Klik Jangan Tak Klik

Monday, April 2, 2012

Medan Ikan Bakar Port Dickson ~ Its Dinner Time!!

Kalu pi beach part matahari terbenam
yg paling bess dan menenangkan
its dinner time
saje tepek time lunch kasi korang terliur haha!!
tapi kami tak makan kat sini..sini kalau seafood mahal sikit yer
lagipun dah pernah terai
(entry lain kali kasi disclosed yer)
Kami makan kat sebelah ni jer
yg ni murah sikit kot
kunun2 dari hotel dok plan
nak makan seafood macam2
sekali tak jadi sbb PIL dah kenyang
sbb tea time dah makan macam2
jadi depa dok kongsi
mee bandung...romantikkan
MIL aku mmg very particular pasal 
pemakanan...cukup menjaga
Bukan cam aku vacation time takde nyer aku nak diet2
tembikai laici mine...
teh ais tu saper Mr Y empunyer...
Siap amik nasi lemak 
Makan pulak dgn ikan stim...Mr Y cukup suker ni...
jenahak ker siakap ni
tau makan jer...nama ikan mmg kerlaut
sedap!!
Ni wajib ada
"Sotong Goreng Tepung"
 
tempat ni oklaa nak kata sedap sgt tu bese2 ajer
cuma dekat tepi laut 

Any suggestion PD kat mana tempat makan sedap
setahu aku PD mmg takde tempat makan bess2 


Psst: Tak habis pun......tapau bawak balik...mmg betulllah kenyang sgt ni..nak2 yg pi ni pun bukan kaki makan pun...aku lak suker ngoder....tapi part makan tak leh nak makan bnyk pulak..sambil makan dok pikir habisla demok!!

26 comments:

Rozuan Ismail said...

memang fresh ikan2 dia. lebih2 lagi pemandangan cantik. mmg syok

Mimy Hamid said...

tak sangka aku PD ada tempat best makan seafood...selalu kat PD malam boring je aku duk hotel jek

syanasaid said...

betol wei, aku kalo gi PD buntu xtau nk makan kt mana
last2 mkn kt gerai tepi jalan jek

lieyalatif said...

terliur sis tgk sotong tepung ngan ikan stim tu...dah lame rupenye tak mkn sefud2 nie....adoi ...adoi....

frogos said...

huhuh cukup menyelerekan n menggemukkan

Dee said...

wah..makan seafood sambil melihat matahari terbenam..syoknya..

Neeza.Areef said...

klu pg jln2 jgn pk demoksss :D
mkn je horder gila2 mkn pun kna gila2..

norhidana said...

syok nyer mkn tepi laut...lyn sunset lg... huhuhi

GreenJade said...

sy pun blur nk mkn seafood kalu ke PD..mmg byk tmpt x best..

cuma ade le satu kat Permatang Pasir tu ape ye..kalu x silap Rstrn Sri mesra Ikan Bakar..sedap sket lah kat tekak ni..

Eri-chan said...

ikan stim tu sedap la.

Riri Yoorin said...

nyum nyum sedap

mrs adam said...

oo ye ke PD xde tempat mkn best.hari tu g PD tapi tak overnight pun,cari2 tmpt lunch tak jumpa last2 mkn kat nilai.(otw balik)

Nora Karim said...

hmm... lapar trs tgk gambar2 ni... huhuhu

ct rahani said...

seafood.. sedapnya sis!

Zie Madini said...

EEE...yg lain zie tak melior. tp yg tang mee bandung tu buatkan zie meliorrrrrrrrrrrrrrrrr. arghhhhhhhhh. mana nak carik!

dahlah zie ni hantu mee

Rinna said...

Nampak sedap jer..ikan stim tuh.. sgt menyelerakan plak.. Dah lama tak pergi PD

LYAfrina said...

nampak meriah sgt... aummmm... msti sedap n puas hatikan makan

Alin Marlini said...

suka sangat ngan ikan stim tu..nyum..nyumm

cha said...

Even i dkt dgn Pd pn tak tau kt mane yg sedap sbnrnya PD tu hehe. Mcm xde yg femes sgt kan sis

Softtouch [Hanim] said...

time holiday sis mmg selera mencanak2....semua jd sedap..heeee

el said...

wahhh romentik betul pasangan mil tu eh...terbaekk suka lah hehehehe

dah ke PD lak posh ni..laju je dia jln2 hehehe

sotong goreng tepung mmg best :)

ALoNa CintamaniszLite said...

mm...rugilah masa dinner dh kenyang, heheh..

Reena said...

I setuju sangat dengan u Posh, awal-awal kahwin dan waktu ada anak sorang je i rajin jugak berholiday dekat PD. Walaupun dah beberapa kali datang sini tetap tak jumpa kedai seafood yang best.

Puan NuNu.. ;) said...

kat PD ade 1 tmpt feberet i.. Coconut groove.. romantik je tmpt ni..

Anonymous said...

saya pernah makan kat samudera pantai restoran, orang panggil kedai haji masrom..memang superb.kedai yang sama rasanya.glamer kat pd

eeyet said...

Salam. Terima kasih utk review tersebut.
Sebenarnya masih ada banyak lagi menu istemewa kami.
Seperti udang butter, pepahat cili, ikan bakar dll
konsep kami apa yang penting mesti sedap! Dengan harga yg berpatutan.
Utk pertanyaaan 0177475010