Klik Jangan Tak Klik

Monday, February 14, 2011

Aku tak berani nak menghalalkan ker mengharamkan

No worry this will be the finale
entry pasal Ice Room Kota Damansara
yer
So far aku tak pernah lagi jejak yang kat Bangi ker
or Nilai
Paling banyak komen yang aku terima
pasal status "Halal" ker

Tapi bagi akula kot...masa aku pi situ memang tak perasaan
tanda "Halal" tp bila aku dapat tau yang ownernyer muslim
iaitu
Datin Faridah & Dato Razali
insyallah aku yakin makanannya
"Halal" kalau tak halal owner sendirilah kena jawab betul tak..jgn main2 soal bab halal & haram ni...masuk perut jadi darah daging tu....

So back to final updates....kalau korang maless sgt nak naik tangga yang takat dua tingkat tu
bolehlah guna lift...kelasss 2 tingkat pun ada lift...
but aku prefer guna tangga nak keep fit la kunun...hehe

Dah kenyang haruslah bergambo dgn poster ice cream2 kat sini...layan jelah yer

Bagi aku food kat sini bese2 ajer...tp sebab nak kasi up sikit business kaum kita
apalah salahnya kalau nak tukar selera mai kat sini
support sikit
cuma kalau boleh kasi up sikit "taste" barulah meletop
tapi mungkin pemilik ada alasan tersendiri sebab harga makanan kat sini pun
berpatutan...sesuai dgn service yang diberikan
lagi mau macam2 hehe

Selagi tak melangkah keluar....haruslaaa berposing lagi

Peace..insyaallah nanti kita mai lagi naaa pekena western pulak heheHabisss sudah....nanti update citer lain pulak....adoi jarang bebeno aku update la ni huhu

Psst: Rata2 mesti sibuk sambut Valentines Day....tapi me & Mr Y tak sambutlaa....lagipun dalam islam tak patut nak sambut mende2 camni....kalau nak berkasih sayang hari2 pun mau sayang betul tk hehe

23 comments:

RuSh D said...

wah menarik ler color dia...hijau putih hitam..like it

Joy said...

x sambut gak. tp mcm pas kerja nk bwk anak² dine out..mls je nk msk ;)

Dee said...

rasanya halal..penah baca masa group of bloggers buat entry psl ice room ni..atas jemputan dato dan datin..

:: Zanna :: said...

yup btol tu kte kena tau dulu halal ke haram kn..huhu~~


so no valentines day..huhu!!

Anonymous said...

Nak tahu lebih lanjut sila ke http://www.mazidulakmal.com/ dan baca entry pasal ice room pada 12 December 2010.. Mmg halal.. Siap tunjuk sijil halal dan ayam mentah yg disembelih mengikut syarak lagi.. -sekadar berkongsi-

☆ lieya latif ☆ said...

sis, canteik baju u...dah pink...cute ohhh!

tu laa ade gak lieya bace pasal status haram ke halal...tapi kalo owner melayu so rase konfiden la sikit...maybe sijil baru nak apply kot heheeheheh...

AngahSayang2314 said...

eh kat bangi pun ada..wahh leh try nie...
ala..kan hari2 sambut tul tak???

Rama2Ungu said...

whoaaa.tak penah lagi masuk iceroom ni..sbb bukannya penggemar ice cream sangat pun..heheh...:) suka gitu2 jek..hehehe

sokong pasal notakaki tu...

atty's said...

ituler kty pun ada dgr org pertikaikan pasal halal haram..
dah owner islam x akan tak halalkan ..

tp lom penah lagi pergi ..

ieda said...

pada I lah kan beb .. kebanyakan tempat kalau halal dia x tunjuk sgt .. sbb kita dah leh bandingkan pekerja2 dia .. dan kalau x halal tuu dia dah sah2 akan tulis non halal .. soo kita dah leh tahu ..

tapi tu lah zaman skrg nie ada kedai yg x bertanggungjawab .. kedai org bukan islam tapi dia letak indon2 yg pakai tudung konon2 islam .. padahal x halal .. tu lah yg kita kena allert sgt2 kann :)

rasp said...

insyAllah halal kan sis...

nehi nehi to valentine..gud!

sarah mohamad said...

tak pernah try ice room . nak try ah nanti cuti esok .

SyaNa said...

teringin nk mkn pancake durian ice room
huhu dgn eskem peanut
huwaaaa

YanaMIB said...

oh klu owner muslim mmg yakin la nk mkn..heee..kt bangi xtau owner muslim ke x..kena check blk =)

sy pn x celeb valentine wpn ada yg kata celeb dgn famili ke hape..xkn satu hari je syg famili kn..haha~ =)

mama_iris said...

canteknyeee deko dia.......terus cam nk p jgk.....huhuhu

ratusiput said...

yela sape lg nk up biz melayu kan tp kdg2 melayu ni buat biz tak jujo.nk untung byk je kualiti out.camne kalau lagu tu...aku pun tak sambut valentine.laki takde.wish2 je for fun :)

NUNU EERA said...

slalu lalu lalang je dgn kedai ni.. sbb g mam kat vichuda yg kt deret kedai ni.. ;)

NUNU EERA said...

slalu lalu lalang je dgn kedai ni.. sbb g mam kat vichuda yg kt deret kedai ni.. ;)

Rinna said...

Owwh melayu owner.. ok ler tuh..tak laa meragukan.. boleh laa try.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hari2 pun adalah hari kasih sayang kan...hehehehe...

yangyuyu said...

dah 2 kali mkn kat situ, tak perasan ada lift naik atas hehehe apa ke mengong hehe...status halal? wah yg ni aku takcheck plak

Gieyana said...

x pernah smpai sini..ai kan dok Penang..kt sini x der..huwaa!

el said...

bgslah org melayu yg pya restoran tu..majulah org melayu hehehe