Klik Jangan Tak Klik

Thursday, June 24, 2010

Somerset Bay

Entry ala2 fashion show ni mmg wajib ada dalam blog
aku...so pada sesapa yg mata dia sakit
ke hati dia ada penyakit ker...kalu nak tengok2 ...tak nak tengok pun takper
tapi jgn nak cakap bukan2
(aku tak kisah nak komen tapi komen biar betul jgn ada unsur2 PHD..sampai Mr Y aku terbabit sama)
Tak sampai berapa minit entry ni berjalan siGUEST tu dah hentam aku bertubi
nampak sgt sakit atinyer dekat aku...aku mmg dah agak

Ini blog aku jadi suker hati aku nak share apa yg aku suker
masuk umah org respek sikit...
tulun jgn jadi hipokrit...bukan jugak pujian yg aku nak tapi
ikhlas dalam memberi komen.
sori hari ni aku kene direct to the point...
selama ni aku diam ajer...sekarang aku mau kasik sedasss

actually aku buat entry just to share an idea pasal
fashion sbb kekadang tak tau nak pakai apakan
so kalu korang ada interest sama macam aku
lagi aku suker...so I get an idea nak berfashion
Ini mmg character aku...luv fashion so much
so suker ataupun tidak ini adalah aku
so bila aku kene hentam buat entry camni
terpaksala aku buat statement kat sini

Kali ni aku share ngan korang kalau dress or material yg ala2
english gitu
My choice dari dulu sampai sekarang
"Somerset Bay"

Jangan tak tau dulu aku ada satu dress
yg sebijik mcm2 ala english very nice material
tapi terpaksa "dibuang" sbb itu adalah pemberian
XXXX....so Mr Y tak suker
(pecah lobang jab hehe)
tapi tu kisah lama
tapi mmg berbaloi sbb material
kalu pakai pun sejuk & fit nice to ur body

Yang ni aku berkenan sbb katalah seru aku sampai nak pakai tudung
oklaaa kan menutup aurat....
semenjak dua menjak ni kene cari baju yg tutup2 sikit
for future senang sikit
(mesti ada yg nak kutuk aku lepas ni....tapi sebelum nak kutuk2 aku
cermin dulu diri yer....betul ker cara korang bertudung kalu atas tutup tempat lain terbukak
so aku minta maaf pada yg terasa tapi kdg2 kita kene pandang diri kita sebelum nak kutuk org lain)

Kain ni sgt2 la sedap chiffon yg sgt2 lembut

susah nak citer tapi mmg worth buyingla
but not all MJ ada yer..aku cam nak giler cari balik kat the curve
tak jumper

Skirt chiffon yg menarik sgt hati aku......tapi size M takde ...ni aku cuba size L...
nak amik ke tak????

Psst: Aku beli pun time sales aje....kalu tak mahal beb...bg aku ler...aku kan budget manjang hehe

28 comments:

rhapsody LiN said...

**luv

rhapsody LiN said...

CANTIK

CANTIK

CANTIK! :))

lut those clothes!

☆ lieya latif ☆ said...

huh!! ade org komen ala2 phd ke...alah sis, persetankan jek sampah tuh...sah2 jeles laa tuh....

cun sey....lieya suke baju yg second tu....mmg peberet lieya baju camtu....rase santai jek.....alah org slim cam sis ni sarung ape pun cun laaaa....no worries lah~

mira the monster said...

suka baju yang dekat pic no1 tuh..
cute..hehe..dgn skirt 2..suke suke

aMy@LoLipOp said...

semuanya cantek! :)

Nadd said...

posh!
lame nye tak dtg sni..
;)

yg somerset Bay tu cantik sgt2..
kne beli tu..
;)

Ogy said...

shantek posh...g pun suka baju2 kat sommerset bay tu...tp..mampu tgk dan telan airl ioo je...mahai..ehehe

Softtouch [Hanim] said...

biarjelah org PHD tu..dia sorang jer xsuka ramai lg yg suka tau sis...

sy suka bj yg 1st tu cantik n comel..bunga kecik2...

SudipComel said...

cantik.. sweet je.

hmm.. pakai tudung biar betul2 ready. jgn jd cam i.. pakai dulu sbb org suruh.. kekadang cam nyesal pun ade.. huhuhu.. teruk kan..

sI tEDI said...

kenapa takde gambau muak sekali? :))

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik la beb..arrhhhhh ko lantak kan jerk manusia2 yang busuk hati tue...apa dia kisah sangat ntah..memang dia tue jeles nan kecantikan ko la tue beb..percayalah cakap aku..dia tue memang jeles... sebelum kita mengata seseorang sepatutnya kita tengok diri kita sendiri...klu rasa diri dah cukup sempurna xpa la..nie diri sendiri pun xsempurna mana pun...aku sokong beb fakta tue... :)

Mimy Hamid said...

guest mmg penyibuk...ko jgn layan...

beb dulu aku kurus pki la gak sommerset bay ni..lawa kan baju baju dia...tp skrang..oh tidak la...tak muat beb..but aku suka ko pki brand ni...

y@n@ M!B said...

sabo sis org² busuk ati tu mmg ada di mana²..sy pn penah kena skali..

sis pakai tdg mesti comey..biasa org br² pakai tdg ni lg pandai bergaya..ad sorg kwn sy dlu free hair skrg siap wat biznes jual tdg lagi..hehe~

all the best to u sis! ^_^

TopsyTurvyMum said...

semua cun Posh..
aku skang suka pakai yg nampak gegel camni hehe..jarang sgt dah aku pakai jeans..
kalau balik, harus terjah sini..thanks for sharing:)

Alida Ali said...

