Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, April 18, 2012

Mee Ketam Shah Alam Ni Memang Sedap Tapi........

Heboh sana sini dok citer 
betapa pofularnyer 
"Mee Ketam" ni
Aku pun apa lagi dok ngajak Mr Y pi berJJCM kat sini
siap kasi google map kat Mr Y
kacang jer dia kata 
betul2 dekat dengan Petronas
Operation hours
Isnin jgn datang yer...tutup!!
restoran ni terkenal
 pun sbb JJCM 
tu yg sibok dok cari mee ketam 
sejak tengok kat TV3

tengok menu dulu
jgn terpedaya yer....tengok betul2
mana ada ketam dan udang galah murahkan
per gram tu...tp takperlah nak makan sedap rega kira oklaaa tu
Beverages sama...cuma Mr Y ais
aku suka Laicee Kang panas
yang bessnyer kat sini betul
"laici Kang"
isi banyak tu...tapi kecewa takde kacang tanah
rasa dah ok....
depa panggey
"Collagen LaiciKang...santekla kulit kot lepas minum"
tapi apapun ni baru betul
"laicikang"
selalu kat restoran bese entah apa2 jer
ramuan tak betul

Mr Y order takde isi...mee kari kuah ketam jer

sbb
"pantang seafood"aku dok suruh order mee hoo sup tak nak plak
nak sama dgn akula pulak!!
Aku punya order
"Mee Kari Udang Galah"
besau tu!!!
memang sedaplaaa..kuah pun pekat
isi kat dalam tu pun macam2 ada...kira tak kedekutlaaa
Tamak tak cukup dgn mee kari mata dok tengok
orang lain makan cam sedap
jer
kata JJCM harusla cuba macam2kan
kalau tak habis leh bungkus bawa balik
So kalu korang datang sini mmg kena cuba
"Nasi Goreng Ketam"
sedap sgt!!!
cuma ketam tu tak ler sedap sgt2 bese jer....tp nasinya sedap!!!!

Ni jer yg aku tak puashati....bukan tak puas hati
dgn bro ni yer...tapi









tapi dgn kerusi yg seciput ni
kalau org yg terlebih muatan tu camna duduk yer
ataupun mungkin tokeh kedai tak mo 
pelanggan yg makan kat situ dok lama2 kot
sepanjang aku makan kat situ walaupun menunya boleh tahan
tapi dek sbbkan environment yg tidak selesa
jadinya mungkin aku jarangla nak lepak kat sini
unless tokeh restoran ni kasi improve dan keselesaan pada pelanggan
aku risau jer kalu kerusi tu patah....
kat bawah restoran ni ada satu restoran arab
 yg dah masuk JJCM TV3
leh cuba ni...
Mr Y pantang tengok arabic food suka naaa

Psst: Ko bayangkan dengan meja dan kerusi yg kecik pastu menu gedabak camtu...dan lagi kalu nak makan ketam ni kan renyah sikit....mmg tak selesa

28 comments:

Kamsiah said...

akak alah seafood...pas makan sakit perut..tp kalau jumpa...ketepikan alahan,belasah je...sakit kemudian tahan je..

lieyalatif said...

hahaahaha...betul sis..tang kusi tu mmg tak puas hati...lieya ari tu bape kali nak tepeleot tu lieya yg kurus tu, kalo org bersaiz xl camne.....agaknye die nak suasane warung kot....

el said...

giler besorrr udang galah tu...fresh eh semua seafood situ..kalo fresh surelah sodap...

comel betul kusi meja..tokeh tu igt yg dtg kedai dia tu comel2 kot...muahahahaha

posh ganti je lah pengacara JJCM tu..bosan lah derang

Cik NuNu said...

hubby i pn da 5,6 kali sbut mee ketam ni.. cma xtau kt mna je nk cri.. omls plk nk ke arah s.alam tu.. hehe..

norhidana said...

aduhla terliur nih kak... aritu dh tgk kt k dee ni kt akak nyer lak... mmg sungguh mengoda minda n tekak la...
tak thn tgk udang galah akak tu..aduhla besar giles...

setuju la ngn kerusi tuh, kecik bebeno kalu yg besar cam dana ngn edy mau lah duk rasa cpt2 nk balik...

SURIA AMANDA said...

erk...guna kusi tuh jer..ayoooo....x leh nak duk lelama la tu..sure kematu montot...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bestnyerrrrr..
bikin terliur org jauh la..

both febret, udang galah n ketam..
wah, nk try gakla.. tp blerla bleh sapa sana.. huhuhu

.: iEyLa :. said...

aduishh..ni kne g terjah ni mee ketam nih...
and jgn lpe bawka krusi sendiri..haha

Zie Madini said...

ya ampunnnn. melior nyer tgkkkkkk..glppp gluppp

Mimy Hamid said...

oh menarik ni..ko nya tempat details...aku ada baca blog orang lain pasal kedai ni...camner ek..pantang seafood lagi ni..hmmm pantang kejap ok kot demi ketam

Alin Marlini said...

mee udang tu terbuat i tergoda..psl udang dia besar bonar..hehehe

bada said...

nasi goreng ketam...kena note dlm pala tp ntah bila thn nk sampai situ....hahaha

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

walaupun kina x suka mkn ketam..(sebenarnya x reti nak mkn ketam..hehehehe) bila tgk korang mkn mcm sedap tue terLIUR jap.

eLL said...

sedap nyer...

inazamri said...

balik sana nnt nak cuba gak la..mengancam betul tgk ketam tu.Harga mmg tak leh blah la..tp sesekali nak mkn sedap pe salahnye kan...

syiela said...

udang tu buat i tergoda.. oh tidak!... mau kematu montot dok lama2 kat situ :)

kakcik said...

Kerusi tu harus tak padan dengan saiz kakcik ni! :(

rasp said...

me lum rasa lagi...
harus try gak ler one day...

ct rahani said...

besonya udang galah tuh.. buat sy terliur je ptg2 camnih.. huhu.. betul la sis kusi tu kecik bebeno.. riso je jatuh kang..

ieda said...

perghh ada yg btahu pasal mee ketam nie sedappp ..

nie kerusi tuu beb menandakan x leh duk lama2 kat kedai tuu ekekek ;)

Rinna said...

Woww.. sedap nyaa tgk udang galah..tuh..Suka gak makan ketam.. suk tgk uols nie JJCM :)

thomas said...

Amboi!Besarnya udang,mcmana nak makan?

Reena said...

Perghh... Dahsyatnya tengok sesungut udang galah tu. Besarnya! Agak2 kalau ada anak kecik senang tak, nak makan bawak dorang Posh?

Cik Ina Do Do Cheng said...

terliur. tapi kalau cik ina yang duk situ mau tak muat. nak suruh tauke tu improve sebelum cik ina datang makan kat sana.

Softtouch [Hanim] said...

tak try lg teringin nk rasatp tulah bila lah nk p shah alam ni..

Mama Gee said...

tak suke duk kerusi yg takde penyandoo...adess

dapnyaa udang galah...dpt hisap keaplaa tu...heaven....hik3...

ubai said...

Itu lah tujuan asal saya buat mcm tu..turn over customer agak high...unless saya dapat besarkan dulu kedai thn for sure kerusi mcm starbucks :) -ubai- sory guysss

ubai said...

:0 actlly memang design utk org mkn n move..turn over custmer agak cepat, tempat kecil so tggu dah besarkn kedai mayb kerusi besar sikit.mmg concept dr awal tempat org mkn mee n move... -with smile-