Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, October 12, 2010

Terima Kasih untuk doa anda semua

Mr Poposh nak ambil peluang pagi yang mulia ni untuk ucapkan terima kasih & keprihatinan
u all kerana sudi mendoakan kesihatan Mr Poposh...

Walaupun still under medication tapi nampaknya Mr Poposh dah kembali
aktif

Senang jer nak tau samaada dia sakit ataupun tidak
kalau sakit dia akan mengasingkan diri
begitu juga kalau kucing tu mmg dah nak "pergi" pun dia akan asingkan diri
atau menghilangkan diri
fakta ni tak taula betul ker tak
tapi mostly kucing yang bela dulu2 mmg macam tu
seolah2 tidak mau menyusahkan tuannya

tapi bila dah sihat camni lah perangai dia
asik nak melekat jer dekat aku
pantang duduk mesti dia akan melabuhkan punggungnyer yang lebar
nak duduk atas riba
gedikkan...
layanla jugak...aku pun dah takde nak garang2 dgn dia
Mr Y pun dah warning....jgn nak marah2 dia lagi
kalau aku geram pun aku cam control sabar & teringat bila dia sakit
penat macamana pun settle kan dia dulu
huhu

Tengok punya ketegaq kalau dia dah duduk tak mo turun2
siap adjust kedudukan untuk keselesaan...
la ni aku ambil masa juga spend time dgn dia
tak mo dia rasa lonelykan...kucing pun macam manusia nak di belai
& nak kena sayang...serba serbi nak berjaga
mengalahkan jaga baby...hehe

Aku pun tak berani nak confirm apa2..samaada penyakit tu dah hilang atau tidak
tak mo la take for granted...dulu pun aku ingat dia dah fully recover
tetiba dia sakit mau tak tension

So insyaallah habis jer ubat dia maybe nak bawak pergi
VET to confirm the status whether dah betul2 recover atau tidak

Tiap2 pagi Mr Poposh mesti kejutkan untuk solat subuh
& aku akan timang & belai2 dia sekejap
& bagitau
"Baby mesti sihat tau...takmo sakit2 lagi yer"



Psst: This whole aku busy daaa sebab ada training....so kalau aku tak blogwalking jgn kecik ati...tp insyallah ada free jer aku terjah...hehe



20 comments:

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah...poposh dah sihat dah...amboi kemain lagi yer gedik manja ngan mummy dia..cubit sikit...

Beattey said...

Sian Mr Poposh...

lama tak dengar berita...

harap2 sihat dan ceria yer...

NeenaAnuar said...

kesian nyer kat poposh.. semoga poposh fully recover nanti yer!

Mr feckry said...

lu buat gua tringat kucing gua la

y@n@ M!B said...

syukur poposh is back to normal! hubby sis mmg manjakn btol dgn poposhkn..hehe~ =p

☆ lieya latif ☆ said...

lieya yg bace ni kan sis, terus rase lega......hehehehe....tu laa jgn la sakit2 kan...risau dibuatnye....ye laa dari suke begesel2 melekat ngna kite, tetibe nan ado mood...mau kite tak terasekan....harap mr poposh sihat terus yeak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sian poposh....xsihat nyek...

NUNU EERA said...

poposh pun da mkin sihat ye.. bgus la mcm 2.. tpi mke die mcm da kurus ckit la sis..

zura@iwan said...

semoga Mr Poposh sembuh sepenuhnya...

atty's said...

alhamdulillah poposh dah sehat .syukur..

AngahSayang2314 said...

apa2 pun syukur lah dah sembuh kan isma

Eida said...

alhamdulillah Poposh dah makin sihat.

Rinna said...

Alhamdullillah MrPoposh dah sihat..elok laa..tuh..baru laa ceria si tuannya.. :)

m2g said...

Bagus gak jaga baik-baik poposh ni, comel gak dia.

Dee said...

hati senangkan bila tgk poposh dh sihat..moga dia fully recoverlah..

Lady of Leisure said...

yeayyyy poposh dah tambah sihat... lega aku.. hehe kalau idak ku pun dok risau..

ieda said...

cumei sgt2 poposh nie .. berkat doa semua , dah ok dah skrg nie .. :))

Delimasari said...

yeaaahhh = poposh udah sihat = gud

SURIA AMANDA said...

alhamdulillah kalau poposh dah kembali aktif..betul teori tuh..kalau kita sayang kucing..kalau dia nak tinggalkan kita selamanya dia akan menjauhkan diri..tau2 dah hilang..kalau ternampak yang mati tepi jalan tu kucing kita..haruslah sedih kan...

NoVemBerLaDy said...

harus sehat ye mr.poposhhh!!!
lap u.. xoxoxoxo