Klik Jangan Tak Klik

Thursday, May 21, 2009

PocoPoco

Hari ni aku lambat p kerojer sbb ada ada accident kat hi way sg buloh...situ asal accident jer mesti jem giler2 punyer...alang2 lambat baik lambat jer..sempat gak ler aku p breakfast..cam beselah menu aku bihun singapore tu jerla dgn air suam...tak tahan mesti mau amik bfast..aku lunch dgn dinner ala2 amik takper tapi bfast very important kalu tak aku takde mood or energy nak buat kerja...otak pun cam lembab...tp kalu sudah breakfast baru ok...tapi sampai kat opis beselah Friday kat tempat aku ni cam saturday...casual...so keje pun casual la....lepas dah baca sume blog2 yg ada baru leh start kerja...kerja lum habis lagi ada lagi tapi aku kalu tak update blog mana sah...hidup cam tak complete ajer..

Akhirnyer dapat gak aku VCD poco2 ni...punyer laa siksanyer aku nak cari VCD ni..aku tak pernah try poco2 ni...tapi tngk cam best ajer...pernah tngk depa nari2 kat umah org kahwin...tingin nak joint tapi aku ni kan pemalu...haha....pastu aku sejak baik sakit ni tk larat nak buat exercise yg hi impact...alasan or malas......hubby lak ari2 tanya tak exercise ke...dia takut badan aku kembang setaman lagi kot..mentang2 dia alternate p gym...eee jelous toi...so sbb tu aku nak try VCD ni..at least adala exercisekan & kuar peluh....lagipun kalu nari2 ni aku suka walaupun koreografi aku kerlaut...haha......ni pun direcommed oleh Eynda...thanks Eynda..leh ler aku start active balik...lomah tul badan ni biler dah lama tak workout....

Sejak aku sakit kaw2 ari tu...aku suker sgt minum susu ni..ANLENE aku tak layan...sbb susu ni lagi sedap...aku leh minum susu ni dgn roti breakthru ajer...enough for me ....aku rasa susu mmg mengenyangkan & membantu utk loose weight...aku dulu mmg maless nak minum susu ni..sbb aku lagi rela minum milo...tapi sbb takut osteoporisis so aku kenalah rajin minum susu...aku nak make sure always ada stock especially dinner mmg aku tak amik dah sbb tu aku beli skali dua and more cheaper.Dinner aku hanya amik susu nie ajer dgn biskut Jacob 2 keping...la ni IKO pun aku tak beli dah..tekak tak leh tima yg manis2...so aku beli dua nie dapat FREE muesli ni...ingat kan menatang apa...dlm tu mcm2 ada raisin, walnut & seeds..cranberries pun ada...utk yg diet ok gak..aku simpan kat handbag mana tau aku kebulur ker....nak2 lepas sakit ni mcm2 aku nak makan tapi tahan jerlah...sbb this weekend aku nak bawak mak & abah aku p makan2....so mesti nyer aku nak enjoy makan kan...takkan nak diet kot..tapi lum fikir mana nak bwk....pikir lagi...hubby lak asik tanya mana nak p..pikir lagi...

Tapi baju nak pakai for weekend dah sibuk cari...melaram no 1...

entah naper tahun ni aku giler sgt dgn color purple...asal nampak purple mesti mau beli punyer...
La ni aku cam dah BOSAN dgn DRESS....so aku suka pakai cam gini lah pulak...ni tgh cari BF shirt...tengok LISA SURIANI pakai mcm lawa ajer...nak gak try satu...

Ni aku saje jer nak enterprem..baju ni aku pakai p opis smlm...aku kalu Thursday cam Friday..so pakai supan2 sikitla...baju ni dah lama aku simpan sbb kembang setaman so biler pakai nampak tk cantik ...so biler rasa ada pengurangan sikit baru pakai balik...

Aku suka style cam gini...stylo kan

8 comments:

Iena said...

wei, mana ko beli dvd poco2 tu...? aku nk gak... cam dah busan g gym... pastu duit pon cam byk jer nk kena labur. masa pon terhad skrg. *kalo dah malas, alasan bergunung!

lg satu aku suka baju kurung hijau ko tu... asal hijau confrm cantik di mata aku! heeeeee~

POSH76 said...

iena...aku beli kat speedy one utama..RM12.90..aku pun dulu p gym tapi susah nak komited...kdg2 p kdg2 tak...rugi duit aku ajer...

ooo ko suker kaler ijo yer...itu kaler fav taun lepas...hehe

eynda said...

Sama-sama posh :-D

BigGirl said...

bj putih tu cantek,, i loike

POSH76 said...

eses...mmg cantik i like too...kalu lah aku dapat selim camtukan bess...hihi

E-RA said...

posh skrg ko slim giler eh...

Cik Adek Manes said...

sme baju pOn lelawa.. !
yr baju kurung tue so suwittt la..
dh la akak nie tinggi, kan..
suke betol tgk..

POSH76 said...

era...yolah tu...kejap naik kejap kang turun...

cik adek manes...Thanks...tinggi kalu selim ...kalu gemuk kembang setaman jadi nyer...huhu