Klik Jangan Tak Klik

Friday, October 15, 2010

Suka beli kalau ada free gift

Harap maaf yer tadi aku ter "Publish" tu yang keluar entry separuh siap
I'm sorry

Inilah masalah nyer dok taip2 kejap kang kena panggil
lucky hari ni trining postpone to 9.30am...
tak ler aku rushing sgtkan

Back to the entry for today
Ini wajib for monthly groceries shopping walaupun kekadang stock ada
lagi
tapi saja gak nak pi shopping suka groceries...
Actually aku nak pi shopping tempat yang ada collect point ajer
Ingat nak pergi Tesco
Tescokan ada kad...so kalau beli barang leh dapat point
untungkan boleh dapat rebet voucher
kumpul2 voucher tu kekadang boleh jimat banyak taw!!!!
tapi apakan daya cam beselah weekend nak2 on Saturday
stuck dengan Jem!!!Jem!!!
haruslah Mr Y ni pantang jer

terpaksala pi the nearest mall
apalagi Giant Kota Damansara
the place ok..ok ajer tapi cuma aku tak suka Giant jer
Siapa biasa kat sini food court tu dah tutup taw ganti dgn
KK HOME DECO

Kalau on Thursday or Saturday jgn lupa bawak
recycle bag yer...apa yang ada jelah aku angkut...bag IKEA tu bagus besar tak payah bawak bnyk bag....aku pun dah tak suka pakai plastic bag...
pencemaran alam
kekadang kalu takat beli ciput2 ni
aku takkan ambil bag plastik

Ini antara barang2 yang aku wajib beli
shower gel paling aku suka sebab bau lavendar
botol ni dah berwajah baru taw...
aku beli pun sebab tertarik dgn promo
RM12.90 ajer
kalau normal price RM14.99
beza RM2 hengget tu

tak cukup dgn itu siap ada free gift lagi
satin pouch siap boleh pilih kaler light or light pink
of coursela aku pilih pink kaler
kiut ajer
Kalu nak mandi buih kat bath tub elok guna PALMOLIVE ni
banyak bubbles

Pastu susu magnolia low fat milk
beli 2 dapat satu percuma
berbaloikan
but think before u buy is it worth or not

Actually banyak yang di beli pun toiletries, dry food
untuk stok sebulan....
tapi mostly barang akula
hehe


Psst:kla nak kena chow for training......semalam dapat ler blogwalking sikit2 sbb training habis...hopefully hari ni pun habis cepat sbb aku nak pi tengok MJ sales for member yeehaaa!!!

25 comments:

A D I A said...

no plastic bag day eh, tu yg bawak bag ikea tu. mana free giftnya?

atty's said...

kty pun suka pakai palmolive tu.

mahira oya said...

a'ah..then cari yg diskaun..berbaloi la..

-NiD's- said...

sopin..brg dapor erk....wah meriah troLi....hihihihi

y@n@ M!B said...

sy pon sukaaa lah shopping yg promo² ni..berbaloi² =)

Mimy Hamid said...

soping groceries di hari sabtu ..ok fineee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ko sama cam aku...barang yang ada pree gift nie memang laju2 jerk nak beli....n harus pegi beli barang umah sebulan sekali..walaupun kadang2 stok ada lagi..tapi nak jugak beli..hehehehhehe

Softtouch [Hanim] said...

ooo sis suka tesco yer sy plak suka p giant..xsesak sgt...

Mimie Hamdan said...

hehe... samala kita... tak kisah byr lebih sikit janji ada free gift... heheheeh... esp dpt brg2 pompuan mmg suka...

rasp said...

i pun cukup terpengaruh kalo ada promo2 yg free itu ini :)

AngahSayang2314 said...

isma ye la kalau dapat benda free sapa tak nak kan??? semua org suka tul tak??? termasuklah angah org kata berbaloi2 hehehe

CikLilyPutih said...

bagus ikea bag tu kan, campak je semua dalam tu senang.

Joy said...

suka freebies gak

Delimasari said...

suka juga dpt free

makdara TERdiva said...

aku pun suka beli yg ada gift.. :)
pompuan mmg cenggini kot..haha!

el said...

mmg pun el pun suke beli brg yg free gift or buy 1 free 1 hehehehe jimat kan

Mr feckry said...

alah membeli menang memakai

CiK QiQi said...

heheh..sakan btoi membeli..heheh.kalo qiqi ni...jp ek...hehehe..sme e kite..tp slalunye brg peberet tu yg usha2 de free gift or dak..hehehe

ALoNa Cintamaniszlite said...

Giant kat Taiping ni pun dh tutup foodcourt nya..erm..
Tak dpt sambutannn..tu yg terpaksa tutup, hehe.

mr.curly said...

sopin...sopin...

zuanxi said...

kirim salam kt model.. :D

meronda2 tgk model

ieda said...

heheh beb .. den kalau gi sopink suka giant , rasanya x sesak sgt koot .. dan kalau di kontan dah ader tesco sok2 .. mau jalan2 gak kuut tgk aper yg menarik ..

free gift nie , mana2 brg punn kalau berbaloi rentap jerrrr :))

misyamissyou said...

same la kite kak..suke beli barang yg ade hadiah..huhuu terutamanya kalau hadiah mangkuk, mug, etc..

Just Call Me Bitt said...

i pon suke..hehehe tapi i mcm tak suka shopping hari sabtu... :( pernah tercicir batery dan benda2 kecik coz lubang trolley tu amatlah besau :(

mummysyafie said...

beg ikea tu ada guna nya jugak. besar n leh sumbat apa jer..