Klik Jangan Tak Klik

Thursday, October 21, 2010

Mamak cepat betul upgrade

amak oh mamak...aku ingat semua pun camtu
kalau dah seminggu or sebulan or maybe sekali sekala mesti nak pekena mamax kan
walaupun aku takdelah kenan na dgn mamax food
tapi kalu nak makan ringan & service cepat mamax ler paling okey
bukan bess yer

Jom check it out restoran mamax yang dah upgrade ker
Bistro tu...ada air cond u...
tempat pun mmg selesa

Dasat belek2 menu dia ada Western
harga cam bese mmg cekik darah gak.....
takdenyer aku nak order western kan mamax ni
bukan speciality dia pun....alang2 kalau nak makan western
better pi western food restoran..mahal sikit tapi kesedapan terbukti...
(sebab aku pernah gak gedik nak makan western kat mamax tapi hampeh tp bukanla yang ni...mana taw kot2 sini sedap)

Sajer nak tayang muka aku dulu sebelum korang tengok apa yang aku order

cantekkan!!! deko dlm mamax bistro ni
siap tunjuk gambar lama sebelum jadi bistro
kira2 cam heritage la tu

kalau dulu bukak gerai jer tak sampai berapa tahun boleh bukak restoran
mamax mmg terer bab berniaga dari dulu lagi

dan sekarang sudah ada bistro
kat sini jgn risau mamax tu tak marah ko nak bergambar sakan
walaupun bukan tujuan promo
tapi sekadar nak share dgn korang port baik untuk melepak
& kalau nak free wifi + selesa
nampak kat belakang tu beverage pun ala2 mewah gitu
ko nak apa name it...latte...cappucino cuma Espresso jer takde
aku lum confident dgn mamax ni so aku order air bese2 jer

Sambil tunggu mamax tu siapkan order...ni satu tabiat aku suka nak buat muncung lagu tu
kunun2 mau exercise pipi kasi selim bley

Mr Y cam hampeh kalu aku buat memek muka camtu lah dia suka snap
sabo jerler

ni laa yang kami order pun
jeng ....jeng...

teh & kopi ice...panas tu masa ni lunch hour
nasib baik mamax ni ada aircond

sehati sejiwa la kunun
(dalam hati berharap Mr Y akan order menu lain leh ler aku tumpang rasa)
sekali tu order sama hampeh!!!!
bezanya aku mihun dia mee
bolehla sedap gak.....

Aku mana cukup mihun kari...rasa cam tak complete
nak gak terai roti bakar dia yang kunun2 ala kopitiam.....
bolehlaaa...

So dah nama ala2 bistro harusla rege pun ala2 bistrokan
siap ada 10% service charge lagi
nak bayar bil air cond kot huhu

FYI mamax bistro ni dulunyer kayu nasi kandar located kat tesco damansara
makin kaya ko kayu!!!...paling bess nasi kandar kayulerrr hehe

Psst: Inilah gambo2 yang aku dapat selamatkan dari SD card aku yang problem tu huhu

26 comments:

rasp said...

nowadays mamak fella nye kedai byk dah upgrade kan...
tapi tu la, kedai upgrade, price pun upgrade :D

Dee said...

kalo gi mamax mkn roti canai n teh tarik je..hehehe..

Softtouch [Hanim] said...

xpernah pg mamak yg dah tukar bistro ni..haahlah pg mamak baik order specialty dia..xkan order western kot kan..

munna said...

dulu masa kat munna dok tgh belajar lagi... hujung2 bln comfirm layan mamak selalu...

Ciklinn said...

yer lor campak jer kat mana mamak2 ni bukak restoren kan... mesti laku punyer... huhuhu mamak upgrade harga pun leh tahan ha upgrade

SYANI said...

Western kat mamak memang tak sedap. Kalau gi mamak aku suka makan maggi goreng.

-NiD's- said...

wah manTop..menu pn blew tahan..meleleh ayaq lioq dibuatnya..hihihii

☆ lieya latif ☆ said...

tu le kan sis....mmg dah upgrade abis dah...dah mcm kopitiam pun ade hah....kalah olt town mcm nie keh keh keh ...

tapi lieya gi mamak, tetap prefer amik roti canai n teh tarik heheeheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhhhhh mamak memang terbaikkk la harga dia...mahal kan...service charge pun dah sampai 10%

mummysyafie said...

kedai mamak sekarang semakin maju. ada wifi lak tu..

SURIA AMANDA said...

sib baik Lisa x makan makanan mamak...

y@n@ M!B said...

whoohooaa mamax mmg mahallll...sekali sekala nk ilang kempunan oke la..sy pon kureng pi kedai mamax..tp pg td breakfast kt mamax..supervisor lanje..*wink* ^_^

AngahSayang2314 said...

wah... canggih nyer poshhh hehehe
terkejut angah tengok tempat dia

ieda said...

sesekali layan mamak nie memang sedapp beb .. den kalau pi kedai mamak nie suke pekena tosai telur dia .. perghhhh sedapp beb ...

cantik gak mamak bistro nieh deco dia ada class kan :))

tiefazatie said...

smart habes kedai mamak nie..hihi..dah maju nie..siap ada cas tax lg nie..

ALoNa Cintamaniszlite said...

Mamak mmg pandai cari makan..
Mula2 satu je kedai..pastu leh bercawangan-cawangannnn..erm..

atty's said...

mamax sekali memang dah advance..

Lady of Leisure said...

wahhh kelasss kedai ni.. ada ritu bakat ala2 kopitian gitu..,

el said...

ishhh mamak bistro gempak juga eh...cantek tul deko dia...ni sure mamak owner yg kayo rayo hehehehe

NUNU EERA said...

xprsn plk bile die upgrade.. nnti leh air serbu sna.. nk rsa ekon die bez ke x.. hehe..

Eri-chan said...

kedai mamak mmg tak berani la nak order western..makan megi goreng or mee goreng je..
teh tarik konfem lulus!

Joy said...

kelass sungguh mamak ni...empuk je kerusi nye

Mademoiselle said...

hello! shop with us here! for more quality clothing n self hand-picked imported clothing!

http://www.moisellemade.blogspot.com

Rinna said...

Kelas laa restoren mamak skrg..semua pun ada.. Hmm..sedap..laaa tgk meehoon kari tuh.. :)

Shu Shinju said...

wah...rege dia.... gulp!...

posh..awak sgt cantik..suka ngan rambut awak..hihihi...

Mimy Hamid said...

mamak skrang advance..berlambak skrang western beb....tapi tak lawan western real punyee