Klik Jangan Tak Klik

Monday, October 11, 2010

KIPPAS VS TM dua2 melepas!!

Kunun2 lagi
tapi takperlah kalau aku dah terkena
at least aku boleh share dgn korangkan

So next time takdela korang terbuang masa macam aku ni
Mula2 cadangnya nak ke TM untuk settlekan
termination package voice deal 38 tu
untuk MIL
(Mesti ramai yang dah terkenakan???...ni story aku citer lain entry naaa....entry geram ni)

Sampai2 rupa2nya bukak 5 days week ajer
tak ker keciwa

hampeh pecut terus ker JIM
(Jabatan Imigresan Malaysia)
Aku pi yang dekat Pusat Bandar Damansara
Memang la happy sampai2 dalam pukul 11am
kunun2 tercapai la impian nak buat passport
last2 nombor giliran pulak habis
(no wonderla org selalu pi pagi2 buta...sebab nak kejar )

Lepas tu nak terai KIPPAS ala2 kiosk gak ni

Last2 hampeh lagi...waktu operasi pun 5 days week ajer
apa daaa kan bagus bukak on weekend jugak
macam ni baik tak payah buat kiosk
baik beratur jer kat kaunter

Kot2 u all nak tau cara guna boleh refer kat sini sebelum cuba
cadangan pada kerajaan tolong la buka kiosk ni pada hujung minggu kan memudahkan rakyat

Sempat jugak aku ambil gambo2 artis ni...paling suker tengok muka lisdawati...
natural beauty gitu...hehe

Psst: Tak tahulah bila aku nak uruskan....dah ler la ni susah nak ambil cuti....huhu

10 comments:

cha said...

mmg menyusahkan kalau cuti weekend dorg tutup.time tulah kita ada ms k settlekan pape kn.at least bukakla half day ke haish

y@n@ M!B said...

ye la sis..dorg bukak time opis hour tp bila kita nk kuar bos kata kita ngular..abes camno kn? adeh la..

utk settle mende² mcm ni sy lbh prefer amek cuti trus..hihi~ xde la letih terkejar² tkt lmbt msk opis =)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang babe kena pegi awal2 klu hari sabtu nie...aku dulu pun masa nak buat passport...seawal 6.30 aku dah kuar umah..kul 7 dah terpacak depan pintu pejabat tue...

ratusiput said...

isk aku dh lama berniat nk wat paspot tp tak terbuat2...ntah bila nk p...

Lady of Leisure said...

la kesian ko sure tensen kan.. sabo sabo.. eh lisdawati eh tu hehe

Ciklinn said...

yerlo kalau bukak weekend lagi bagus kan.. sbb hari kerja lagi orang sibuk kan.. ciklinn tak pernah ke kiosk ni lagi

ieda said...

alor2 huhhuhuhuh frudt tul kan .. kalau aku memang beb kena amik cuti .. kalau gi ari sabtu memang kerajaan x bukak ..

tapi kalau gi ari bekerja punn aku selalu target gi awal2 pagi , kalau idokkkk mahu nangis wooo kena amik cuti layieeee

Mr feckry said...

gua macam nampak gbr rosnah mat aris

NeenaAnuar said...

tu lah sistem kat malaysia nie... cam hampeh!

AngahSayang2314 said...

isma kalau nak gi buat pasport gi kat shah alam ada apa ..hari cuti pun dia buka