Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, October 6, 2009

Fake Eyelashes

Cam bese aku update mana sempat dulu yer...walaupun gambo2 raya ada..tp kasik entry ni kuar dulu naa..berterabur ler gambo aku ada yg kat kamera...ada kat H/P....adoi phening kapla wa nak susun balik...

Yesterday gambo poposh...today gambo tuannyer ler pulak...kannn aku tgh giler pakai fake eyelashes la ni...cuma gi kerojer jer tak berani lagi sbb taknak ler terlebey sudah...mana tau kat new place nanti...opis dah glemer haruslah staff pun glemer.....harap glemer ajer buat per...gaji kasik up sikitlaa...huhu

gambo2 ni diamik sewaktu our vacation that day....laki den membuto...so aku takde apa nak buat tergedix2 amik gambo sendirik...semata2 nak tunjuk yg aku sudah sikit terer pakai bulu mata pelesu...semenjak dua menjak ni jugak aku giler nak "bermekap" and belajar pasal make up....walaupun aku pernah amik kelass kat "NUDELLA" dulu...tp dah lama tinggal...skill tu pun cam dah expired...harus asah balik ni....meh aku tenyeh muka korang....hehe



La ni buang tebiat asal nampak jer bulu mata pelesu aku beli simpan....so far aku lum ler terer masih tgh prektis...tp suka gak ler hasilnyer...and the best part glue yg aku mention hari tu mmg berbaloi baloi....melekat baiknyer...betul cakap MIMILICIOUS...jgn dok bazir duit beli bulu mata yg mahal2 tu...yg penting "GLUE" mahal takper.....for long term investment...

klah chow dulu...aku kene antor report kat boss aku...so before submit report kat boss aku update kat korang dulu (saper yg bayo gaji aku????) ....halooo untung2 jadi blogger pun leh dapat duit...walaupun tak pernah dapat...so kalu korang sian kat aku yg penat menaip (sambil buat muka sian)..kelik2 la iklan aku yg tergedik2 kuar tu...jgn lupa nanti wa klik2 korangnyer...wasallam...nanti kerojer aku dah settle aku update lagi tapi tak leh update bnyk2...kang kantoilak..huhu...bosss aku dah mariiiii....

Psst:La ni korang tngk aku nyer udpate seketoi2kan..sbb apa..aku la ni curik2 la update...janji updatekan...siankan...sbb keje dah banyak la ni..yelah tak lama lagi aku kene pindah BTS....pastu tak habis2 meeting...meeting...huhu..boss aku ni kejap bulan lepas...yeye jer aku ingat kene pindah after raya...hold lagi sbb keje renovation tak habis..la ni kata October....last kalu tahun depan lagi bagusss..lagi lambat lagi baguss..leh aku menggedix kat sini lama sikit...



55 comments:

Mimy Hamid said...

ha dengar cakap aku kannn....takpe nok glue mencengkam kuat hasil nya berbaloi baloi

sis_nita said...

cantiknyerrr..

kita tak reti lerr mekap2 tang mata..

tapi kan..

sesekali tu terhengen gak taw..

Rozita said...

cantik nya bulu mata
sayang nya ia palsu..i like

Softtouch [Hanim] said...

kalah rozita che wan nie sbb bulu mata sis itu..manngis dia tgk sis..he he he..
sy xpernah plak pkai..

Abrahyn said...

kalo pakai benda alah ni sure berlaga ngan spect rabun aku...huhuhu...

ikiqzana said...

teringin nk pakai.. suker negok org pki, cantik le...

Azmiezas said...

Kita pun suka gak nak pakai tapi tak reti...uhhuuu..

ieda said...

hehheh x per beb .. den sokmooo masuk sini .. hehhe sukooooo sikit2 update punnn udahlah .. janji semua x lindu2 annnn

wehhhh cam model lakkkkk muu kat atas tuh .. hehehh

Ayu Hussien said...

uuuiikkkk nak try lah bulu mata palsu. lens dah terer dah..heheh

Ayu Hussien said...

test

dotblogspotdotkom said...

huhuhu memang tak manahan... artis gitu....

CINTAMANISZ Lite said...

Haa..oke laa dah tu..dah mcm SPA-Q daku nampak. Tapi masa nak cabut tu..jgn ler tercabut bulu mata asli sekali..kang jarang2 lak bulu mata yg betui2 punya, hehe..

niesz said...

nice la bulu mate tu..
niesz teringin gak nk pnjng kn bulu mate..
but slalu xjd..

HaSue said...

dah macam model mebelin dah tuh..hehee... sapa jadi tukang foto tu?poposh ke?hik hik :)

HaSue said...

baru perasan..dah dibagitau sendirik amik foto.hihi...x pasal2 poposh tertuduh :P sori poposh...aunty org baru kat sini..ngeee

rasp said...

salam kembali....phewwiittt!
lawa la bulu mata pelesu tu..
me tak reti pakai sob sob

Shafie said...

u cantik :D
tp nk kata cm sapa ek :P
u cantik sbg diri u..hee

Dee said...

kalah ar rozita che wan lps ni..

babyfreaks@ratusiput said...

wah ko posh...terjebak ngan bulu mate pelesu la plak...

azza said...

huh...i tak reti :(

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami. Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blog Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

y@n@ M!B said...

ajr sy mekap lak kak!! ^_^

atty's said...

kalo akak tgk..mesti dia suka bulu mata pelasu nie ..

ai said...

