Klik Jangan Tak Klik

Monday, May 14, 2012

D'Terapung Port Dickson ~ Seafood Time!!!

PD mmg susah nak cari tempat makan yg sedap2 yer
So Mr Y recommend makan kat ...
D'Terapung...
sbb katanya bikers selalu makan kat sini
tak menahan tengok macam2 seafood ada
kalau vacation mmg harus langgar pantang
rugila diet2...sekali sekalakan
dah habis buat pilihan...
silala kasi pada chef utk dimasak
 perut tengah nyanyi2 ni....peace yo!!!!
service agak slow sbb memang ramai org kat sini
takper paham...tp kalau org tak ramai sj2 lambat mmg nak kenala tu
tapi happy bila tengok hidangan sampai...mmg lapo sesangat
tengok tangan siapala yg merayap tu...hehe
antara hidangan yg aku
tingin sangat nak makan
"Pepahat"...
sedap sgt
wajib order
"Sutun goreng tepun"
ni baru betul sutun goreng tepung
bukan takat goreng cam cekodok tu...tepung jer lebih
ikan sweet sour 
ni pun sedap!!
my fav ketam...
masak black pepper
dah kenyangkan...nak ke mana lak lepas ni...
malam kan masih muda
takkan nak balik hotel kot
 
Makan kat sini mmg bess sbb dekat dgn laut....
mmg terasa angin sepoi2 bahasa...
 
Restoran D'Terapung ni located kat
Medan Ikan Bakar Majlis Perbandaran Port Dickson
kalau yg kat luar tu rega murah sikit
kalau kat D'Terapung harga up sikit
takper janji selesa...tp nak kata sedap terlampau tu takdelaaa
bese2 ajer

Psst: Esok sampai Friday mungkin aku tak dapat nak jenjalan kat blog u all...sbb ada training....lama tu...mesti windu dgn blog

33 comments:

sis92 said...

wuuu semua mknan nmpak sedap..blom penah g lagi tmpat ni

cha said...

sedapnyaaa. mahal sikit ke sini sis? haha sotong cmni baru btul kan. ni kang tepung je lebih sotong je cinonet :p

kakcik said...

Nanti kakcik nak cubalah makan pepahat tu... tak pernah rasa lagi. :)

el said...

semua npk sedap2 belaka
sudah lapar lah..huhuhu
bila lah dpt g PD ni hehe

adarnadzmie said...

tingin nak mkn pepahat tu tp kat tempat saya tak dernya...huhu...

Neeza.Areef said...

klu dah nama seafood tu masak ape pun sedappp lahhh

lieyalatif said...

betuul tu wajib pekena seafood kalo ke pd....lieya baru tau kat situ sedap...

sis, u nak risau ape...dari dulu lieya tgk body maintain jek tau...takyah le diet ni.....tetap slim jek u....i jelus tau!

inazamri said...

pepahat? first time dengar n tengok rupa pepahat tu.teringin pulak nak rasa.

Rozuan Ismail said...

memang sedap makanan laut

mama tisya said...

tu la kt PD tk byk tmpt mkn...nmpk menarik menu...lprrrr...lama tk mkn pepahat

Tihara said...

lama dah nak torai siput pahat tu..tk dapek2 lagi nih... best laa :)

Alin Marlini said...

rasa apa pepahat tu Posh?

Reena said...

Kalau dah berjalan memang rugi nak diet bagai ni kan Posh. Harus dibedal semuanya. Hehehe...

First time tengok makanan pepahat tu Posh, rasa apa eh?

Happy training Posh ;)

Dee said...

PD mmg susah nak cari kedai best kan..tp dpt makan seafood tu kira dah syoklah..

~~oOpEt~~ said...

waaaa.. sedapnya seafood :)

norhidana said...

rasanyer JJCM masa Qi dulu penah gi mkn kt sini kak... mmg nmpak sgt menyelerakan, pepahat tu pun nampak besar2nye...msti sedapkn... sume menu2 akak sdp...nsb la tgh mkn nih

ieda said...

den x pernah lagi makan pepahat wehhh .. sedap yek .. nama punn jarang dgr huhuh

DaZzlingLilLy said...

alamak tergoda betul lah dgb pepahat tu..rasa cam nak g kedai seafood jugak malam kang..

mamaNoriz said...

penah kaur tmpt di kat TV, lebih kurang cam uMbai Melaka ek...

mahal tak?

syanasaid said...

yoooo sedapnye
lapar gile tgk foods tu sume
btol la beb, PD tu susah cr makan best2

mizzura said...

selalu pergi PD tak nah makan sini..rasanya semua restoran makan kat PD serve slow kann..last time dah order kul pm..datang kul 830 pun tak siap2 lagi.tapi takla lama sangat menunggu...bestnye jadi bikersss...uuu rockkk...hehe..

iedchan said...

i baru blk pd..hehe tak jumpe restoren ni pun..hehe

Delimasari said...

sedap2222

ct rahani said...

sedapnya.. x penah makan pepahat.. tingin gak nk try.. :)

Mimy Hamid said...

tq posh review pasal tempat makan kat PD..mmg pun PD susah nak cari makan best...aku dah terkenan D'Terapung...lain kali gi PD leh jejak la

SURIA AMANDA said...

hoh...dah pernah makan kat sini..betul kata u xde la sedap sgt..boleh la..murah pun murah....for me la...

Rinna said...

Owwh baru tau ada Restoren DTerapung tuh tgk pun sedap jer.. :)

Selamat berkursus yer.. :)

mrs adam said...

kalau nk komen blog posh je mesti ramai dah komen,malu i nak komen sbb terlambat.hihi.tapi hari ni komen gak.nmpk sedap pepahat tu!(tak penah makan pepahat.jakun ye.huhu)

cik panadol said...

tetiba rasa macam nk terjah ke sane pulak...lama dah tak p PD tu...

KAIZEN said...

fotonya bikin pengen yang enak2 ....

Ms AiReEn MoHd said...

yummy..lame aku tak dtg blog ko kan..dulu hehari kekomen sini..ok now nak aktip blk cam ko la.....huhuhu byk member lame pun mcm silent jer....

lily lotus said...

tak pernah makan pepahat tu, anyway selamat berkursus ;)

NeenaAnuar said...

memang betol kat PD susah nak carik tempat makan yg sedap kan.. thanks for sharing this place.. next time I pegi I nak terjah restaurant nie! ;)