Klik Jangan Tak Klik

Saturday, June 19, 2010

Rajin2 la menyental yer

Korang mesti tertanya body scrub apa aku dok tenyeh kat badankan???
just nak share dgn korang
ini kalu nak afdal buat ler 3 minggu sekali tetapikan aku
ni sibuk memanjang kdg dpt buat weekend pun jadilah

Aku guna yang murah2 ajer
tapi so far aku pakai alhamdullilah
jer walaupun idak ler mulus tulus pun
kulit aku tapi nampak gak lah keberkesanannyer

Lagipun yang ni senang nak guna
guna sebelum mandi
tenyeh jgn ler kuat
nanti kang luka lak kulit
tu
masa tenyeh tu buat ikut putaran jam
kalu nak lagi effective korang amik batu sungai yg kecik2 tu
korang tenyeh lagi power
kalu tak paham gak meh aku tulun buatkan
hehehe

Ada 3 jenis ni tapi aku prefer yg ala2 herbs gitu
the smells is good
harga pun dalam bawah RM10
asal harga jer aku dah lupa
tapi
hehe

Lagi satu tips aku kasi kalu takde bahan pun leh
amik serbuk kopi
campur dgn gula
lumurla satu badan
ini pun bagus untuk buang selulit
tapi lepas buat scrub ni mesti mau sapu
losen yer....

Tapi aku beside losen for daily use
kalu lepas scrub aku prefer pakai
oil....lagi bagus...cam bio oil tu ker...
itupun bagus untuk hilangkan scar
kalu takde scar pakai olive oil or baby oil je
pun bagus

cuma tak bessnyer buat mende ni DIY
renyah & penat urut badan sendiri
kalu kat SPA tu bessla org buatkan
tapi kalu buat sendiri lebih menjimatkan
& hygiene

SPA tu sekali kala buleh laaa
selalu2 mau bankrap..
hehe



Psst: Tak caya cubalah


18 comments:

sarah shafie said...

nk beli jgk r..murah je kn?mhal2 tk mmpu lah..

Kie-yu said...

maseh cik posh76
tips yg sgt berguna
bleh apply ari2 pasni
musti cuba!

A D I A said...

wahh good info. i pakai scrub murah gak, ceffee scrub tapi skrg tak larat la nak menyental. oo elok sapu oil eh lepas scrub? baby oil leh la kot kan?

Cik Emi said...

wah patotla kulit putes jelita!

~ ( LayDee_N ) ~ said...

sis.. tolong cari produk utk parut DEGIL plak! hahaha.. kalau ade laaa.. cos so far dah mcm2 produk i pakai tp x brapa bkesan sgt. since u rajin survey brg kcantikn.. heheh.. thx sis.

-NiD's- said...

wah nak buatlah...biar kulit halus mulus mcm na sis kata kan.....

bTW, sis thank u yaa 4 da good info...

saya_arief said...

leh jadi model la lepas nih..
kui3..

ieda said...

X SEMPAT BEBBBB .. duk selalu scarb anak jerk .. hahahha tapi its good actually :))

Lady of Leisure said...

rajin ko menyental patut la kulit nampak mulus hehehe... aku ni pemalas skit ekekeke...

Delimasari said...

tq yr info ====
cuba yg ni plak....

@ntu_@we said...

owh, mmg best kalo pakai lulur. aritu, g jenjalan kat batam, borong lulur yg amat banyak, dekat 30 tong aku borong. sbbnye, kalo kat mesia ni, paling murah pun, rm 8 ke atas, kat batam, dapat rm1.50 je. kalo mustika ratu, br rm3. terjojol bijik mata dan tanpa syak lagik, terus amik. hahaha. hari2 sental. sonot.

untuk tudung murah2, sile terjah sini ye Awe's Little Shop
untuk blogwalking,sile terjah sini ye My So-Called Life

niesz said...

wa..mcm nk cube jew..hihi..

NUNU EERA said...

i pki scrub body shop.. sgt okkey.. tpi lately ni xde msa sgt nk mnjekn diri ni..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

thanks beb 4 the info...dulu aku rajin la jugak...bab2 menyental nie..skrang memang pemalas la beb..xlarat dah nak menyental...setakat sapu losen jerk...tue pun sebab takut ada screthmark.heheheheheh

qellissa said...

nice entry, i slalu beli jer scrub tp jarang2 nak menyental..baru2 beli mmg eksaited menyental da lama2 scrub pon x tau ltk mana..miahahaha

Mimy Hamid said...

xtau pulak aku safi ada body scrub...aku pakai jenis watson je..nak tukar gakkk

Lepat Pisang said...

banyak tul info yang awak bagi ni..hm,memang kalau sekali gi body scrub memang mahal da..he..he..

NeenaAnuar said...

waaa.. nice review!! thanks for sharing deaar.. I nie sangat2 lah pemalas lipas tang nak ber scrub scrub niee... i mandi ngan sabun jerk dok tenyeh ngan shower netting jadik lah! hehehe..

since you kata bau dia sedap.. nak try ler! heheh...