Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, October 13, 2010

Last mood beraya di rumah Mak Andak

Ni la last aku beraya itupun dah tak mcm raya
tak pakai baju raya pun
tapi yang penting ziarah tu yang pentingkan....
kalau boleh yang muda kena lah pi melawat yang tua
tanda hormat janganla pulak yang tua
nak mengadap yang muda

Yang ni bukan open raya...so kami sampai terus jer Mak Andak aku goreng mee
walaupun nampak biasa Mee tu mmg sedap taw
kalah mamax hehe

Nampak tak mende pelik kat tepi mee goreng tu...
telur goreng dgn tepung ker????
eh bukan
tapi

**

**

**

**

**

**

bergedilla...dgn la ni famous untuk makan adap2 org kahwin
dalam tu letak telur puyuh..yang lain macam biasalah kalau nak buat bergedil
cuma kelainan pada telur tu...
kalau makan sebijik tak cukup mesti mau lagi...
& boleh jer kalau nak ratah camtu

Yang ini dessert....puding kenari kalau tak silap
aku...aku pun tak tau camna boleh diberi nama kenari
tapi sedap sebab tak manis sgt...ini gabungan gula merah & putih telur
Mak Andak aku siap kasi resepi...tapi aku cam bese bila la nak membuatnyer
hehehe

lSelamat menjamu selera
Walaupun raya dah habis....aku tengok ramai gak dok still buat open house

Psst: Gambar lain takde...yang ada gambo makanan ajer hehe

13 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya puding kenari tue...psssttt beb buat la..nanti aku g makan.. :P

Softtouch [Hanim] said...

haahlah sis lainlah begedil tu..ooo dia letak telur dlmnya..unik sgt....betullah sis wpun raya dah abis tetap org buat jgk open house..rasenya minggu ni pun sy ada jemputan jgk...

atty's said...

bergedil tu nmpk cam shedap je..posh.

Dee said...

sharelah resepinya..mana tau...posh xnak buat ada org lain lak nk cuba..hehehe..

Lady of Leisure said...

unik la bergedil tu sbb ada telur puyuh kat dalam.. aku ni dah la suka giler telur puyuh tu

ratusiput said...

takpe se ni la leh makan mcm2...ehehe...

Mr feckry said...

gua tengok mee goreng tu terus gua lapar

Azmiezas said...

sedapnya,..mee goreng tu..

Rinna said...

Hmm..sedapnya..tgk.. puding dan mee tuh...petang nie rasa lapar laa plak.. :)

ieda said...

uikkk mee grg mamak ngan begedil .. perghhhh x tahan beb .. masih ada OH lagi erkkk .. tulah rasa tahun nie nak beraya sepanjang tahun jerkkk ehheheh

Mimy Hamid said...

nice la kreatip lak bergedil telur puyuh..

AngahSayang2314 said...

bergedel tue nampak macam sedap jer

Delimasari said...

agar222 cantik