Klik Jangan Tak Klik

Monday, April 2, 2012

Ancasa Resort & SPA Port Dickson Room Review!!!!!

Inilah resort yg jadi pilihan kami
"Ancasa Resort And SPA Port Dickson"
konsep ala2 Bali gitu

Tapi ni bukanlah gambaran sebenar
ni gambar dari website
http://www.ancasaresort.com/



Ni barula gambaran sebenar
takler bnyk berubah cuma tukar cat jer
tapi kaler merah tu lagi lawakan
plus perabot pun dah tukar
budget kot

 Ni pulak "Bilik Tidur"
besar jugak dan yg penting selesa
So kami memilih room typo
"Two Bedroom Suites comes with two bedrooms"
senangkan...actually kalau lagi ramai family pun boleh muat
besar tu
Sini kalu korang bawak family mmg sesuai sgt
sbb biliknyer berkonsepkan cam apartment
Aku dok tengok jiran sebelah punyala ramai dia
hangkut kaum kerabat dia

Tapi kat sini takdok bathtub yer...huhu
kebanyakan hotel kat PD jarang ada bath tub
mungkin taknak lepas mandi laut nanti habis bath tub kot
ni jer yg aku frust tak dapat
berendam mandi munger

Last kitchen..oklaaa besar...tp tak leh masak pun
macamla aku rajin naaa nak memasak hehe

Psst: Banyak yg berubah....this is 2nd time aku pi masa tu baru2 kawen dan takde blog kalau tak jenuh aku hapdate hehe

15 comments:

sisdee said...

i pnah g sini tapi dah lama le..still sama le cuma tukar kaler jek ;)

Mimy Hamid said...

lama tak pi sini beb..dulu family aku gi PD asik nak ke sini je..sbb suka pool dia ngan gazebo kat bawah tu kan cantik bergambo

syanasaid said...

aku kalo gi ramai2 pn suke amik style apartment gini
bleh lepak2 nonton sama2

rasp said...

baru nak nganga wow wow gitu bila tgk pics 1st hehehehe...
tapi ok sgt aprtmt tu sis walo ada beza dari pics website nye...
dah lama bebenor tak gi coti2 ke PD...

lynn kamarul said...

lama x mandi laut + holiday.. bestnye

lieyalatif said...

hokey sgt2 la posh...lebih dari selesa dah nie....thanks sbb share so nanti kalo nak ke sane ke nanti boleh cube dok sini plak...

Sya Syazana said...

wahh, mesti selesa kann??

Rinna said...

Cantik.. dan menarik.. TQ for the review mana laa tau kut2 nanti boleh plak tinggal kat situ plak.. :)

Neeza.Areef said...

bpe bintang nk bg ni

norhidana said...

cantik n nmpk selesa bilik tu kak... mmg setuju yg dlm web tu lg lawo sbb kaler merah...

ieda said...

x pernah sampai PD layie .. huhuhu

Zie Madini said...

lawa seyy room tu. sure mahai...huhu

Softtouch [Hanim] said...

oklahtu sis...janji bilik ada ekon...sy ok je tmpat mcm tu..nak2 p ramai2 mcm tu meriah

Pepel BoNda AmaNi said...

baru lepas tengok kat mydeal pasal hotel nie nyer promo...menarik nie...

Reena said...

Gambar dekat website dah cantik dah... alih-alih bila tengok yang sebenarnya terus jadi perabot biasa. Lorrr... kalau kita ni terus hilang mood nak tido dekat sini. Hehehe...

Tapi takpe Posh, janji dapat vacation tepi laut gitu..