Klik Jangan Tak Klik

Friday, October 22, 2010

Kalau bertudung tak elok pakai jarang2kan

Sah sah lepas entry ni aku kena hentam kaw2 bg yang salah faham kot
tapi mmg betulkan kalau dah tutup litup cantek2
tetiba tang lain terbukak or terdedah
or terjarang apa ker heiinyerkan

Tapi bg yang open minded menerima dgn hati terbuka
saja mau share mende baik punyer
almaklumla aku ni pun kaki pesen
manalah tau terbuka pintu hati untuk bertudung
takkan aku nak jadi lagu sama gakkan
bertudung tapi transparent
(leh nampak skin tone kaler apa)

taraa!!
korset untuk yang bertudung
....so pada yang bertudung pun leh melaram baju kebaya nyonya
or apa2 baju yang jarangkan...
murah jer harga dia RM60...aku ingat kalau jual kat luar tu mahal sikit
macam2 kaler ada taw

kalu free hair leh ler beli korset lagu ni
murah sikit RM45 jer sbb tak cukup kainkan...
(Aku yang free hair ni pun nak pakai jarang sgt pun segan)

So bagi yang kot2 terasa seperti memakan cili padi
harap maaf yer...tiada niat nak menyinggung sesiapa yer...
apa kata kita happy jamu mata sat
tulun aku pilih kaler yang sesuai
dah bosan berbaju kurung...saja nak tukar taste
kebaya nyonya pulak...
dah tak sempat last minit nyer event terpaksalah p beli ready made punyer
dulu pernah gak buat tailor made tapi "kakak" tu tak pandai fitting jadi tak lawa terus tak pakai


Merah..mmmm aku tak tau naper aku kureng dgn merah...
tapi aku dah jumpa kasut merah yang cun...

Pink...cantekkan tapi asik2 pink bosan...naik pink mata aku tengok wardrobe banyak naa kaler pink

Pink orange or nama lain aku pun tak pasti cam peach pun ada
tak minatla

tetiba rasa nak pakai kaler biru walaupun dulu pernah jadi kaler favourite

orange tapi tak tau naper aku takde jodoh dgn orange
rasa semacam


Purple kaler pun aku dah bosan bnyk sgt walaupun aku tetap setia dgn purple
maybe light purple

Magenta...pun aku crazy hati tgh berbelah bg mau ni or blue kaler

putih mmg suci tapi tak sesuai dgn aku huhu

Ini aku tak tahu kaler apa...tapi cam hijau ker biru pun ada..SA tu kata sesuai
dgn aku...aduii berbelah bg...
cerita pasal saiz aku pun pening...ambil M longgar padahal itulah size aku pun
tapi aku amik saiz S just nice la fitting dia
balik kang aku nak try lagi ok tak kalau rasa tak ok tukar balik...

last picture ni sesaja je nak tepek aku suka design especially tang lengan tu menarikkan???

Psst: Anyway sesapa berminat nak beli corsett tu leh layari modern kebaya

28 comments:

rynas said...

lawo-lawonya baju

☆ lieya latif ☆ said...

wah sis, enjoy lieya tgk kebaye2 ni haaaa...cantekkk2 tuuuuu......kalerful betul kaler nye...mmg cun......

atty's said...

canteknya kebaya tu semua..beli lah nak kurus leh pakai kebayak

Rinna said...

Cantik2 laa baju kebaya..tuh.. aku sokong kalau posh nak pakai yang warna biru tuh..cantik..ngan bunga pink.. :)

el said...

fuhyooooo cun2 kebaya
tp diriku x cantek pki kebaya coz
badan x ramping dahhhhhhhhhh hehehehe

lady XOXO said...

suka ar korset yg tangan panjang tue.. ehehe.. wah baju kebaya biru tu lawa sis.. ehehe.. xo tembam tak leh pakai kebaya uwaaaaaaaaaa

Softtouch [Hanim] said...

disebabkan pink sis dah byk apa akat amik kaler biru tu..cntik jgk tp bg sy tetap suka yg pink dua kata tas tu..he he he

Ati Masrif said...

cantik bj kebaya tu..lama xpakai..hrp2 raya tahun dpn dpt pakai...hekhek..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhhhhhhhhh cun btoi la beb kebaya tue...teringin aku nak pakai jugak...tapi 'perut' lum kempis rrr huhuhuh..sedey..sob..sob..

Joy said...

yg magenta tu cun la...

zura@iwan said...

korset tu kt mn jual ek? hehe...

ai pon duk kenan nk pakai kebaya nyonya ni...tp semua jarang2..kena pakai inner..huhu...

suka kaler blue & pink..hikss..merah pon sukaaa...

Dee said...

u cerahlah posh..pakai merah mmg cantik..kalo xnak merah..yg biru/hijau tu pun cantik..

MOFASAD said...

gua taknak patung n model tu

gua nak lu pakai semua tu...

berani?

ke lu nak suh gua pakai?


jangan harap

Shu Shinju said...

kalau ikot firasat shu...posh sesuai kaler merah la.... trust me!!!...hehehehe...

cantik2 kebaya nyonya tu..teringin nak pakai..tp, cam x sesuai jer ngan shu...huhu...

AngahSayang2314 said...

wah isma macam best jer tengok kan heheh tetiba lak nak ber kebaya eh layak ke??? hehhee

rasp said...

i vote yg last tu hehehehehehe...
tapi yg magenta tu pun cantiks...

rasp said...

i vote yg last tu hehehehehehe...
tapi yg magenta tu pun cantiks...

ratusiput said...

isk sume cantik2...aku pun pening ne satu yg lawa utk ko...

-NiD's- said...

wooooo...giLOoo lawa baju kebaya nie....bila laa leh pakai kebaya camginik....ermmmmm.....
BTW memang elOk pakai alas, kalO tak jarang nampak dalam..malOOOo laa...hihihiih

makdara TERdiva said...

pakai jarang pun x leh, pakai sendat pun apatah lagi...haha!

tp kalau pakai lengan mcm tu x leh basuh pinggan, nnti x diva..lalalala!

Wawa~* said...

wahhh.. entry kebaya sokmo ni, hehe.. tp btul la.. agree with u.. kalau dh bertudung tu, patut kna jaga lebey skit ar kan.. kadang tu idok.. pd sy snang je org camni.. dia btudung sbb malas nk sikat rmbut, kui3... j/k :P

me wat masa ni x ley pakai kebaya sbb badan tgh naik, hukhuk.. kna diet balik lar nk pakai kebaya cantik2 mcm kat post nihh...

SyAmSuL AnUaR said...

promote baju nmpk.. cntk2 baju tu..

Pencuri

Mimy Hamid said...

menarik ...ko body cantek meletop pakai kebaya tau..auuwww seksi giler korset tu...aku pun tak rela weh

NUNU EERA said...

kebaya make me look more slim.. ehehe..

NUNU EERA said...

kebaya make me look more slim.. ehehe..

mummysyafie said...

tak pernah ada kebaya camtu. dulu ada buat..tapi tailor wat kecik lak. terus bagi kat kakak..

mmg cantik desing yang last tu kan

Eri-chan said...

marron-magenta tu cantikla...belila...ehehehe..

MiYOKO TACHIBANA said...

uiiissshhh...cntiknye kebaya kt sini....korset tu pun i berkenan sgt...