Klik Jangan Tak Klik

Monday, August 24, 2009

Kuih Raya


Ye ye esok leh poser..mintak2 ler 3 hari ni jerlah aku kene ganti...tp kan leh cayer mesti pangkal sudah kene nak ujung2 poser konpom aku kene lagi...huhu...takper kalu kene senang sikit aku nak rasa "rendang" yg aku masak sodap ker tak....hehe

Saja mau tepek ini kuih raya...ni pun aku beli sikit2 jelah...separuh for me & separuh for my mum....Mr Y pun ada beli gak....pastu oder popiah simpul siInaAchik cukup ler....bnyk2 kang membazir ajer....

Psst: mesti sedap2 korangnyer buka poser ari ni...Selamat berterawih...cepat masa berlalu dah 3 ari kiter berpuasa...alhamdullilah...

18 comments:

ieda said...

salam beb .. waaa menyak kuih raya .. ermm den punn beli gak , nampak gayanyer x buat kuih tahun nieh .. semuanya x senang ...

sebuk ngan baby kecik aarrr
ahaksss

Kaseh said...

macam sedap je kuih2 raya tuh. tapi aku tahun ni mak aku da pesan awal2 takyah beli kuih raya..sebab yg taun lepas punya pun baru je ke tongsampah arituh..hehe..tapi tgkla nati dah dekat raya nati aku cari la sikit utk makan sendiri n manalah tahu kot2 ko nak datang beraya kat umah ker.. anyway dah leh berpuasa eh.. selamat berpuasa ok..

hang nadim said...

salam...POSH dah beli kueh Raya dah la..Hang Nadim berbuka dengan Nasi jer beli kat pasar Ramadhan, penuh lauk...

Lady of Leisure said...

amboi .. awal ko menempah kuih raya..
aku rembat yg kat kedai jer nanti hahaha..
malas nak mengorder...
nak buat pun cam malas..
nanti kalau aku buat, arri n molly pun nak tumpang uli tepung sama, tak ke haru.. hehe..

Rinna said...

Waa Posh..byknya oder kuih raya.. tentu meriah..dan penuh meja tuh.. :)

Sedap yer brown rice..tu tak penah plak cuba lagik..

Mimy Hamid said...

semangant berkueh raya ko ni..awal2 pose yang oiii

Iena said...

aku pon xnk beli kuih raya... thn lps, aku beli kuih raya smp raya haji ader lg... sudahnya ke tong sampah! sgt membazir!!!

jd bek korang beli popia simpul aku jer... confrm raya pertama pon dah licin! kalo KASEH lg hazab, x sempat raya dah berbotol botol abes! hahaha...

damiqula said...

aku ingat ko yg jual sekut raye.baru aku nak tempah

Softtouch [Hanim] said...

sy punbeli jer biskut raye ni..tambah plak mak xsihat, tu beli jer...haah skjp jer dah 3 hari

POSH76 said...

Ieda~salam...tulah taun ni tak koser nak buat kuih raya...memebazir jer beli bahan2...bahan2 last year pun ada lagi...huhu...tp dok tingin gak nak buat cornflakes...hehe

takyah ko beli jer kuih tunjuk2 tu senang...hehe

POSH76 said...

Kaseh~sedap beb aku dah test...Mr Y nyer opis colleague yg jual...aku kat sini sumer negrito mana ada nak jual kuih raya...kene tunggu deepavali baru ada bnyk kuih raya...hehe

Takpe kalu aku nak mai ko tak yah beli2 kuih raya ni...aku tak brp suker sbb maniss..ko beli tacang or popial simpul jer..kan main demand...hehe

tq laling...hehe

POSH76 said...

hangNadim~oder jer bro..nak dekat rayer baru amik..hehe

tulah mcm2 ada....i tak brp lalu nak makan lauk kat luar..msk sendiri simple2 pun sodap...hehe

POSH76 said...

LOL~aku tak berani ler kalu takdak testimonial...Mr Y lagi bess dia suruh aku beli famous Amos nyer cookies ajer...dia tak bg aku buat....sbb dia nampak bahan2 taun lepas ada lagi...hehe..pikir2 nyer pikir baik beli jer sng...tp kalu buat sendirik yg bess nyer biler org tanye...terkembang lah sikit...hasil tgn sendiri..nak2 sodap lak tu..hehe

betul gak cakap ko..kalu aku buat cookies pun aku kene kurung si poposh..nanti dia sibuk jadi "pengacau" ngalahkan budak tecik..hehe

POSH76 said...

Rinna~mana ader sikit2 jer...share dgn my mum...

tryla more to health purpose..sedap beras wangi lagi bess..hehe

POSH76 said...

Mimmy~ oder ajer....senang aku malas nak pikir...bg aku kuih ngan baju...baju aku lagi penting...hehe

POSH76 said...

InaAchik~tu sbb aku tak beli bnyk..aku beli pun bnyk utk my MUM..sbb omah dai ramai visitor...

tu sbb aku oder ko nyer popiah tu...konpom lakulah...bukan visitor yg makan...aku yg dok perabih...hehe

ooo ko ngumpat kaseh yer...baik ko mintak ampun..bulan poser ni..ko patut kasik dia spesel price sb jadi regular customer ko...hehe

POSH76 said...

Damiqula~ Dan2 nak tempah...kang aku buat betul2 ko tak oder..siap ko...hehe

POSH76 said...

Hanim~ ko beli jerle...sian kat baby...cepatkan...hehe