Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, June 22, 2010

Ini bukan TUPPERWARE

Saja mau kasik tau hari ni aku bawak
bekal yer
(Yang sebenarnya mau tayang tipuware aku yg kiut cam budak sekolah ni....heboh nak cari tupperware last2 tipuware pun bleyla...siap ada bg sudu tu)

Ni kalu korang bekal nasi pun bagus...
actually nampak dua tingkat
tapi dlm tu ada lagi setingkat cam plate

Bukan setakat bekal food
siap bawak flask lagi...
air beli kat mamax pun dah mahal la ni
RM2.50
dua2 ni keje MIL aku la sibuk suruh bawak bekal
pi opis...
ikutkan ajerla

kalu bab financial advisor
MIL aku mmg terer
tapi aku mmg respek dgn org2 zaman dolu
depa sgt pandai berjimat cermat
& tak suka berhutang...
tu sbb bila tengok depa dah tua rilex hati pun senang
takdela haru biru bila dah tua...

Tapi aku bawak roti sapu ngan tuna ajer
oklaaa tu....kalu beli sandwich kat SEVEN ELEVEN
pun RM2.50...ni lagi menjimatkan
kenyang & menyihatkan

kan ada dua tingkat bekal aku tu....siap ler bawak banana...
cukuplah bekal aku utk bfast + lunch...

Memang save banyak kalu bawak bekal gi opis..cuma nak & tak nak ajer...sbb kekadang food kat opis ni pun dah tak tau nak makan apa & lagi satu area ni serba serbi mahal..
aku ingat lepas ni mau bawak bekal...terai bawak different2 resepi...katanyer..
hehe


Psst: Jadi lunch aku leh gi merayap hehe










16 comments:

Softtouch [Hanim] said...

betul sis bekal menjimatkan..oklah tu roti buat sendiri fr nak beli padahal rase pun bkn sedap kan...comel tipuware tu...:)

rasp said...

bagus amalan bawa bekal nie...
jimat $$$$ leh labur beli baju hehehehehe

Alida Ali said...

menarikkan bawa bekal...leh jimat duit...tp cuma rajin dgn mls je....ibu skrg mls cth saya la....bekal anak pun beli kt kedai hehe...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnyer bawak bekal...sama la hari nie pun aku bawak bekal..nasi lauk rebung...hehehehehe...jimatkan kalau bawak bekal... :)

Nur Hidayah Yahya said...

kech pon dah boring nak makan kat area opis.makanan sama tak berubah pastu makin mahal.agak2 kita selalu datang lagi la dia kasi mahal.apa la.

☆ lieya latif ☆ said...

ohooooooooooo baru ku ini tau rahsia sis maintain slim jek, rupenye mkn ni jek laa yeak...roti n fruit....bagus2...leh laa tiru nanti huk huk huk

comel laa sis tupperware tu.....kiut jek....

::@.L.I.N:: said...

baguslah sis bawak bekal...jimat sikit fulus tu...

A D I A said...

ooo ni cam mangkuk tingkat versi moden skit. lawa2, beli kat ner ni?

Mia-Ina said...

menjimatkan..edisi bw bekal,..cantik bekas

bspotgurl said...

idea yg manarikk

y@n@ M!B said...

sy pun jd xtau nk gi mkn katne dah..area puchong payah nk cari kedai mkn melayu..

nk bwk bekal slalu tggu mak yg msk..hehe~ =p

atty's said...

terliur kty nengok sandwich ..posh .

Dee said...

i pun selalu bwk bekal gi opis..mmg menjimatkan..

ieda said...

bawak bekal lagi bagus kan .. tapi kalau x sempat nak buat mcm mana beli lah .. tapi make sure beli yg x membahayakan kesihatan @ berkalori tinggi hehhe diett maaa

tapi beb haku memang selalu buat bfast sbb utk anak2 ke sek :))

niesz said...

hihi..xrugi bwk bekal ni kan..ley jimat ckit..

ejum said...

ni diet ke sis?.jgan badan nmpak?