Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, April 17, 2012

Layan TomYam Sekali Sekala!!!

Korang jgn tanya apa nama restoran ni yer
gelap gelita aku nak amik gambo jadi citernya bukan nak pomot 
restoran ni yer
Mungkin siapa yg dok area Gombak perasan kot restoran ni
macam2 menu ada..western pun ada
Bagi korang tempting sikit
"Asam Boi"
+
"Watermelon Juice"
watermelon juice tu sedap tapi asam boi tu kureng kicklaa
manis bebeno...berapa tong air 
(propa jer)
aku dok tuang utk kurangkan kemanisan
tetap maneh gak...last2 aku tak habis pon...aku tak leh ler manis2 sgt
makan2 gak...tp tetap berjaga2
tu dia "tomyam"nyer
nampak menyelerakan sgt
tapi bese2 jer.....dia kalu yg masam ....pedas barula kick

Udang masak merah 

telur dadar wajib ada

Lala!!
Sutun goreng tepung!!
tak bess sgt aku suker kalau goreng dgn tepung rangup cam kfc tu
tapi kebanyakan yg aku jumpa mesti goreng camni 
tak bessla...

Psst: Tak tahu nak hapdate apa...so letak gambo makanan jelah!!

24 comments:

lieyalatif said...

posh!!! kejam ko tauuuu...teliur betul ni....baru perasan dahlame gak x mkn mcm nie.....dulu wajib seminggu sekali pekena mcm nie.....ni ade yg gigih ajak laki pi dinner kat luar mlm ni kang....plan nak mkn char kuew tiow mlm ni, nampaknye kene tukar menu le gamaknye heheeheheh

SURIA AMANDA said...

terus lapar giler perut along...

el said...

ha smlah ngan el..kalo air manis2 mmg xleh telan...tulah byk2 tmpt sllu wat sotong grg tepung cam tu..kan

Bitt (double IS) said...

manggai lama tak makan lala.. :)

cha said...

hish buat lapar je tau sis ni.

kannn tak suka sotong goreng tepung cmtu. lebih tepung je dr sotong. selalu kt tempat2 btul2 seafood br dia goreng sotong rangup tu sis nyum

norhidana said...

ohhh kijam akak...kijam... lama tul tak lyn mkn2 gini kt kedai tau sejak dh ada aiyan...

nmpak sgt menyelerakan sume menu2 nih... setuju ngn akak, sutun goreng tepung tu selalu org bt gini tak kick la kalu goreng garing2 tu mesti lg kick

black_mel said...

jauh lak kat gombak..tp kalau sedap memang berbaloi...;)

Neeza.Areef said...

asam boiiiiiiiiiiiii...slurppp..

alamak..kureng ke tomyam nya..btl u ckp..tomyam wajib masammm n pedas br tangkappp

ct rahani said...

sotong goreng tepung byknya camnikan.. kurang sedap.. sama gak ngan citer entry sy hari nih.. cendawan goreng tepung dia camnilah tepungnya.. x sedap.. ingat tepung yg crispy tuh.. huhu..

LYAfrina said...

ermmm..marvelesssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss..

smlm ponn lya pekena tomyam

Reena said...

Ada satu tempat makan dekat atas Menara Bousted (dulu i selalu makan waktu lunch kat situ). Sotong goreng tepung kedai tu memang terangkat habis. Bila makan crunchy gitu!

Mimy Hamid said...

makanan yang biasa kita order selalu di gerai tomyam...standardddddd

Jai Montana said...

pergh..tomyam..gullpp...heheh..sedap ja nampak ni.. ;-)

atty's said...

aiyork..posh..teliur kty nengok semua menu tu, semua sedap2 lelagi air asam boi

rasp said...

i pun memanggggg tak suka sutun goreng gitew...
lebih baik goreng kat rumah jer hehehehehe...

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

ehhh cedappp nye mintak sikitt ! hehe..

mama pipie said...

gambar nampak sedap sgt makanan tu. tak sangka plak rasanya agak kureng

Rinna said...

Petang nie.. baru sempat nak layan blog.. Posh.. skrg nie dah kat tempat baru bz lee sikit.. Layan tgk gambar makanan jadi lapo le plak.. lebih2 lagi time2 hujan nie.. :)

Softtouch [Hanim] said...

kat mana ni sy xperasan pun wpun sy org gombak

paling suka sotong goreng tepung tu..xkisah dia tepung mcm mana pun ttp suka

ieda said...

wahh terbaik lah beb ! ... ;)

dyabunga said...

tomyum!!!fevebret dya tu..

ALoNa CintamaniszLite said...

Maniss?? adoi laa...akak pun takleh ler air manis2 sgt, makanan kuih muih, kek manis2 sgt...
tp kalo buah...manis2 akak bedal aje, hoho..

IxoR@ said...

Uhhhh skrg pantang tengOk gambar makanan.... mesti nak jugakkk...

huarrgghhhh....

Cik Ina Do Do Cheng said...

tomyam peberet cik ina, kalau makan kat luar tak sah kalau tak order tomyam. sutun tu tak ranggup cam tak best je kan.