Klik Jangan Tak Klik

Friday, October 15, 2010

Mudahkan tak kacau hairstyle rambut pun

Just nak share dgn u all tak kirala ko kaki mekap ker tak
janji ada tips or tools yang berguna
bagus gak disharekan

k laaa dah jenuh aku dok google tak tau apa mende
nya ni
Sebab masa aku beli pun
tulisan cina....aku tau bende ni pun masa ni makeover ari tu
(entry ni simpan dulu...ada masa yang bess baru keluar....I kan pemalu gitu)
Sebelum dia mekapkan aku dia letak kat rambut aku yang berjurai2 tu
tak perlu letak hair band or sepit kan
so hairstyle rambut mmg tak messyla

Jenuh gak aku cari benda ni
kat kedai biasa takde...yang ada kat tempat jual peralatan salon

So la ni senangla aku buat rambut dulu
pastu baru mekap..kalau dulu
aku mekap baru buat rambut
sebab tak nak kacau rambut
so jimat masa sikit

Kalau pelekat tu dah ditarik pun
hairstyle rambut akan maintain ajer
bagus tak??
yelah kalau pakai hairband nanti rambut jadi tegang
so kalau letak pelekat ni
senang sikit nak mekap


Psst:Kalau korang tau nama benda ni kasi tau yer

23 comments:

AngahSayang2314 said...

ala isma apa yg perlu try cari kat tempat pemborong mana tahu ada kan???

AngahSayang2314 said...

ala isma apa yg perlu try cari kat tempat pemborong mana tahu ada kan???

Dee said...

first time tengok ni..jakun sket..hahaha..

Softtouch [Hanim] said...

1st time sy tgk pelekat ni sis...sennag lah mcm ni..main lekat2 je kat rmabut n rambut maintain cntik jer

y@n@ M!B said...

sis bli katne ni?? nk gak bli..ssh nk belek² muka dgn rambut berjurai ke muka.. >_<

btol la, pakai hairband, sepit rambut mmg lg serabai rambut tu..huhu~

☆ lieya latif ☆ said...

eh sis, pes time plak lieya tau bende tu....mcm bagus tuuuu..senang nak bersiap2 kan.....

SURIA AMANDA said...

uikk..x pernah tau la kak..apo eh..

aLiYaHaRiZ said...

Salam...wani tau mana nak beli benda ni..namanya Magic Fringe Holder Sheet. Kat Wanitamelayu.com ada jual. Sepeket tu RM3.00 je..

ni link dia:-

http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=2996

Nanti posh scroll downnnnn sampai jumpa gambar tu...

Harap membantu..

A D I A said...

oo berguna la mende alah ni. best2 sbb tak kacau hairstyle. ewah cam la rambut aku berstyle bagai heheh.

abu luqman said...

salam singgah petang

ratusiput said...

ha'ah kan..bagus gak...tak rosak rambut...em mahal tak beb??

dak kecik a.k.a iza said...

waa..bez nye..kecik nk jugak..ne cik posh beli??kecik cari kt pasar ikan x jumpe pon??hikhik..
klu pkai time tido effect ape2 x coz rimas la rambut depan ni bila nga tido..huhu(^_^)

p/s:klu pkai hair band selalu tertanggal time tido..bese la..kecik kan lasak..huhu

Mimy Hamid said...

nak tau nak tau nak tau...yer betul aku pun mekap dulu baru rambut...harus tau nii rahsia di rambut ko

lady XOXO said...

XOXO cinggah cini n komen2.. uishh cenang ler na nak siap nanti.. tempek jer ue kat rambut... hehehhe

diana said...

mudah..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

apa yang membuat awak kelihatan cantik pelekat itu kah

ieda said...

aah 1st time tgk lah ... hehehe rambut den pendek sure x pakai nyer heheheh

Nana said...

hmmm nak kena cari ni! senang nak maintain rambut .. kalau tak kena buat rambut last lepas letak makeup.

rasp said...

waaaa mmg jakun i tgk...
baguslah camni sis, at least hairstyle tu maintain tak "terencat" kan :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xpenah tengok pun..hahahahah gila ketinggalankan

Delimasari said...

mmg xtau benda ni..........

Ogy said...

lamanyaaa tak dtg mengomen kat blog posh ni..actually masuk je..tak tggl jejak...heheeh...mcm2 ada sekarang ni ya...mudah dh kerja kita...

mummysyafie said...

eh..elok la benda tu dear. kalau pakai hairband mmg akan buat rambut berkedut..nanti dah dapat kat ner beli boleh la bagitaw yer