Klik Jangan Tak Klik

Thursday, June 17, 2010

Mr Poposh hampir membunuh

Jgn tak tau Mr Poposh walaupun hanyala seekor
tuceng yg tembun
tp tidakler sampai dia hanya makan dan tido
ajer....
Jasa dia pada kami pun banyak gak
cuma idak ler dia bawak selonggok emas ke apa
hehe

Dia tau camna nak amik ati puan dia....
tapi cam besela pantang tengok mende pelik or bergerak sikit
ko mmg cari nahaslaaa

Kalu cicak or lipas
tu mmg aku tak kisah
dia nak ngap
ni tak dia mau belasah
???

Siankan sampai hati ke nak belasah
binatang bernama "RERAMA"
ni....tapi butterfly ni besau
aku dah suspen bila tak butterfly ni masuk
rumah terjerit2 panggil Mr Y suruh keluarkan dia
before Mr Poposh nampak

Aku gelilaa nak pegang...so tunggu Mr Y
terhegeh2 nak tangkap lepaskan kat luar

lain yang aku panggey lain yang datang hampeh tul

Dia tak puas hati sampai ker lubang mana pun dia mau rerama tu gak

Dapat gak dia tarik keluar
menggigil kut rerama tu tengok dia...

Masa ni dia dah start membelasah tanpa niat
dia cuma nak tengok jer amendenyer
ni...takde niat pun nak buat apa2
walaupun tanpa niat
koyak rabakla jugak dikerjakan dek Mr Poposh
before sempat Mr Y nak lepaskan
kesian...noti tau Mr Poposh


Pssst:Semenjak kene enjik ni...Mr Poposh makin aktif...tak reti dok diam....lari sana lari sini..ubat apa entah vet enjik...entah2 ubat mau kasik dia selim kot hahaha


25 comments:

-NiD's- said...

tudia ADA RAMA-RAMA BESAQ masuk umah...so ada TETAMu jauh lagik besaq nak mai laa tuh....ehehehheheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ehhehehe memang agresif taw ur mr poposh nie...tapi aku rasa kan beb..dia memang geram tengok menda2 bergerak tue kot..bikin mr poposh xkeruan gitu..ehehehehhe....
uit jangan la mr poposh kurus ..nanti ilang kecomelan dan kegebuan dia beb..

MiYOKO TACHIBANA said...

gimoknye Mr poposh..comel giler...alaa...confirmla die jantan kann...kalo betina, leh kawenkan ngan Ricky...

ejum said...

mr poposh yang bulatt.. :)

hudhud said...

hehe comel la geram !~ :D

Dee said...

wui..ganas gak..dia suka tu main kejar2..kesian rama2 tu..

Softtouch [Hanim] said...

adoi poposh smpai koyak rabak rama2 tu yer..meh sini untie koyak rabakkan poposh balik..he he he koyak rabak kat poposh means nak gomol2 smpai lenjan poposh tu..he he he

lily lotus said...

gigil tahap parkinson dah kot rerama tu..huhu

qellissa said...

comel nyer..x bleh tahan i gelak tgk kenoti-an poposh..sian rerama tu..last2 mati ke rerama tu beb?

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said...

rerama yg cntik...

mr poposh yg comei..

x baik dera rerama tau...nati dpt bala lk

SudipComel said...

comeynye Mr. Poposh..

anyway.. leh kenal x? if u're interested, feel free to visit my blog sudipcomel.

SudipComel said...

comeynye Mr. Poposh..

anyway.. leh kenal x? if u're interested, feel free to visit my blog sudipcomel.

rasp said...

mr poposh a very curious cat ek...
hehehehehe comel je!

Mimy Hamid said...

alahai poposh nak membunuh so comell....hihi

mahira oya said...

mr poposh x puas hati selagi x pegang rama2..hehe..

atty's said...

posh kejam ar..rama2 dia nak bunuh..huhuh.babab kang..tau ler

fikaryna said...

mmg cuak gak tgk..cian cik rerama kena buli ngan poposh..huhu..

Mr Noble said...

lama betul tak jumpa rerama tu. last skali nmpk time keje kat jerantut dulu, ari2 dia ada

Delimasari said...

kesian rerama tu.....
poposh babab nnti....

ieda said...

hahahah binatang tetap binatang .. heheh cara dia jerk berbeza dari kita ... ciann rerama ..

very the noty mr poposhhh heheh

Azmiezas said...

Kesian lah engko wahai rerama!!..nasib-nasib..

niesz said...

hahaha..comey lak tgk..

NeenaAnuar said...

hehehehe.. mesti cute tengok aksi poposh time tu kan... tapi memang nasib tak baik lah si rama2 tu! :D

Eri-chan said...

mr poposh sgt comel, jd I telah link-kan posting ni kat my blog.. ok ek Posh?..cerita sipi2 pasal kucings juge..

Eri-chan said...

mr poposh sgt comel, jd I telah link-kan posting ni kat my blog.. ok ek Posh?..cerita sipi2 pasal kucings juge..