Klik Jangan Tak Klik

Monday, March 19, 2012

Garuda Kampung Baru Versi Takde Aircond!!!

Kalu bawak PIL JJCM
harusla bawak ke tempat kegemaran
PIL...
sbb kalu bawak tempat lain mesti MIL nyer tekak cam tak ngam jer
so layan jelahh
FIL selera dia okey jer...
bawak makan mana pun ON jer
janji orang tua kita happy!!
Tapi bukan ini restorannya
location mapnyer jer yg berdepan dengan
"Restoran Rose" ni
Ni baru betul restorannya
tu dia meriahkan lauk pauk yg ada
tak cukup leh tambah lagi

Makanan minang ni
makan idang2 baru seronok

Kalu makan minang ni yg lain aku kureng sikit
tapi sambal ijo ni mmg jadi fav aku

dengan ayam goreng kampung ni pun dah
cukup tak perlu lauk lain

buah~buahan ni aku tak tau
 complimentary ke apa

Sebab MIL yg sponsor ari tu....Mr Y nak bayar
tapi MIL nak belanja...redha jelah...
Bagi yg tingin nak cuba masakan "Minang" bolehla
datang restoran Garuda yg takde aircond ni
ada dua outlet satu lagi beraircond...located kat kg baru gak

tapi aku prefer yg takde aircond ni...lagi selesa
yg beraircond tu nanti citer kat entry lain yer!!

kami makan tu semua RM60++ okeylaa kot...
ke cam mahal....


Psst: Mmg kalau bawak parent selalu jadi camni berebut2 nak baya...aku pandang jelaa...hehe











20 comments:

norhidana said...

tak penah try mkn kt sini tp penah try mkn kt rest garuda yg ada ekon yg dkt ngn simpang HKL tuh kak... heheheh masa nk pg tuh kan... duk kire2 duit mhl ke mkn situ hehehe...
last2 tkdelah mhl mana... lauk kire ok lah tp mkn ber2 je tak syok

Mimy Hamid said...

dari pregnant aku teringin nak makan nasi minang...tapi tak dapat...ko buat entry ni aku teringat ingat

ratusiput said...

skali skala makan yg lain skit camni ok jugak kan...tukar selera...

ikatankasihku said...

tu dia, penuh 1 meja ngan lauk pauk....kalau 60 lebih, kira oklah tu..puas hati, dapat makan macam2...stttttt, terliur dah ni..hehehe

mamaNoriz said...

mmg style minang cam tu kan...
lauk meriah, saiznye comel jek...

cam mahal je 60 tu Posh...

ieda said...

1st time makan makanan minang masa ke jakarta aritu .. sedap gak
banyak pilihan lauk kan .. hurmmm rupenya kedai macam nie banyak di KL ye .. x susah lah kalau nak merasa makan erkk ;)

ibh said...

Kadang2 kalau kena dgn tempatnya, masakan minang ni sedap. Tp ada sekali tu sue mkn apasal rasa macam masin sgt ya. ker mmg masakan diorg tu masin2..Ngeeee..
Akk..bagus tau buat JJCM ni. Senang kami tau mana port yg best nak mkn..hehehe

Mak Wardah said...

Nice blog. If ada meeting saya akan makan kat sini & feedback to this blog. Salam Perkenalan

azznie said...

teringin jugak nak makan nasi minang.

anie said...

mesti sedap nasi minang ni kan?

SURIA AMANDA said...

ok...harus call en abg ajak ke sini...malam bukak x?

Cik Ina Do Do Cheng said...

makan lauk cam tu, cik ina pun prefer yg tak berekon, lainlah kalau makan western food.baiknya hati MIL nak belanja.lauk minang kegemaran cik ina, terutama cili ijo tu, tedap.

cha said...

i fobia makan kt kedai minang. sebab kene mahal giler dhla tak sedap. kene rm100 lebih yg lauk ambik secubit je. huhu

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya lauk2 tu sis..paling suka ayam tu..nyum nyum

rasp said...

kampung baru byk kedai2 yg i lum explore...
walhal opis dah move sini almost 1 year dah....
nie leh masuk list nie....
i pun suka sambal ijo tu...

el said...

dah mcm jjcm blogspot lak hahahaha
ayam goreng kpg tu mmg mantop
sure rangup tu..sedap betul :)

ALoNa CintamaniszLite said...

mmg cara hidangan pun ala2 minang ni, hehe..
lauk pauk nya pun aneka pilihan..huh!!

Bitt (double IS) said...

saya pernah makan sana...mahal giler...makan 4 org cicah rm98 memang giler la kann...hahhaha nampak sangat saya yg giler makan lauk sana kann...hahaha serius situ mahal ada rest padang/minang lain yg ada aircond tak semahal itu..

Reena said...

Restoran Rose tu selalunya i kirim opismate i belikan sate minang. Tapi part Garuda ni i tak pernah pergi lagi. Dengan RM60++ dan lauk yang u ambil tu i rasa berbaloi-baloi habis! Makan dekat Sari Ratu pun lagik mahal daripada ni :)

Papa-NtiQ said...

Hi posh, baru je saya gi grand seri garuda kat kg baru...very good...dah upload pics so nanti jenguk la ye blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal MAKAN, MAKAN DAN....MAKAN hehehe....posh register follower tau TQTQTQ