Klik Jangan Tak Klik

Monday, May 3, 2010

Alhamdullilah berkat doa semua

Akhirnya kesedihan aku bertukar
kegembiraan hari ni

Alhamdullilah
akhirnya
my mum dah free
from virus denggi
bersyukur sgt
pada Allah S.W.T

Tak lupa juga
special thanks to Mr Y
kerana sanggup
bersusah payah for my mum
(dia lagi risau dari aku)
& always be there for me
Inilah org2 tua kata kalu kita ikhlas baik & sayang pada parents
suami kita
insyallah Allah akan berikan kebaikan yang sama pada kita


Inilah "ketam" yang mungkin salah satu
penyembuh denggi


Akupun tak putus2 masakkan sup ketam for my mum
tapi sup ketam ni bukan jer my mum yg hirup
dgn yg tak sakit2 pun tumpang makan
hehe



Tak lupa juga Mr Poposh yang monyok jer bila "opah" dia sakit

Terima kasih sekali pada korang yg tak putus2 kasi
aku kata2 semangat
& mendoakan my mum

walaupun aku tak berapa aktif blogging this few
days korang tetap sudi jengah blog aku
Hanya Allahla yang membalas jasa korang
semua

Walaupun my mum dah sihat tapi biasalah org baru lepas
baik denggi nikan belum stabil sepenuhnyer
so aku tetap suruh continue minum sup ketam
& jus pegaga...

Psst: Mmg rindu sgt kat korang...tak sabar nak kembali menggedik kat blog sendiri & terjah blog korang.....

32 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alhamdulilah beb..ur mum dah kembali pulih...tapi ye la baru2 baik nie..teruskan dulu minum sup ketam...make sure full sepenuhnya...AMIN..take care mum posh.. :)

a d r e y n i e e l i s y a said...

syukur la yang....
sihat dah mak u..

alhamdulillah..

Azmiezas said...

nampak sangat Mr.poposh tu susah hati,..termenung jer dia..

NeenaAnuar said...

syukur alhamdulillahhh... happy to hear that! apa pun take care keh...

sedih lak I tengok muke Mr. Poposh tuu... huhuhu...

nabilah_2908 said...

sykurlah ur mom dah sembuh... :)

hrumm...gebunya Mr Poposh...mcm garfield..(^_^)


jom ke APA KATA HATI pulak,
FACEBOOK OH FACEBOOK

azrin said...

alhamdulillah ur mom dah pulih. urm, terliur tgk sup ketam.

Delimasari said...

alhamdullillah ---
nmpak sedap sup ketam tu....

ieda said...

alhamdulillahhhhh syukurrr .. risoo kan beb .. akhirnya dah kembali ceria .. insyaallahhh x der aper2 tuh ... take a good care of ur mom .. :)

den punn minat soup ketam .. cumer hubby x suker huhuh

Mr PenyuBiru said...

orang kata sup ketam mmg bagus tuk pesakit denggi.

qellissa said...

syukur, ur mum free from dengue.. semoga dia cepat sembuh coz sian tgk poposh monyok cenggitu sbb 'opah' dia sakit..lalala

sasha* said...

yg sedap mkn ketam la tp seksa kn sakit tu.semoga mak sis cepat sembuh

Lady of Leisure said...

syukur yr mom dah beransur sembuh, moga bertambah sihat n diberikan kesihatan sentiasa..
:)
btw mesti sedap sup ketam kan, aku yg tak penah minum ni pun tetiba teringin hehe..

sI tEDI said...

Alhamdulillah..
kem salam kat opah nak poposh!

farahfatihah said...

syukurr alhamdulillah..
sis jgn lupa minum 100++ yer....

nisa said...

syukur.. amin

☆ lieya latif ☆ said...

syukur sis...lega rase....moga2 lepas ni terus sihat laa hendaknyer....amin!!~~

ratusiput said...

alhamdulillah...

pak long said...

salam..
syukur la dah sihat...

ALoNa Cintamaniszlite said...

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi.

Nashays said...

ha'ah memang..yg tengok ketam tu pon terliur.. :p take k to u n ur mon

meo188 said...

sup ketam siot.... xpenah makan...

LiAnA said...

Alhamdulillah makin sihat ur mom... sedap pulak tgk sup ketam tu.. bkn org sakit je mkn.. yg tak sakit pun belasah gak kikikiki

I_Hate_Lolipop said...

bukan ketam tu penyembuhnya...yang sembuhkan emak tu :

1)ikhlasnya kau jaga mak kau
2) kau masak pun dgn hati yg ikhlas
3) doa anak paling mujarab...

alhamdulillah :)

nirelwof said...

alhamdulillah...
glad to hear that...

lily lotus said...

syukur :)

Rinna said...

Alhamdullillah your mum dah sihat..syukur..dijauhkan dari penyakit itu..

fikaryna said...

alhamdulillah..moga mak posh akan cepat pulih dan segar kembali..

wah, sup ketam eh..ryna pun minat..huhu..

nanti bila dah reda,aktif gosip2 balik eh..windu..huhu..

ElyaElmo said...

sup ketam mmg bleh sembuhkann denggi ye sis??
elya tak tauuuu....

papabear said...

siapa boleh tahan kalau nampak sup ketam... good that your mom dah okay!

SURIA AMANDA said...

Syukur alhamdulillah..akhirnya mak akak sihat..memang sup ketam salah satu ubat penyembuh denggi..lagi satu pucuk betik...Jiran Lisa pernah kena dulu pas tu kebetulan ada pokok betik depan umah terus dia mintak pucuknya..katanya nak buat makan mak dia kena demam denggi...

TopsyTurvyMum said...

alhamdulillah...syukur.

tahun lepas satu family aku kat Pahang kena chikungunya...asal nyamuk gak tuu

Softtouch [Hanim] said...

alhamdulillah mak sis dah bebas dr denngi..mmg lepas kene denggi bdn lemah..bg mum sis minum air oren twister tu..sy tau sbb asben sy pernah kene denggi sblum ni