Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, March 27, 2012

Upik Masakan Minang yang masuk JJCM tu!!!

Hari Ahad tepat pukul 12pm jer
mesti wajib nak tengok JJCM
start dari host
Maria Tunku Sabri
sampaila ke Serina Chef Wan
pastu cam dah boring sikit tukar
dgn Qi
bertambah bohsan lagi
dgn latest host
Iqbal + Shiha
tapi tak kesahla siapa host JJCM yg penting
bagi idea nak makan kat tempat baru
tapi ingat tak semua JJCM tu blh dipercayai
kena cuba sendiri
kekadang ada gak indah khabar dari rupa
Inilah restorannya cam nak rak kitaorg cari
kat area Kampung Baru
"Upik Masakan Minang"
datang sini pun terpengaruh dgn masakan eksotik
berasaskan lembu
walaupun aku bukanlah penggemar lembu
tapi tengok JJCM terus terpengaruh
Pucuk dicita ulam mendatang
Masakan Minangkan fav PIL
harusla bawak makan sekali
kalau masak minang aku suker sgt makan ayam goreng kampung tu
dan kerepek ubi berlada....itu bukan kentang
kalau kepek kentang bercili lagi sedapkan
Harga dan menu
mmg "eksotik"
Ni yg aku makan...ulam pucuk ubi...mmg tempting
kena pulak dgn sambal ijo

Ni dia pengacara JJCM kat blog sendiri hehehe
pose tetap pose
kedai ni bese2 jer taw....
macam tersorok sikit jenuh nak mencari!!
Inilah restorannya
berdepan dgn Garuda
http://posh76.blogspot.com/2012/03/garuda-kampung-baru-versi-takde-aircond.html
Jalan Raja Alang

Psst:Nak kata sedap terlampau tu takdelaa bese2 ajer...cuma masa aku datang kempunan nak rasa desert yg pofular tu

20 comments:

Mimy Hamid said...

aku pun baru merasa makanan minang...best la ...aku sukeeeeeeee....aku try makan urat lembu pehh..tp takleh selalu kolesterol maaa

NUNU EERA said...

i xmkn lembu so xla tliur tgk.. :)

Rinna said...

Pernah tetengok masa JJCM dtg ke situ.. teruja gak tgk.. Kalau saya suka kan gulai perut..nyum2.. :)

lieyalatif said...

pergh sis...mmg agak extrem sikit name makanan nye kan...tapi tu laaa menariks tgk sume menu tu...aduh ..dah le tak lunch lagi nie...kecur plak hah rasenye sis.....

btw sis, u look cute!

ieda said...

ok lahh PIL suke
kalau nak layan senndiri x best gak kan ;)

adarnadzmie said...

masakan minang memang sedap katenya...tp kat tempat saya tak dernya...hehe

posh..klu ko yg jadik host JJCM tu memang best la...hehe...

Cho Zila said...

ooo tuler pasal cam pernah tengok depan garudajer.. memang kedai dia biasa2jer...
ok... jjcm sekarang konsep semakin best tapi pengacara memang tak best... suka konsep cam last 2 weeks kedai burger...

syanasaid said...

nasiib perot tgh kenyang
haahaa
ramai yg xgemor host br JJCM kan
patut dia bukak uji bakat suh kite2 ni dtg
konfem ade yg sangkot
hahaa

el said...

ha tu lah kalo mskan minang ni sure PIL ada sekali kan hehehehe

tulah host Qi tu pun el x bape berkenan..tp kalo host hat BEST IN THE WORLD tu mmg kaw2 dia pya cara..hahaha

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina pun suka masakan minang, terutama sambal ijo tu. kat port klang banyak gak restoran minang.

Neeza.Areef said...

kes tepengaruh la ni ngn jjcm

thomas said...

amboi!banyaknya makanan.

Alin Marlini said...

masakan minang kat Malaysia lagik sedap dari yang indon kot...

Mr feckry said...

beb, harge die cam murah je

cha said...

kdg kdg kan tgk JJCM mesti pgg hp sebab nak salin kat mane haha

Hanif said...

Siap berganbar dengan pakcik lagi..heheheh

Cheqna said...

saya suka daging dendeng..(minang juga kan?) cuba buat sendiri, tak larat nak ketuk :-D

Softtouch [Hanim] said...

xpernah mkn kot mskn minang ni..hehheeh

mizzura said...

Sebut sambal ijo, terus terliur..bestkan tgk jjcm pehtu berangan kumpul wit nk makan kat tmpat dia ckp tu...sbb nk bedal smua...haha..

mamaNoriz said...

sekali baca cam Upin lak...hehehe

berderet lauk ek...mabeles!