Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, June 22, 2010

Masih belum terlambat

Tak terlambat lagikan untuk aku ucapkan
"SELAMAT HARI BAPA"
untuk
ABAH2 ku ini
dan juga untuk semua bapa2 seluruh dunia
(Mr Y tak leh nak wish lagi lum jadi daddy)

So sebelum berangkat ke rumah my parents
piler beli sikit2 barang groceries untuk my parents
Mr Y kata tah yah ler breakfast nak jugak tu

Nak jugak tu...yelah aku kt kalu tak breakfast nanti takde
ENERGY....
menjawab nombor satu
hehehe

Sampai2
My mum dah siap masak bagai....bertuah lagi
aku dtg lenggang kangkung bagai tak masak apa2 pun
tapi mum masak walaupun simple tak leh lawanla mana2 chef
mmg sedap sgt...korang tak caya meh mai rasa...
yang paling bess & dah mmg rezeki kitaorg kot
ikan kerapu yg ABAH dapat masa mancing kat
PD pun kami dapat rasa...
Mr Y nyer fav "KARI IKAN KERAPU" pun ada
+
KERABU JEPUN pun ada
(ingat gak fav menantu dia...anak dah tolak tepi...huhu)

Aku tak masak...tapi aku ada bawak Dominos pizza
habeh dah mum kata ko tak yah masak...
jadi aku bwk pizzala...
tapi dah sedap makan masakan mak aku
pizza pun tak layan
last2 jadi minum petang membawa ke dinner

Tapi sebelum acara makan2
haruslah ada suprise!!!
Abah aku mmg terkezot gak masa ni
sbb mmg kitaorg tak kasik tau
kata nak mai makan ajer

Nilah ABAH aku
yang sgt2 aku syg dunia & akhirat
sentiasa ada diwaktu aku susah atau senang
lagi sekali tak terbalas rasa jasa ABAH pada aku
walaupun aku ni mmg terkenal dgn tahap
DEGIL & KUAT merajuk
(dululaaa..la ni saper nak pujuk Mr Y jelah itupun tak selalu hehe)
tapi ABAH tak pernah pukul...walaupun ABAH mmg sgt garang
apapun aku tahu ABAH mmg sygkan kitaorg adik beradik
walaupun dia tak tunjuk
takde ucapan lain untuk ABAH
semoga ABAH sihat sejahtera dan sentiasa dilindungi oleh ALLAH
s.w.t.

Apapun yang penting ABAH happy
sbb tu kalau apa pun keperluan mak & abah
aku mmg priority
tp dgn izin Mr Yla
alhamdullilah Mr Y okey & sgt2 memahami

tak lupa ucapan untuk my FIL
yang sentiasa cool...& selalu gak jadi bodyguard kitaorg kalu Mr Y takde
semoga ABAH sihat & happy selalu
sayang ABAH jugak
hehe

Psst: Untuk mendapat keberkatan hidup di dunia ni yang paling penting ialah doa ibu bapa kita...tanpa mereka siapala kita..bukan wang ringgit yg mereka mahukan...yg penting keprihatinan kita pada mereka....

18 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

heheheh beb..bab menjawab tue aku suka..sebab aku pun sama..en shukri selalu cakap ada ja jawapan yang aku nak kasi..hehehehe...
anyway hapie father day tuk ur dad n FIL...semoga diorang sentiasa sihat dan sejahtera....huhuhu bestnya beb aku tengok ko sambut fathers day..tiba2 sedey.. :(

Softtouch [Hanim] said...

banyaknya lauk mak sis masak..mak masak haruslah sedapkan..masak telur pun sedap jer...hepy abah sis dpt adiah...bestul tu jasa mak abah xterbalas rasenya..n diorang bkn nk duit semua tu tp keprihatinan kita tu yg penting..

atty's said...

happy nampak abah posh ..
bila makbapak kita happy hati kita pun senang.

Azmiezas said...

Sejuk hati mak ngan abah Posh..dapat anak yg ingat kat orang tua..

mama_iris said...

setuju.....walopon dah kawen,ibu bapa tetap di hati..chewaaaahhh....sedap la tgk masakan mak posh tu:-)

mahira oya said...

ya betul..doa paling penting..
sonoknya makanan sedap2..

qellissa said...

happy fathers day to ur father n all father in the world!!sedapnya lauk masakan ibunda, wlu restoran masak sedap mana pon mmg xleh tanding ngan masakan ibu..tul x?bestlah ur dad dpt hadiah..ngeee

Diarihatiku1976 said...

happy nampak abah posh ..
bila makbapak kita happy hati kita pun senang.

Dee said...

wah..happynya abah posh..syukur anak2 ingat kt dorang...

Ogy said...

asal masuk blog posh je nampak makanan...aduiiii....

eh posh dh remove shoutbox ke??

ieda said...

bestnya FIL dan ayah dpt hadiah .. alhamdulillah banyak cara nak luahkan betapa tinggi pengorbanan mereka bukan setakat bagi hadiah .. yg penting biler dah tua nieh kena selalu jenguk2 bertanya khabar itu lebih dia senangi .. insyaallah beb..

mu beruntung kerana masih ada FIL .. haku FIL dah lama x ader :(

fideila said...

hepy nye dia dapat hadiah..bila ibu bapa hepyy kita pun hepy jugak..one happy family..

niesz said...

sedap nye!hihi..happy fathers day tuk ayah sis yer.. :)

SudipComel said...

sedapnyeeee... especially yg mak posh masak..

☆ lieya latif ☆ said...

WAH MERIAH gak sambutan sis...tang makan2 tuyg syok tu...tgk menu plak ...adoi laa..lazat2 sumenye.....

semoga lelaki bergelar ayah disekeliling kite hepi kan sis!!~

Delimasari said...

sonoknye = abah dan emak ada lg,...
tumpang gembira!!!!!!

NeenaAnuar said...

happy father's day to your daddy dear! your dad alhamdulillah nampak masih kuat yerr....

Mimy Hamid said...

prihatin nya ko posh..meriah heaven makan semua...yer ..ibu bapa org terpenting..jgn sesekali di abaikan..selamat hari bapa gak kot family ko