Klik Jangan Tak Klik

Thursday, October 14, 2010

Sate Subang pun sedap jugak

Siapa duduk area Sg Buloh mesti tau tempat sate yang famous
(famous ke????)
kat mana lagi kalau
bukan SATE SUBANG...
nama jer Subang tapi located at Kuang
walaupun aku penduduk Sg Buloh
tapi inilah kali pertama aku makan kat sini yer
tapi bungkus tu adalah few times
itupun sebab aku teringin nak makan sate
biasanya aku prefer Samuri
sanggup tu pergi jauh2 sampai ke Kajang

Actually aku malas gak nak buat review
ala tempat ni biasa2 ajer
(nak gak tu tempat grand ajer)
tapi memandangkan tempat tu punyalah ramai org
beratur menunggu sate
(tapi sini bab tunggu sate mmg lembab sikitla...may depend on order)
dgn susahnya nak parking
confirmla mesti sedap punya...
Aku ni mmg tak suka nak menapau2 balik rumah
suka makan kat situ
bak kata org masih panas & freshkan

Lagi satu istimewanya tempat ni
bukan setakat ada sate
macam2 ada....yong taw foo pun ada....goreng2 pun ada jugak
sedap yong taw foo ni
kot2 nak jaga badan elok sgtla makan yong taw foo ni

dah lama tak minum teh tarik
mai secawan...

Inilah satenya...sate ayam & sate perut...eee aku tak makan
Mr Y yang suka dia kata lembut ajer..
entah tak pernah rasa pun
tetapi biasanya aku tengok asal "sate perut" jer
penggemarnya mesti "lelaki"
naper yer???

blogger2 lelaki meh jawab kat sini hehe

Komen pasal sate not badla sedap
jugak cuma kuah ada kedekut sikitla
ko bg mangkuk kecik camno nak makan...
takkan bnyk kali nak mintak kuahkan
yang ni kene follow macam samuri
bg kuah banyak hehe

Psst: Nothing special still bz dgn training tp nak blogwalking la pagi2 ni hehe. Thanlks kat korang kerana sudi setia datang blog aku walaupun tuan rumah takde...terharu tawww hehe

19 comments:

Dhiaqiud said...

cedapnye sate ayam..terliur dh nih..

Mimy Hamid said...

sate subang ni ada rasa macam sate sahmuri ke??

☆ lieya latif ☆ said...

wah tgk pic sate sis ni terbau2 jek kat idong lieya.....lieya pun penggemar sate.....kalo tau nak mkn ape, sah2 kiteorg pi cari sate heheehehhhe.....

eh sis, lieya pun suke tau sate perut.....mmg rase ade pelik sikit....tapi tu laa tekstur die yg kenyal2 tu yg lain tu heheheeheh

Mr feckry said...

peh sedapnye sate dengan yong tau fu tu

ratusiput said...

aku pnh makan 2-3 kali gak sate samuri tu.kdg2 ok..sedap...kdg2 dia liat skit...

atty's said...

kty pun baru ni baru je makan satay..walupun kty duk area kajang..tp tak makan satay samuri dah ,.x bapa sedap dah samuri nya satay..

el said...

pun suka sate samsuri
tp skrg ni mcm2 kes dgr psl sate samsuri..tp allahualam..

Rinna said...

Tak penah laa lagi makan sate perut..tapi kalau gulai lemak cili padi perut ngan rebung tu penah laa..sedap weei... :)

Softtouch [Hanim] said...

pernah makan satay kat cni..tp sbb satay bkn fav sy so sy kata baisa2 jer..sy makan satay perut sis..lembut!

Azmiezas said...

Ye lah..betul kata Posh, sang lelaki suka sangat makan sate pewot..akak pun tak tau knape??..tapi nak juga tau apa sbb nya kan!!..

y@n@ M!B said...

maybe sbb tu org laki pas kawen nek tang prot..erk..logik x? =p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah lama xmakan sate..last makan sate sebelum bersalin hari tue...

abdul rasyid..... said...

sate perot?? erk?? tak pernah dgr...hahah

AngahSayang2314 said...

alamak terliur lak dah la suara tak ada... nak makan benda2 minyak lak tue lagi la hilang terus

NUNU EERA said...

i ske sate kat jln damai.. mahal ckit 70sen tpi sedap..;)

ieda said...

hehehe satay memang kegemaran den dan anak2 beb .. kalau di kuantan nie satay ZUL lah yg paling fofular .. layannnn selalu specially hubby :))

ASSOYFINGER67 said...

Kao memang food lover yang kental...huhu

ALoNa Cintamaniszlite said...

erm..tingat lak nak makan satay kajang, hehe.
Kat taiping ni..kalo nak makan satay kajang..ada satu tempat aje..kat Lazzad Cafe Satay Kajang, ngee. InsyaAllah, besday pak mentua akak ujung bln ni nanti..somi nak bawak gi makan2 kat situ la, hehe.

mummysyafie said...

my hubby n kids mmg peminat satay. nanti leh la try kat sini pulak