Pelikkan dgn org yg ada PHD ni...kita suka2 la apa nak tulis kan...taknak tgk jgn la buka...

rasp said...

i loike...
i loike to see laaa coz nak pakai mmg tak muat le hehehehe

SURIA AMANDA said...

La..pasal baju pun nak dengki ke...beli jer la kalau dah rasa hangat sgt hati tu kan...cantik sumer baju2 tu kak..skirt tu pun cantik giler i loikkkkke..hehehe

qellissa said...

i love fashion too...biar lah si guest tu terjun ngan labu labinya...dengki tu..agaknya dia tu gumuk x leh pakai cam u..i loike lah dress tu..tp i ni ketot x leh pakai dress nanti nampak lg ketot..huhuhu..

Diarihatiku1976 said...

AKAK PUN SUKA BRAND NI.. TAPI UTK AKAK TAKDE SIZE LE PLAK...

Dee said...

eh..aku suka baju ko yg first tu..cantik..sweet..

psl komen tu kan..biarlah posh..org mmg suka cari salah org lain..salah diri sendiri x nmpk..

SyAmSuL AnUaR said...

cntk2...nice...
Saya Suka Cara Fesyen Kamu

A D I A said...

i suka je entry berfsyen gini, siapa tak suka blah jauh2 la. i rasa ord yg pemgomen yg dengki tu minat blog u la tu pasal awal2 dah tinggal komen.

i ada jumpa satu kedai kat wangsa walk yg konsep dia ala2 somerset tapi harga jauh lagi murah. i suka!

mahira oya said...

suke la baju2 tu..
ade dress panjang x??
teringin lame na x jmpe lg..

Lady of Leisure said...

ko slim babe pakai apa pun lawa.. suka nengok pic yg first tu...

ieda said...

salam beb .. ermm nieh satu lagi kes .. hermm kdg2 kita x tahu hati org .. soo kita memang kena berjaga2 nieh .. biler dlm laman cyber yg luas nieh memang akan ada unsur2 mcm nieh beb .. haku risau takut sgt kalau selalu sgt mender2 nieh timbul ( takut dia mendramm lak muu beb ) mintak selisih ..

mu fikir2kan lahh memang niat kita baik tapi hati manusia nieh kita x tahu .. my advice mu toksah terlalu jujur beb .. sbb byk x elok dari elok .. kita x der niat menunjuk tapi hati org siapa tahu ..

beb , haku memang dah lama perasan tapi waa takut kalau aper2 jadi .. its getting worst , hope fully x jadi yg x baik more than this thing ..

aper2 punn take a good care of uu .. and beb kita kena peka beb .. mender2 mcm nieh lah yg boleh menyebabkan kita x keruan kan :))

NeenaAnuar said...

My sweettt darling POShh.. dengar sini I nak cakapp..

SEMUA FASHION SHOW TU SANGATTT CANTIKKKKKK OKKKK! I REALLY LOIIKKEE IT!! KALAU ORG LAIN TAK SUKE TU DIA PUNYER PASALL.. YG PASTI YOU TETAP ADE FOLLOWERS2 YOU YG TERSENDIRI YG SANGATT SUKE NGAN FASHION SHOW YOU NIEE... AS YOU CAN SEE.. FROM ALL 24 COMMENTS THAT YOU HAVE RIGHT NOWW.. SEMUANYER KATA SUKE KANN? SO PADA YG TAK SUKE TUUUUU.. YOU ANGGGAP JERK LAR DEPA2 TU SEMUA MEMANG ORG YG DENGKI... TAK IKHLAS & JUGAK BERHATI BUSUKK.... ORG2 CAMGINI MEMANG ADE JERK KAT MANA2 BEB! SO SABAR AND CHILL OUT KEH! (eh apsal I pakai CAPLOCK? hahahaa....)

I luv you.. keep on bloggin about this FASHION SHOW kehh.. I sentiasa sukeeeeeeeee! :D

NUNU EERA said...

size M slalu cpt abes.. kadg2 i t'pakse bli size L.. lps ni ingat nk kecikkan bdn jdi size S la.. boleh??hehe..

.::: Princess MOMOY :::. said...

love love love
alamak dear bagi kat momoy kalau u dah tak nak yer =)