Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, July 27, 2010

Mau steak yang murah

Area tempat aku mmg payah nak cari Western yang sedap
kalu ada pun seketul dua ketul jer
mostly cuma local food ajer...
fast food lak aku kureng sikit
itu yg tak habeh2 p redah Kota Damansara
sampai Mr Y pun dah naik bosan

kot korang leh propose mana2 Western yang sedap & murah
bess gak hehe

Inilah restorannyer
"Tree Steak House"

Inilah menunyer....tapi western jelah...
nak kata murah pun takler murah sgt

sementara tunggu meal sampai
kita ratah french fries dulu yer

Our beverage....

Fish & Chips Mr Y punyer

Ni aku yang empunyer...chicken chop grill...aku tak suker fried
oily....ayam tu buleh ler tahan...tp coleslow
tu cam kureng jer...
kekadang aku pelik findla ko nyer food bukan standard yang mahal punyer
tapi tolongla jaga kualiti
especially bahan bahan fresh macam tomato or timun tu
biarler bukan dah layu...leh rasa taw taste dia semacam

deko kat tempat ni...air terjun yg pelesu...replika ajer...
tapi mmg deko kat sini mendamaikan ala2 kampung gitu
restoran ni pun jenis tertutup dgn cermin
kalu nak budget leh ler dtg kat sini

Nah! hadap lak aksi2 blog owner sambil tunggu
hidangan

Muka tension tunggu order

Sukerneyr dia makanan dah sampai

Bila dah kenyang startla dah rupa ular sawa
nak melengkor
(bahasa org Perak...meaning tidorlaaaa)

Psst: Tempat ni located kat Paya Jaras...restoran ni tersorok sikit...betul2 kat tepi jalan

26 comments:

noradzlina.kamdani said...

elok jek melengkor xde pun montel, camne menten berat bdn nih? sy sgt jeles hokay...

Softtouch [Hanim] said...

pernah makan jgk kat sini..tp service dia mcm lambat mgkin sbb ramai org kot..pastu sempit n nk parking pun ssh..makanan dia bolehlah tahan sedap..sy ni ok jer bab2 makan..rase sedap memanjang..he he he

mrs.ecam said...

hoh hohhh pnah mkn...pnah mkn.......stuju ngan softouch...parking ssh sbb btol2 tepi jln...tp pd aku mknan die x sdap mgkn sbb aku dh pnah mkn chickn cop yg sdap kn...hikhik

atty's said...

kat bangi gak western yg murah..

☆ lieya latif ☆ said...

alah sis ni kejam ar....meleleh dah ayaq liur ni.....berbaldi2 dah kalo tadah ni hahahaaha...

lieya ni mmg hantu steak2 nie.....suke gila yg half cook, tapi semenjak di brainwash oleh hubby so mkn yg yg well cook jek skrang hahahaahahah...

suke ar tgk sis posing rambut cenggitu...cantik...ayu2 gitu...meowwwww!! (tetibe bunyi poposh hahahaah)

Bitter Sweet said...

posh, klu kat subang (subang apa eh yg ada airport tu) ada satu western n steamboat..nama kedai dia te'amor..

mmg sedap lah dan murah

Rinna said...

Hmm..sedapnya..ciken cop tuh.. terasa2 plak nak makan western food.. :)

mahira oya said...

nmpk sedap nih...
area sg buloh..

Dee said...

i kalo mkn western suka kt kg baru tu..chop n steak..yg ada kapal tu...

Mr feckry said...

gua dah lama tak makan lamb chop...!!

rasp said...

cukup 'potong' bila sayur cam timun & tomato tak fresh kan...

Delimasari said...

jauh d sanan
jarang sekali mkn western!!!!!

Azmiezas said...

jauh sangat la Dear..
tapi memang nampak sedap..

makdara TERDIVA said...

ni mesti dah khatam area KD kan?? haha!

ular sawa pun ular sawalah tp mr Y tetap sayang.. :)

y@n@ M!B said...

western kat Bangi ada yg terbaekkk! nama kedai D'One Steak...

lagi satu is Austin Steak House...dua² pon kat bangi..

sis dtg bangi meh roger² sy ye...sy bwk sis mkn kt tpt² nih ^_^

ieda said...

waaaa sedapp nieh beb .. den kalau makan punn suker grill .. kalau idokk oily sgt kannn heheh

nak cadangkan den x tahu .. maklumlah duk kontan jerkkk .. biler mu nak dtg mai kontan beb .. naik moto besooor tuhhhh :))

a d r e y n i e e l i s y a said...

uish...
kalo bab makanan kan yang..
konfirm aku review blog ko neyh..
lapar nok!

Eri-chan said...

ooo dah lama tak mkn western la...paya jaras jauh benoooo rasanya..hehe

AbgferOz said...

singgah ja mesti ada gmbar mkanan..
hahahah.. tokey dia kuat mkan ka ?

Lady of Leisure said...

aku skrg ni beli jek yang frozen balik buat sendiri ekekeke.. leh tahan gak sedapnya..
;D

Mia-Ina said...

suke tgk posh nie..makan camne pun.maintain je body

Ms AiReEn MoHd said...

mak aiy jauh tul aku nak kene pg sampai paya jaras sg buluh nun hah

NeenaAnuar said...

amboii! punyer jauh u carik western food.... bagus lah you dear!

I tau satu restaurant yg western food dia sedapp... you try out Cozy Corner @ Ampang Park! situ majority food dia sedap (to me laaa)... :D

ikiqzana said...

lama x g mkn western food.

Mimy Hamid said...

aku ada terpasan restoran ni..tp tak teruja nk singgah..hehe murah tu baper harganya

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ya ampun paya jaras tue beb...jenuh kena leter ngan laki aku klu ajak makan kat sana tue..