Posh, kalau kau nk cantekkan lagi bulu mate pelsu tu kan, kau sapu dulu bulu kau tu ngan mascara. apply atas/bawah skali pastu trus kau lekatkan pada yg pelsu tu. Means, nnt bulu mata kau akan nampak sekata. takde la nampak yg pelsu tu kat atas, yg real kat bawah. eh, paham ke yek? buat2 paham udah! kahhhhh

Lady of Leisure said...

beb aku tak pas pas lagi nak pakai bulu mata pelesu nih.. tapi teringin sangat nak pakai...
nampak mata redup n cantik jer kan...

POSH76 said...

MimyHamid~yer ko kan cikgu bulu mata pelesu aku...hehe

mmg berbaloi2...ada lagi tips share2 laaa...anyway thx

POSH76 said...

SisNita~meh saya mekapkan nak...hehe
lawa ker tak lawa belakang kira...hehe

dah mekap lawa2 tak mo pakai spek tau..pakai contact lense terus...hehe

POSH76 said...

Rozita~sbb tu namanyer pelesu...hehe
kalu betul kan bess....hehe

POSH76 said...

Hanim~dia nangis ker ketawa tak tau ler...hehe..belum terer pakai lagi sis...masih belajo....hehe

sis tak pakai pun dah sweet....hehe

POSH76 said...

Abrahyn~beb aku ngong pakai bulu mata pelesu pastu pakai dgn spek itam....udah ler gelap dok berlaga2 dgn bulu mata pelesu...hehe

POSH76 said...

ikiqzana~ sis pakaila...u pakai contact lense lawa sudah...hehe

POSH76 said...

Azmiezas~meh saya pakaikan...chewah cam dah terer...diri sendiri pun kekadang lekat dgn idak...hehe

POSH76 said...

ieda~betoi2 ciput pun updatekan...ko mmg kawan blogger aku yg paling setia kasih..TQ

yolah model terlebih sudah...hehe

POSH76 said...

Ayuhussein~beb terailer...santek tau...hehe..nak2 dgn contact lense lagi...kelasss

POSH76 said...

dotblogspotdotcom~kasik can ler feel ala2 artis gitu...huahua

POSH76 said...

CINTAMANISZ~sis tak cukup panjang...kalu leh nak yg panjang lagi...hehe

la ni pun dah jarang2..tu yg kene pakai bulu mata pelesu...hehe

POSH76 said...

niesz~beb terailah mesti santek punyer...wallah...hehe

POSH76 said...

Hasue~kasik can lah perasaan jab...hehe

kalu si poposh tu leh tangkap gambo...haruss jadi mangsa ni...hehe

poposh kasik tau dia maafkan auntie...dia kan pemaaf tucengnyer hehe

POSH76 said...

rasp~bulu mata itu mmg lawa...tapi yg tukang pakai tu tumpang enterprem ajer..hehe

POSH76 said...

Shafie~bagus poji lebih sikit leh aku klik iklan hang bnyk2...hehe

POSH76 said...

DEE~ setakat kalah bulu mata tak jalanlah kalu leh mau body cam dia baru besss...hehe

POSH76 said...

Ratusiput~ beselah idup kena ada perubahan baru bess & meriah...hehe

POSH76 said...

azza~i pun tak reti tapi gatai nak gak..hehe

POSH76 said...

Y@n@m!~buleh2 tapi kena ada pengerasnyer....hehe

POSH76 said...

Attys~ AKAK tu saper..si kecik yg tomei tu ker..hehe

POSH76 said...

ai~beb thanks so much for ur tips...harus ler try nanti...hehe
ada tips kasik lagi yer...hehe

baca bnyk kali baru ada faham..hehe

Rinna said...

Wah comey posh pakai buku mata pelesu..tuh..

neezareef said...

aku x reti pkai menda nih...kot2 nnti terajin nk try gak arr

Ms AiReEn MoHd said...

aku lekat kan pakai gam uhu leh tak..tak pun pakai gamgajah....muakakakakak

POSH76 said...

LOL~santek terailer...nanti mata ala2 dramatik gitu...mesti laki ko terpegun termasuk si molly & arry..hehe

POSH76 said...

Rinna~comey berangan jab..hihi

POSH76 said...

neezareef~terailer mesti MELETOP....hehe

POSH76 said...

ERYN~buleh dgn mata hang sekalik tercabut...hahaaha

Cikgu Yus said...

mcm best je nengok org pakai mende alah tu.. nsib baik akunyer dah panjang asli..(riak jap...hehehe)

Kaseh said...

ko pakai fake eyelashes ni tak rasa berat ke kat mata? aku kalau si amy mekapkan aku kans..pastu dia buh fake eyelashes tuh kan.. aku rasa macam nak jatuh jek mata aku..wakakakka