Klik Jangan Tak Klik

Monday, October 11, 2010

Selamat Pengantin Baru kepada Angkasawan Negara Dato Dr Syeikh Muszaphar

Tahniah diucapkan kepada Angkasawan Pertama Malaysia
Dato' Dr Sheikh Muszaphar Shukor
&
Datin Dr Harlina

yang telah selamat melangsungkan perkahwinan mereka
semalam
pada 10.10.2010
(What a nice number...patutlah ramai pilih untuk kahwin on this date...romantikkan)

Aku jarang sgt nak tengok celebriti punya
wedding..kalau tngk pun takat ala2 kadar jer
dulu pun paling suka tngk masa perkahwinan NING BAIZURA
itupun suka sbb kan cam ala2 kampung

tapi yang ni mmg aku rasa teruja
sbb couple ni mmg nampak begitu serasi sekali
sama cantik sama padan
Dr. Sheikh Muzaffar tu tak payah ceritalah dah mmg ramai
awex tak kira makcik2 frust bila tau dia nak kahwin

walaupun sebelum dia nak kahwin macam2 gossip liar yang timbul
tapi alhamdullilah selamat jugak mereka berkahwin
(mulut manusia kalau tak cakap yang buruk mmg tak sah..)

Tapi aku nak cerita pasal wife dia
Dr Harlina yang sgt "mesra" orgnya...sebab dari start sampai habis
dia maintain senyum & rilex ajer takde nak control2 ayu aje...
the best part boleh cakap2 lagi tu
Mmg dialah paling layak untuk beliau...
There is something yang buat aku suka tengok couple ni...
rasa macam nak tengok bnyk2 kali

Serba sedikit info pasal perkahwinan
yang digelar
"Wedding of the decade"

~Pasangan yang mengikat tali pertunangan pada 1 Januari lalu telah memilih tarikh 10 Oktober 2010 untuk majlis perkahwinan mereka sempena ulang tahun ketiga Dr. Sheikh Muszaphar ke angkasa lepas menaiki Soyuz TMA-11 yang dilancarkan ke Stesen Angkasa Lepas Antarabangsa (ISS)

~Malaysia bakal menjadi tuan rumah kepada persidangan Association of Space Explorers pada 3 hingga 10 Oktober ini, maka peluang ini diambil bagi menunjukkan kepada tetamu dari luar negara tentang adat kebudayaan melayu di Malaysia.

~ perkahwinan konsep pahlawan Melayu tetapi mempunyai ciri-ciri angkasawan
- Pelamin dibuat dengan ciri-ciri keislaman dan kemelayuan
- Persalinan untuk majlis memotong kek adalah rekaan Datuk Bernard Chandran
- Seluruh keluarga dan angkasawan yang hadir akan mengenakan persalinan iaitu baju kurung dan baju Melayu yang dibuat oleh Cosry dan kainnya ditaja oleh Jakel
- pihak lelaki akan memberikan sembilan hantaran berbalas 11 hantaran daripada pihak perempuan yang disediakan oleh Cosry

Paling unik tengok kek perkahwinan mereka
yang macam spaceship
masa depa potong kek ni aku dok fikir
kot roboh kek ni tak ker niaya...action potong jer tu
masa adegan suap menyuap tu pakai kek lain hehe

Gambar ini pun aku suka ala2 fairy Tale gitu
photoshoot ni pun dibuat dekat bukit broga di Semenyih jer
maybe one find day nak pi sanalaa macam cantek ajer
tak pernah pergi tapi ramai kata tempat tu cantik
hehe

Bagus couple walau setinggi mana pun mereka
mereka tak lupa asal usul mereka
memang antara icon yang patut dicontohi

Psst: Apa2 pun kita sama2 mendoakan kebahagiaan mereka dunia & akhirat dan menjadi pasangan yang disukai oleh semua rakyat jelata

22 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

tu le sis, lieya yg tgk tv ni pun teruja.....mmg cantik2....kek pun unik gile.....mule2 tgu jugak, tang mane kek tu die nak potong nak suap2....rupe2nye ade kek lain dah ready keh keh keh ....

