Klik Jangan Tak Klik

Friday, May 11, 2012

Thistle Port Dickson Review ~ Memang Indah Khabar Dengan Rupa!!!

Semalam mmg tak dapat nak layan blog langsung...bz bebeno
balik rumah pun tak koser nak bukak laptop
sibuk nak exercisela pulak
so far exercise masih berjalan dgn lancar....
hopefully dapat teruskan utk selama2nya
Sambung citer pasal riding yer
hotel pilihan kami ialah di
"Thistle Port Dickson"
dulunyer dikenali dgn nama Guoman....
last pi dulu masa keje dgn
MBB family day
tak banyak yg berubah...cuma namanyer saja berubah
tapi service tetap ngetop
walaupun aku tension masa nak check in sbb reception tu gelabah semacam
susah beno nak buat check in tp bila tengok 
keadaan bilik yg sgt2 bess...hilang stresss
katil kat sini mmg besss dan besarr....
senang nak guling2 hehe
rasa nak tinggal lama2 tp
kalau tido rasa takmo bangun dah!!
tenet ....LCD..fridge..peti besi...
kot nak simpan reta karun hehe..
dekos
semua tu boleh bawak balik as souvenier...
except the bathrobe
suka bathrobe tu sbb bukan dari jenis macam towel....
i mean tak tebal
kot kasi freekan bess leh pakai kat umah
kita coffee2 dulu!!
siap ada sejadah ....
siap sediakan Quran lagi...bukan bible yer
senangkan tak perlu nak request
Tempat lepak2
bathroom...tp tak bess sbb takdok bath tub....kalau ada kan syiok
tapi aku dok perati kat hotel kat PD mmg takde bath tub.....huhu
tapi bilik air ni mmg besar
kot mana pun aku pergi walaupun
riding tak leh bawak brg bnyk
toileteries sendiri wajib di bawa.....
habis citer di bilik.....to be continue........
kenapa pulak lepas ni jeng...jeng

More info boleh visit the website
http://www.thistle.com/
kat JB pun ada....there rest kat oversea...

Don't worry kat sini apa yg ada kat
website tu bukan sekadar 
ilustrasion tapi mmg fact...

Psst: Fyi....deposit kat sini RM300 yer.....walaupun dah buat full payment

24 comments:

mama tisya said...

mhlnye kena deposit..slalu rm100 je kn...bayu beach resort ada bathtub:)

cha said...

wah ingat td indah khabar dari rupa. rupanya semuanya indah hehe.bagus siap sediakan alquran lg

hidayah said...

best...!

complete info..
tak sabar nak tunggu sambungan.

:)

Dee said...

wah...bestnya..nmpk selesa..

diera_nadiera ulalaaa~ said...

:) waaaaaaaaahhh..best nye :) nak g D jugak lah cuti nih..ngeeee~ :)

Neeza.Areef said...

oo dh tuko nama..penah stay dulu sekali..

syanasaid said...

lawa bilik dia
selalu just lalu jek dpn jalan
mmg xpernah termimpi nk dok situ sbb konfem mahal

lieyalatif said...

Not bad sis...mmg selesa n cantik....

Sis kite serupe, tetap hangkut toileteries sendiri...puas sikit kan.....

kakcik said...

Mewah biliknya.

Dah lama betul kakcik tak berjimba2di PD tu. :)

el said...

300 deposit wow mahal gak tu
alahh np xde bathtab...huhuhuhu

xmenahan yg lain tu besar2 toileteris posh bw..tang colgate tu alahaiiii kiut bebeno hehehehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

heh ila pun ingat tak best tapi baca mcm best je semua

Cho Zila said...

akak baca tadipun tercari2 per yang tak bestnyer rupanya MEMANG bukannyer indah khabar dari rupa... terkejut sebab penah duduk masa nama guoman dulu best sesangat...

Muhamad Azam said...

FUIIOOO CANTIK tempat ni

jom ke blog saya : http://blogbudaksengal.blogspot.com/

norhidana said...

deposeit dia boleh thn mahal gk yek kak, tp dia nyer bilik mmg cantik... sgt2 lah puas hati... mcm2 ada.... mmg bertepatan ngn harganyer kata org gitu

Mimy Hamid said...

macam cantik je thistle ni...mahal tak babe rate dia..tgk macam kelasss je

Delimasari said...

besar biliknya

Hanif said...

memsang best...satu hari berapa RM?.. Kena bayar deposit RM300 ..emm.tapi tak per dapat balik kan

ieda said...

waqhh menarik ..
hurmmm leh singgah dan nginap sini
x menahan sbb quran disediakan tuu

Softtouch [Hanim] said...

thistle ni ramai ygckp cntik...tgk pic pun tau thistle ni mcm kelas n cntik....

Reena said...

Penah datang sini tapi just minum-minum dekat coffee housenya je. Tak penah lagik tido sini, tapi tengok bilik yang u duduk ni Posh memang puas hati :)

LYAfrina said...

blh tahan cun gak... y pting selesa kan

caliph shuriken said...

serba lengkap laa bilik ni ^^

NUNU EERA said...

mmbr i ckp tmpt ni best n cntik.. klu ade org sponsor nk jgk la g cini.. ;)

LydSunshine said...

Serius cantik. Saya kalo check in hotel, paling penting skali toilet. Kalo toilet mcm toilet kat umah je, saya mesti mcm bengang je.

Kat Legend Water Chalet ada bathtub yang bulat. Bukan panjang. So, sangat2 best berkubang dgn yg tersayang. Ececeh.