Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, July 21, 2010

Capital Cafe

Korang mesti pernah singgah kat cafe nikan
kalu soping kat area Jalan TAR or SOGO
aku jakun sikit 1st time singgah
sbb Mr Y kata nak terai

aku tak mo masuk sbb takut cam kedai cina jer
mmg pun kedai cina
tapi bila tengok ramai umat pakai tudung & muslim makan kat situ
baru aku berani nak masuk

Punyaler ramai umat manusia
nak layan & ambil order pun payah
sedap sgt ker????????
aku kalu tempat kepoh2 camni aku cepat hangen
nak jer aku blah..tp cam bese Mr Y kata sabo2

nak dekat 20 minit aku tunggu baru ler dpt mee goreng hailam
oklaaa tekak aku mmg suker camni
nak2 tang kuahnyer yg itam itu
ingatkan mee goreng mamak

pastu side order rojak
fuhhhh yang ni mmg terangkat beb
kuah dia mmg sgt2 sedap
maybe ramai yg dtg sebab rojak ni kot

Muka dah kepenatan tido kul 3am
habeh dok melayan berkaraokekan
kunun2 nak soping kat SOGO
nak soping baju raya tp unfortunately
Mr Y lak kene demam selsema
(berembunlaaa lagi)
last2 lepas breakfast cancel balik rumah terus
nak soping apanyer kalu Mr Y tak sihat
aku pun hilang mood sudah!!!!!

Psst: Habisla raya nak dekat baju raya takde huhu...aku tak nak readymade mau tailor made

22 comments:

A D I A said...

penah lalu tak penah singgah pun, sedap ke mi hailam tu? kedai2 oldskool camni selalu best la. tatau la kan.

☆ lieya latif ☆ said...

tgk dari gambar cam menarik...tapi tu laa sis, selagi tak cube kite tak tau kan...bile dah cube ...baru lee puas hati kan.....nanti kalo lieya tersesat kesane boleh laaa singgah cube menu yg sis rekemen nieh!~

Softtouch [Hanim] said...

kat situ mmg ramai org sis..
ade ke tailor nak jahitkan bj lagi sis?sempat lagi nk cr kain2 nie..

IMAN'S UMI said...

Kira okla tggu lama skit tp puas ati, kn?

ratusiput said...

isk skang ni tak bermakna kalau ramai melayu bertudung masuk sme means tempat tu selamat.kena siasat...ehehe...kot2 logo halal pelesu ke..

Mr feckry said...

weh rojak tu best wooo..

fikaryna said...

rojak 2 nampak menyelerakan..wah..kena cari rojak nih..hehe..

y@n@ M!B said...

sy pn xcari baju raya lg..biasa bli time bulan pose x pun semggu before raya...SALE!! haha~

dah besar ni bli ready made je..maleh nk anto tailor..huhu~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xpenah singgah lagi...best nyek??? ooo nanti leh try la...

uwaaaaaaaaaaa this year aku xda baju raya..huhuhuhuhu...kesian kan...raya dalam pantang..so no baju raya for me...

Dee said...

dulu penah mkn kt sini ngan zana..nasi goreng..pergh..mmg sedap terangkat..

atty's said...

kty selalu gak makan sini kalo g jalan tar

NUNU EERA said...

bju rya i da ade 3..(sje je nk bgi jeles);)

a d r e y n i e e l i s y a said...

yang.. my favvy tuh mee hailam..
hihih

makdara TERDIVA said...

sempat lagi ko bersnap2 gambo dgn mr Y..seb baek ko dpt mr Y yg spoting moting gitu.. :)

NeenaAnuar said...

I pun tak penah makan kat sini lagi... since you kata best... leh ler try nanti! tapi tu lah.. I pun cam you gak.. tak suke tempat yg kepoh2 nie.. fenin! hehehee.....

NeenaAnuar said...

lupa lak I nak ckp tadi! hehehe... about baju raya.. sempat lagi ker dear you nak carik kain and tempah kat tailor skg nie? sama lah ngan I kalau boleh mau tailor made jerk.. but sometimes kalu nasib you baik.. u can get ready made yg cun2 tauu.. you leh cuba survey2 kat Ampang Park.. kat sana I suke beli baju2 ready made gak which some of it can fits me very well!

I tahun nie punyer baju raya satu jerk yg baru.. yg lain semua baju2 lama jerk! hehehee....

Azmiezas said...

patut la akak lalu minggu lepas orang ramai..rupanya rojak dia sedap..

mummysyafie said...

pernah makan kat sini..tapi 5 tahun dulu..

Eri-chan said...

ooo i baju raya amik esok kot..dah siap hehe..
tp i risaula dgn pangai sendiri tak tahan tgu raya, i pakai next week je titibe..haha
dulu susah nak dpt ready made yg sesuai. since dah berkembang dgn baik ni, elok je muat2 pakai baju kurung ready made.
i setuju dgn Neena, Ampg Park byk baju cantik2

Rinna said...

Hmm..nampak sedap laa.. mee hailam tuh.. suka gak kalau mee berkuah nie.. Iye laa kalau ke Sogo atau nak ke jalan TAR mesti lalu kedai..nie.. mmg selalu jerk penuh tapi tak terpk plak nak singgah sebab kdg2 bila tgk penuh jer..

ieda said...

heheheh ermmm nampak sedapp semuanya .. kalau gi kedai makan nieh selalu gak perhatikan kot2 kalau x der tanda halal .. kalau x der heheh payah kit nak masuk ...

loor mr Y x sihat .. hehe memang x der mood nak shooping sorang2 kann ..
den punn tgh plan nak sopink minggu nieh utk anak2 :))

Anonymous said...

Appreaciate for the work you have put into this post, it helps clear away a few questions I had.

europa car hire alicante then Car Hire alicante