Klik Jangan Tak Klik

Sunday, August 23, 2009

Puasa Day 1

Salam sumer....alhamdullilah 1st day puasa Allah bg cuaca yg sgt baik hujan & redup ajer.....tp aku awal2 poser dah "terkena" habeh dah namernyer "org pompuan" kalu lum "menopose" nak lari mana "bulan mengambang" mesti ada...tp walaupun aku tak leh poser tp still sama jer dgn org berpuasa...tp yg "lelaki" jgn ler gatai2 nak ponteng poser kalu sihat walafiat...sunat baru tau....hehe

Tingat masa kecik2 dulu..punyerler seksa nak minum or makan walaupun menyorok sekalipun...sbb my sibling especially yg lelaki nak2 my younger brother....asal "ternampak aku makan jer" ....siap sound "eee kak teh poser" sabo jerler....

Sampai la aku dah kahwin pun walaupun aku tak poser infront of Mr Y pun aku tak makan...still nyorok...walaupun dia faham...anyway bukan apa sian pada org yg berpuasa..kite keneler hormat...kalu tak boleh poser pun coverline ler sikit...

Semalam tak buka kat umah sbb beli groceries utk bulan poser ni...dulu aku suker p "carrefour" tp la ni "stop" sbb tak berbaloi sgt reward yg aku dapat...so tukar lak "tesco"..
cam bess ajer sbb ada rebet & coupon...aku mmg suker mende2 cam gini...yg penting menjimatkan....

pi Tesco Shah Alam jer...Kasi can kat Mr Y apa dia tingin nak makan...aku masakkan...tapi aku cakap bulan poser jerla...sbb tekak aku tak lalu nak makan lauk kat luar on weekday...tp weekend jer makan kat luar...hehe
Ha amik ko mcm ada 10 org yg nak makan...hehe...kan nak masak katanyer...hehe...

Mr Y tahun ni tak banyak lak "ragamnyer" noodle chinese muslim tu dia yg oder utk berbuka poser...aku dok ajak makan yg best2 dia kata tak mo..sbb kalu dia mai tesco shah alam dia mesti mau makan noodles ni...buat dgn tgn ooo.....korang jgn confuse..yg "nasi goreng ayam" tu akunyer..ngalahkan org poser..lagipun aku pun cam org poser gak tak makan punnnn....itulah nikmatnyer org berpuasa....
Ni "bersahur" pagi tadi simple jerkan...aku masak sambal sotong & telur dadar...Mr Y nak mcm gini ajer....dia dok kata bulan poser tk mo makan nasi...layan jerlah....berbuka maybe aku ikut cam dia cuma aku tk makan roti putih...maybe stick tu "roti breakthru" ...tp sahur aku mau carik nasi gak...maybe masak "brown rice".....tak lalu aku nak makan roti jer bersahur.....hehe
Poposh pun baik ajer bulan poser tak bnyk karenah....dia paham org dok poser dia yg "keletihan
" lebey2...asik tido jer kejernyer...confuse saper yg poser sebenarnyer ni...hehe

psst: Insyallah kalu diizinkan allah leh ler aku start poser on Tuesday....k lah geng chow dulu nak gi bersiap makan kat luar lagi....ooo belum apa2 aku dah start buffet ramadan..selamat berbuka & berterawih....

20 comments:

Mimy Hamid said...

aku dah naik geram giler ngan poposh ko ni..kang ada yg aku mengiau cam kucing ni..beb awal2 dah tak pose ehheeh..nasib la org pompuan...aku tak tau bila ni..

Judiene said...

owh, terkantoi la u 1st day dah kna bahana 'bulan terang'
hehehehe
xpe, itu special case la
wuishh
i tgk mknan u tu, lapa la plak
hehe..

:)

Lady of Leisure said...

posh, ada tag menantimu.. hehe

wah ko ni bulan poser pun maintain cun gak eks.. rupanya tak leh poser.. tapi ada untungnya ko takleh poser skrg sbb nanti dah hujung ramadhan ko leh poser.. time tu bagi aku paling best.. rugi kalau tak leh poser time tuh kan..

tengok posh ni teringat arri.. cam sama jer kan.. hehe.. arri pun asik tidoq jer, ngalahkan org poser depa ni kan..hehe

ida sazarina said...

wah~~~
same jew kita 1st day da kne serangan tentera jepun..
xrase nikmatnye...
nant last2 pun mest kene kn??
huhuhu~~

Kaseh said...

poposh ngalahkan org puasa..dia lak terkelepet lebey..haha tapi geram la maken gemuk ku tgk si poposh tuh...

babyfreaks@ratusiput said...

same2 la kite posh..aku pun bulan mengambang gak...hehehe...maybe esok (monday) aku dh ble pose dah...2 ari je off.tp nanti nak penutup sti bulan mengambang tu dtg lg...anyway...aku nk ucapkan kat ko selamat berpuasa jugak...ble la kite kuruskan badan skit lagi..

n.u.r.u.l said...

tp betoi ler...wpun ko dan poposh x pose, tp poposh yg napak letih sgt... npaknyer dia lebih menghayati bulan ramadhan ni...hikhik

jebat_durhaka said...

aku takut la nak masuk blog ko bulan pose ni posh...mengiurkan tekak aku jek wkaakakak aku takut tergode ngan makanan itewwww...

zamdotcom said...

tak pe..jgn bimbang..walaupun xleh puasa namun nanti boleh je beraya seperti sedia kala ^^ hehe..

puasa 6 sedia menanti kpd sesiapa yg nk ganti puasa kelak

p/s: salam ramadhan

damiqula said...

kucing ko pun pose ke?hehe

brown rice tu sdp ke?teringin nak beli tapi takut tak termakan je

Dee said...

awal2 dh raya eh..hihihi..selamat berpuasa posh..

POSH76 said...

MimyHamid~aku ni lagi ari2 geram tngk dia makin montel & ngada2...
tulah pasal sian akukan...insyallah sok leh poser sudah..hehe

POSH76 said...

Judiene~nak buat lagu mana suka tak suka iniler kelebihan org perempuan yg allah berikan...tapi ganti tetap ganti...

sabar2 itu dugaan tunggu waktu berbuka yer...

POSH76 said...

LOL~T laling nanti aku amik yer..hehe

poser pun kene cun gak...hehe
betul2 la ni aku cuma ganti 3 hari jer..hehe

tulah aku gelak sorang2 tngk arry kat blog ko...kiut sgt...sjibik cam poposh..hehe

CINTAMANISZ Lite said...

Poposh ni sekor aje ke tucen hang Posh?

Poposh tu termenong pasal baju raya dia hang tak belikan lagik, hehe..

m@ said...

dpt imagine mesti best2 lauk berbuka sis ni..:)

cute posh sleep...ngomol kn tuk ma ya.

Iena said...

oit, ko paksa poposh ko pose jugak ker?! sian dia aku tgk... melepeng jer... :)

POSH76 said...

IdaSazarina~Ada geng rupenyer...hehe...nak dekat poser kene mmg tak bess tapi nak dekat raya takper...leh jadik tukang rasa...hehe

POSH76 said...

Kaseh~tulaaa pasal...tuceng pun pandai nak poser...manusia kalu tak tau malu tak poser baik jgn jadik manusia...huhu

aku pun riso gak ni...sat lagi doc dia bising...obess2..padahal dia diet tu...hehe

POSH76 said...

Ratuciput~aku 3 ari beb...samalah kiter nanti...org belum raya..kite raya dulu...hehe

betul2 ni ler masa nyer..kalu tak ari2 makan...silap2 baju raya tak muat huhu