1st time el mkn subway
order roti oregano tu
then yg lain2 tu pki hentam jek
sos lak kasi taruh semua
hahahahahaha

tp abis gak mkn pung

Mimie Hamdan said...

Subway adalah kegemaran ku yg paling hebat!!!

TopsyTurvyMum said...

Terliur aku wehh..
sini plak takde yg HALAL..uhuk..uhuk!

Nuroll said...

subway the best!!!

zaL_cdpx said...

weee.....aku suka SUBWAY ! dh pnh mkn ! nyam2

mama_iris said...

kite baru mkn subway kat care4 subang ari tu...tp tersilap..sebenarnya nak jalapeno sauce...tersilap suh dia buh mustard sauce....kite x ske mustard....hwaaa....slek jadinya rasa dia...tp steak n cheese tebaek...

*org depan yg beratur tu kecik je..dia ngan kawan dia order full length bread...hhuyyookk....kagum2...

AngahSayang2314 said...

sekali sekala tak apa kalau selalu parah ooooo

mag said...

makan fastfood ni memang cepat dan sedap, tapi bila ingat pesan doctor...takutla pulak.

Joy said...

trs rs mcm nk cari subway!

Shu Shinju said...

xpenah makan lagi subway...nak order cam susah jer..huhuhu...

sedap erk???

ieda said...

x pernah layie makan nie ..
ermm nampak sedapp .. kalau makan mcm nie dah kenyang pasti berbaloi2 kan beb :)

Rama2Ungu said...

hoho..belom penah cuba subway,..but nnt nak cuba la..heheheheh

nUmara... said...

salam.. bace entry saye..
nescafe x baguuuuuzzz...
sob sob sob.. :p
psstt...sy da tglkan link.. :)

Ogy said...

ya Allah ..ntah berapa kali nk pi makan subway tapi takut nk masuk sbb tak reti order....muahaha..apadaaa..

posh sos tu kita leh suh dia letak semua eh....tak mabuk ke makan campur2 rasa..? hehe...

mummysyafie said...

kepci n mcd tak makan ke dear? baik nya..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku baru dapat voucher subway...nak g makan la nanti..

bungakuning . said...

tak pernah makan sebab tak tahu macam mana nak order . hukhuk :)