Klik Jangan Tak Klik

Thursday, October 8, 2009

Pagi & Malam Raya

Hi kengkawan...nilah story mory raya yg tertunggak tunggak jenuh nak update sampai nak pertengahan raya sudah.....k laa kan kita masih mood raya lagi lum DEEPAVALI pun....

asal "boss" aku takde jer baik aku cepat2 update...kang kalu dia masuk sibok jer panggey meeting...naper tak percaya ker...nanti aku update gak story ni sat lagi naa...hehe..one by one...kang kasik selambak tak bess...hehe

Nilah activiti "malam raya" last berbuka....yelah malam raya tu mmg ler aku tergedik2 kegembiraan sbb laki den ada...tapi tu sekejap jer sbb dia "on call" hampeh tul...

terus kegembiraan terhilang tapi klaahh sbb ada my family idakler terasa sgt...ada ker last minit kena panggil sbb kwan dia yg supposed to kerja tetiba EL...apa nak buat nasib.......nasib baik tak lama...afternoon tu balik sudah...cuma pg raya takde...huhu...siankan...

Dah suku abad pun tingin gak nak main bunger api....k lahh tu...kasik can flashback zaman kekanakkan...

Rendang dalam gambo tu aku yg masak yer...eeeleh kecoh jerkan....hehe..saja mau kasik tau...
tapi lauk pauk yg bnyk2 tu mummy wa yang masak....abah aku pun bukan main meriah lampu lip lap malam tu...habis keliling omah dia pasang...dulu rajin pacak pelita tapi la ni "minyak GAS" dah mahal & dia dah tak larat nak ngisi minyak...ganti lampu lip lap udah ler...hehe

Sikecik nak duit raya lagi ker..cantikkan rambut dia...jeles aku...aku ni jenuh ler dok gulung sendirik..

Amik korang kene kepit ngan ATUK..baek punyer...

Tak dapat poluk laki den...poluk my niece & nephew pun jadiler...

Sesi mintak ampun & sesi bg and duit raya.....

Muka cembeng sbb laki den takde huhu.....dgn my younger bro pun takde..."pak ustaz" pun sibuk dipagi raya.....lucky my eldest bro balik Johor lambat sikit....walaupun tinggal banyak ni tetap riuh rendah cam nak roboh umah abah aku...yelah masing2 nyer speker jenis tak leh controlnyer...kalu org tak bese dgn family aku mesti ingat bunyik cam nak bergaduh ajer...hehe

Psst: klah nanti2 citer raya lagi...haruss kene keje kang tak berkat lak duit gaji...hehe...janji dapat update skalik....hehe...yesssa hari ni gue pakai baju raya...kan ker ari ni khamis malam jemaat...sumer pun mau balik awal daaaa....

15 comments:

CINTAMANISZ Lite said...

Awat gambo hang kelabu Posh..jenoh besarkan bijik mata ni hah nak nengok ,hihi..

Ckp ler kat abah posh tu..minyak gas leh ganti ngan minyak diesel aje. Kitorang wat cenggitu ler. Thn lepas lagi myk gas harga dh mahal.

LotsOfLove-Pearls said...

Salam,
Masih ramai yg cerita tentang raya..

dan ke mana-mana ku masuk blog ader jer kontes kat atas tue..

ader duit RM 50..

best jer kontes nie..

POSH76 said...

CINTAMANISZ~sajer jer kasik trill sikit bijik mata...almaklumlah bukan camera DSLR...betul ker ni...

bukan pasal minyak GAS...lagipun dia pun dah tak koser..masa dulu kami ada as assistant..lani depa tinggal berdua jer...hehe

POSH76 said...

LOLP~ Habiss still mood raya...slagi tak cukup sebulan haruss ada citer raya...hehe

sis masuk ler mana tau duit raya tu sis yg empunyer...hehe

Lady of Leisure said...

malam ni mesti poposh tgh rindu ko kan.. eh ke ko bawak dia balik kampung?

Abrahyn said...

nyah, tepek la sket gamba u pakai bulu mata pelsu...nak tengooookkkk :p

POSH76 said...

LOL~biler lak aku balik kg mlm ni...itu citer mlm raya daaa...

tapi kalu aku outstesen maybe letak umah my mum kot..heboh sumer nak tulun bela..hehe

Actually aku rela dia tinggal sekor2 kat umah

POSH76 said...

Abrahyn~ bukan ker aku dah update fake eyelashes...cuma flasback balik..hehe

Mimy Hamid said...

nasib pose sebulan sempat lg ko nk citer hal raya ....

ikiqzana said...

seronok tul berkumpul beraya kan... setahun sekali.

sama la kita seronok bila main bunga api.. baru la meriah...

Softtouch [Hanim] said...

alahai ciannya cik abg keje yer nasib baik tgh hari tu dah ade yer...

mesti sedap rendang yg sis masak kan..meriah tgk raye sis yer...

POSH76 said...

MimyHamid~hangpun ingat raya PBB ker...raya kita kan sebulan ...masih ada mood raya la beb..hehe

POSH76 said...

Ikiqzana~Mmg pun ngalahkan budak2...hihi

harusss meriah gitu...hehe

POSH76 said...

Hanim~Ciankan....tulah kalu dia bantai dua tiga hari harusler mengamuk...huhu

sodap...sendiri angkat bakul daa..hehe

meriah ngalahkan budak2 kecik..hehe

Ashikin said...

sesi plg dinanti walaupun mesti muka sememeh pas ni kan. blom salam air mata dah berjurai2 kuar. mmg byk sgt salah la gamaknya.. ahahahaha..

posh, bg duit raya kat adik2 x?

lol. poposh tu dok sorang kat umah lg baik ek. dok kt umah org nanti dia xleh rehat. abesla kene gomol timang sume. kalo ko nk letak kat aku pon aku suka. pastu bila dia blk umah ko, pengsan la dia 3 ari 3 mlm.