mmg cun kan sis tarikh nie......ramai pasangan kawin tarikh nie....

ratusiput said...

aku tgk gak beb smalam.mmg sepadan la...senyum je kan si dr harlina tu.dianye majlis pun smooth je...cantik....suke aku tgk...

tiefazatie said...

hihi..sis..perasan x yg dr.haslina teu ceria sgt2! nie senyum je nie!die sgt suka hati nie..myb lme dh tgu kan..hihi

lady XOXO said...

uwaaaaaaa tahniah utk pasangan... xo tngok kemarin amatlah cantek sgt sgt sgt.. dan indah ala2 fairytale.. tapi still sopan kan kemarin tak over... suker sgt2.. cantek n segak dua2.. doakan agar pasangan kekal hingga akhir hayat.. amin

NUNU EERA said...

agk2 nnti nk wat theme ape yek utk weddin i yg 11.11.11..??;p teeettt..!

-NiD's- said...

serius sis...memang PADAN....sama chantik sama padan..bak PINANG DIBELAH dua...=)
ha'ah laa, even mereka kedudukan tinggi tapi FRENDLY ya ALLAH..mesra nya....bertuah DR.SMS dapat wife mcm gitu dhlaa chantik, mesraa lagik...

y@n@ M!B said...

sy pn sukaaaa sgt tgk dorg ni...wedding yg simple yet meriah..mmg sempoi la dorg ni..wpn dh terkenal dan mmg kaya tp still ikut adat melayu dan islam..respect lah! ^_^

ProfHariz said...

Memang terbaiklah wedding diorg tuh kan sis? Ehh bila honeymoon ke penang lagi :P

atty's said...

betui tu posh..sama2 kita doakan mereka ..kekal bahagia selamanya .amin

Lady of Leisure said...

suka tengok dr harlina tu dia cantik kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

e2 la semalam tengok live kat tv3...wah sangat romantik sukaaaaaaaaaa sangat....

Softtouch [Hanim] said...

yg pnting sgt sepadan...cantik dr halina tu...

Dee said...

sama cantik sama padan..tahniah buat mereka berdua..

sis, kalo nk naik bukit broga make sure u pakai proper dress mcm org nk pegi hiking..i dulu naik pakai seluar biasa n sandal..anak2 dgn baju tidur..tinggi weh..somput dibuatnya..ingat x tinggi tu pakai sempoi giler..tp percayalah..worth it panjat..view mmg cantik..

Rinna said...

Kapel yang sama cantik & sama padan.. Hensem & Cun. kedua2nya.. Makeup Dr Halina.. simple jerk.. dan baju dia org pun cantik.. kelasss gituh.. :)

NisaMohammad said...

Kalu pg Bukit Broga tu, nnt ad 1 buaian yg dbuat oleh Dr. SMS :) :)

Rozita said...

jodoh pertemuan di tangan tuhan
kita restu je lah..
semoga boleh kekal lama ek..

Rozita said...

jodoh pertemuan di tangan tuhan
kita restu je lah..
semoga boleh kekal lama ek..

mummysyafie said...

sama cantik sama padan kan. bertuah dier dapat suami angkasawan. tengok majlis semalam mmg nampak dier "mesra" cuma tak baper sesuai ngan protokol majlis yang melibatkan vvip.

apapun..taniah pada dua mempelai. nak buat majlis yang besar macam ni bukan senang kan.

suka tengok skin Dr Halina..halus je..

Rinna said...

Sweet jer kapel tuh.. kiranya sama cantik sama padan.. :)

ieda said...

tahniah buat pengantin .. sedih sbb pada hari yg sama malaysia kehilangan 12 nyawa di N9 .. takziah buat keluarga mangsa2 .. :((

NeenaAnuar said...

memang couple yg sangattt matching kan! harap2 berkekalan selama-lamanyer.. aminnn...

AngahSayang2314 said...

tue la.. kan nampak best jer kan.. sejuk mata memandang kan??