Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, May 20, 2009

ATTAP CAFE


Nak story pasal cafe baru bukak kat rumah aku ....vangga lah jugak sbb malay punyer kopitiam...punyelah lama aku tunggu berbulan dia nak beroperasi....
Sebab kat tempat aku KOPITIAM ada dua tapi chinese punyer..BANGI KOPITIAM yg mmg mahal & service bad...lagi satu PAK RAMLEE KOPITIAM lagi mcm hampeh...mahal mengalahkan kopitiam tempat lain...aku mmg suker sgt KOPI TIAM...especially dia nyer ROTI BAKAR...tapi kalu pakai roti cam gini jgn panggil kopitiam hokey..ni jer cafe ni sudah failed...the best part dia p letak kaya ajer...bnyk2 lak tu...masa order sampai aku ingat bley lah telan tngk2 takdak butter...hangin...tp tak baik kan komen depan2 ...dgn senyuman yg paling manis aku tolak kat hubby aku...dia ni tak bnyk songeh dia makan ajer..pastu tanya tadi order naper tak nak makan..aku kata2 takper nanti dalam keta bg tau...

Pastu aku tngk menu dia....dasat mcm2 ada....ko nak per western...mamak...kira sumer adalah..last2 biler nak order ajer..."bang sume ni takde lagi bang sbb chef tak sampai lagi...yg ada cuma goreng2....nasib baik malay nyer kasi can...aku tarik nafas..sabar2...sambil cakap apa ni letak mcm2 menu tapi tak sumer ada camno business ni" last2 aku order ni...patutnyer aku mmg tk makan nasi ...tp dah takde mende...aku order jerla so bet mesti sodap punyer..nak tau apa jadik...

Nasi goreng cina
Alamak nasi ni oily & masin beb....so apa nak buat aku makan vege tu jerla....sabar2 jgn marah...mestilah aku marah sbb aku lapo giler...lunch tak amik...makan prune ajer semata2 nak p cafe ni...so makan ler sikit..lapik perut..kang aku gastric laa pulak...tolak kat hubby dia pun tak lalu...

Ni hubby order lagi best dgn gelojoh nyer tak nyempat aku nak amik photo terus nak ngap...kopitiam maaa mesti sedap punyer...last2 oily gak...aku tak taulaa naper suka letak minyak bnyk2...rasa sungguh menyedihkan....tak brp nak sedap tp leh diperbaiki

Mihun Goreng

tapi aku tak kejam kasi can...malay business kt mesti mau tulun ok...tempat mmg cozy...ada wi-fi lagi...so kalu korang nak lepak2 layan tenet mmg ok sgt....sbb suasana mmg privacy...air terjun tu tak function lagi.....

Tapi nasib baik depa ni ok ..bley terima pandangan sbb depa ada tanya food camna ok ka...aku apa lagi bg taula...kalu kt org komen u ok ker...kena mintak ampun dulu..pastu apa lagi aku & hubby potpet2 laa bg our review & suggestion yg terpendam dari tadi...baik cakap depan..ckp belakang dosa....komen membina ok...kalu depa maju pun bukan aku dapat duit royalti....so hopefully cafe ni leh maju....tapi rege food kat sini mmg berpatutan...yelah my place kat ala2 kg...kalu jual mahal2 kang ko makan sendiri laa jawabnye...

Pendapat aku la...kalu ada duit bnyk pun nak bukak business seelok2nyer buat lah research dulu...tau apa kehendak pelanggan....barulah bukak..ni main boh ajer...silap2 leh bengkrap kalu tak laku...kalu betul nak buat konsep KOPITIAM...so ikutlaaa konsep dia...jgnlaaa mcm restoran bese....bukan senang nak business...

Kita kasi can...mana tau lepas ni mesti bess nyer..so tah yah ler aku nak p KOTA DAMANSARA...PAKLI & PAPPA....leh aku lepak kat cafe nie...aku siap suruh org tu p laa survey kopitiam kat tempat lain...kalu aku ada duit bnyk2 baik aku yg bukak ...siap ada LIVE BAND lagi....tapi aku tak mo buat kerja lain..mau jadi tukang kira duit saja...haha....

6 comments:

ieda said...

salam posh

geram tul ieda ari nieh .. ader lakss setan2 mana ntah tulis komen2 cam cemburu kat shoutmix ieda tuh .. camner nak buat erkkk ... cemburu lah tuh ... gerammm tul

eiiiiiiiii hampeh tul

psssssss come2 arrrr tuceng tuh .. ko nyer ker .. ermm tmpt nieh mamang cantik kan .. nampak tenang sgt .. leh lah ajak hubby selalu makan kat situ .. heheheh

POSH76 said...

salam ieda...biarlah dia jeles sbb ieda dah selim...buat bodo jer..manusia mmg cam gitu tak leh tngk org senang sikit...PHD...

itulah buah hati i...my cat laa...tngk laa kalu tmpt tu improve baru leh p selalu

MyDreamWeight said...

posh besh jadi ko ni leh mkn apa jer tapi ko still diet n control makan ehh.. kalau aku tu tak tahan imannn.. heheh

POSH76 said...

kaseh..takde maknanyer...aku pun kadang2 terlebih sudah...nak2 dah baik sakit..mcm2 aku nak makan...tp control...hihi

Cik_Nomi said...

ade sesetengah orang suke masak oily2.. sebab nampak cantik makanan tu.. haih..macam buat sambal gak la.. lagi banyak minyak lagi cantik berkilat.. huwaaa

POSH76 said...

cantik tapi dok dlm badan jadi lemak tepu...susah mau buang..hehe