Klik Jangan Tak Klik

Friday, February 11, 2011

Jalan ke rumah Tuan Haji Jamil penawar batu karang hempedu

Salam pagi Jumaat

Dek sebabkan ramai yang komen
request nak tanya jalan ke rumah
Tuan Haji Jamil
kalau sesiapa yang termiss citer sebelumnyer
boleh refer kat entry ni yer

Inilah direction...tp aku ni bukannya pandai sgt nak kasi direction
so harap2 korang pahamla yer
  1. Sampai jer di exit tol Air Keroh, bayar tol ikut lorong kiri
  2. Exit ke Durian Tunggal nampak signboard Batu Berendam ambil kiri
  3. Masuk ke highway Batu Berendam. Sebelah kiri PLKN
  4. Terus jumpa muzium automatif dan Pusat Simpanan Kenderaan Berat
  5. Jalan terus nampak simpang empat ada lampu isyarat
  6. Ambil Lorong kanan ...bila lampu hijau rapat kiri
  7. Lebih kurang 100 meter akan nampak bus stop dan kedai nasi ayam
  8. Ada signboard Kampung Gangsa...masuk lorong tu ada akan nampak bungalow biru 2 tingkat
  9. Tak boleh masuk kereta yer...leh park kereta kat sebelah bungalow tu RM2 ajer
  10. Jalan masuk ke rumah tuan Hj Jamil lebih kurang 200 meter
Jangan risau sampai jer kampung kot blur2 lagi leh nampak
orang2 kampung situ jual botol kosong...harga dalam RM4
Ingat!!! tak perlu bawa air dari rumah yer...beli botol tu terus tulis nama pesakit
nanti depa akan isikan dgn air yang telah dibacakan dgn ayat2 quran...lepas jer dapat air tu terus letak kat kereta...senangkan sementara nak tunggu tu bolehla p breakfast kat gerai berdekatan

Lagi satu rawatan bermula pukul 6am...sampai awal takper lebih baik kalau tak jenuh nak tunggu nombor giliran...lagi satu tempat solat disediakan...

Setakat ni ada yang bertanya keadaan Mr Y lepas menjalani pembedahan batin ni camana
alhamdullilah nampak dia " segar" & "aktif"
cuma yang penting kena jaga pemakanan.....
Semuanya ketentuan Illahi kita sebagai manusia hanya mampu berikhtiar & berdoa sebanyak yang mungkin
Wallahualam


Psst: Kalau korang betul betul ikut direction ni insyallah sampaila sebab mmg takde alamat diberikan untuk kerumah Tuan Hj ni....beliau berubat pun bukan untuk tujuan komersil tetapi sekadar membantu kepada yang memerlukan

26 comments:

-aNida OtHmaN- said...

terima kasih.....pasnI kalO dr PENANG nak ke sana mudahlaa......

ratusiput said...

aku mmg fail la kalau kena pegi2 tempat camni event ade direction.cpt blur.ehehe...

AngahSayang2314 said...

hehehe kat melaka ke??? kampung ku tueeeee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bagus share kat sini...mana taw ada orang nak pegi kan..dapat jugak bantu secara xlangsung...

Dee said...

kalo ada yg bertanya psl perubatan Islam ni..leh ar bukak blog posh..thx for sharing posh..

Kaseh said...

okeh dah salin... thanx a lot beb...

☆ lieya latif ☆ said...

WAH BAGUS2....mmg terang dan jelas sis....kalo lieya nak cari pun rase mcm senang jek ngan penjelasan sis nie....

Mr feckry said...

dekat dengan umah gua ni

Anonymous said...

For Shawl Lovers.
Meh jln2 singgah2 sini beli shawl yg cantik2.
http://afhijabs.blogspot.com/

-A&Fhijabs.

mama nur said...

thanks sharing this posh.....mmg nurul pon fail tol direction2 nih.....tp boleh la as panduan kan....

ieda said...

hahahha den baca jer .. nak gi kesana x lah kuut .. sb di pahang nie insyaallah ada yg pakar jugak ..
by the way gud lah beb mu nyer direction , insyaallah mana yg nak cuba dan berusaha akan di permudahkan oleh allah .. amin :)

qellissa said...

wah complete siap bg direction lg..tp jauh lah plak nk pegi klu dr KL..Yang area2 KL takde ke beb?

azuin vulp said...

sy dok area kl, thanks for this info. Insya Allah, xde aral melintang sy akan pergi bawa ayah saya berubat ke sane minggu ni juga. risau dah ni.

Anonymous said...

kot la nak bg GPS koordinat ke?

Anonymous said...

ada nombor telefon haji jamil tu tak?

mat said...

Saya baru lepas bawa mak pi sana mgu lps. Keluar 2 biji batu. Tp masih sakit. Minggu ni mak pi lagi snb x tahan, kuar lagi 2 biji dan serpihan..harapnya dgn izin Allah tak de pape..

Anonymous said...

Assalamualaikum...nak tanyerr,,.. kalau batu karang dalam buah pinggang boleh tak berubat kat sanerr?? ^^,

Anonymous said...

Salam, saya benar2 inginkan panduan ke rumah hj,
Rumah hj di Melacca ke? Krn saya kurang jelas di sini, boleh ke sis beritau dgn terperinci. Harap sgt di kongsi alamat yg lebih jelas berserta no telipon tuan hj. Wasallam :)

Anonymous said...

salam..tks for the direction. mmg tgh cri direction tuk kerumah tuan hj jamil. nak tnye selain dri bru karang, fibroids boleh ke berubat di sana.

mansor s.Alam said...

Assalamualaikom wm.wb
Saudara yg mengetahui ttg pengubatan tn .Hj Jamil ini,selain dia mengubati/mengeluarkan BATU KARANG adakah lain-lain seperti mengubati ketumbuhan di paru-paru. Hrp maklumkan saya dan terima kasih

girl junior dan geng fahmi said...

assalamualaikom,tn.hj jamil saye harap tn blh mmberi no tel rmh atau no tel bimbit krane rmh saye jauh, di selangor..

girl junior dan geng fahmi said...

assalamualaikom,tn.hj jamil saya hrp tn mmberi no tel rmh atau no tel bimbit krane rmh saye jauh, di selangor..

girl junior dan geng fahmi said...

assalamualaikom,tn.hj jamil saya hrp tn dpt mmberi no tel rumh atau no tel bimbit krane rmh saye jauh di,negeri selangor..

MASJUDIN HJ MOHD NOR said...

assalaualaikum.....tkasih dan syukur pd NYA kerana ada org yg bagi panduan jalan kerumah Hj Jamil,...Insaaallah saya akan kesana awal pagi nanti....mudah mudahan ALLAH IZINKAN.....

Izam Izam said...

Sy dr perlis dan bru jer pergi umah hj jamil tu 23-11-2013....sy pun pengidap penyakit batu karang dalam buah pinggang......dah hampir 4tahun......alhamdulillah batu dah d keluarkan ......harap tu dgn izin allah serta bantuan hj jamil tu sy sihat........

Izam Izam said...

Sy dr perlis dan bru jer pergi umah hj jamil tu 23-11-2013....sy pun pengidap penyakit batu karang dalam buah pinggang......dah hampir 4tahun......alhamdulillah batu dah d keluarkan ......harap tu dgn izin allah serta bantuan hj jamil tu sy sihat........