Klik Jangan Tak Klik

Monday, March 19, 2012

Breakfast Nasi Lemak Pofular Kampung Melayu Ampang!!!

Dah breakfast belum....
kalu dah ker belum harus layan!!!
Korang yg duduk kat kawasan Kampung Melayu Ampang 
mesti kenal gerai nasi Lemak nikan!!
turun temurun ni dah lama dari mak sampai ke anak
tapi rasanya masih kekal!!!
Tu dia nasi lemaknyer
Mr Y sanggup datang jauh dari Sg Buloh
 (jauh ler sangat!!!)
semata2 nak melayan 
nasi lemak ni
Nasi lemak sutun
Mr Y yang punyer...ini always jadi fav Mr Y
Aku tak makan sutun
so ayam rendang jadi pilihan
(ayam tu nyurukler pulak...bawah telur tu...sini takde ayam goreng yer)

Memang terbaeklaaa lain dari yg lain
tapi nasihat aku kalau boleh berkongsi
sbb bnyk giler tu

tapi kami tak berkongsi kali ni sbb citarasa kali ni lain
aku tak suka sutun kering tu
aku prefer ayam

Psst: Nasi lemak ni kalu korang makan confirm kenyang sampai ker malam....nasi lemak tu mmg sedap sbb dikukus..gerai ni betul2 located kat depan Public Bank...

21 comments:

Puan Gojes said...

sedapnye :)

lieyalatif said...

tu le sis...baru nak tegur byk nye portion die...seb baik sis kate better share....mmg bykkan sis.....teliur plak tgk nasi lemak ni sis...nampak sambal tu hitam2 merah....lieya suke mcm tuh...sure sambal tu manis2 pedas....

misz uzmy said...

alarrr sedapnyee...
:)

Alin Marlini said...

wah...sedapnyer...

rATu kEBaYA said...

wah.. tgk isinya mmg banyaklah.. mesti kenyang jekan bila lepas makan..

adarnadzmie said...

wahhh... sedap nampak nasi lemak tu...terliur nih...:)

ieda said...

huwaa beb ! ..
ko kejammm !!!
nasi lemak kalau bungkus macam nie , sure mantopsss kan beb ..
same sedap je kalau bungkus ngan daun pisang .. adehhhhhhhhhhhhhhh

sahromnasrudin said...

tapi berapa harganya???

norhidana said...

perkh banyak giles isi nyer kak...mmg kenyang betl nih
kalu share pun msti ckup mkn ber2 lg...
tgk dia nyer lauk,sambal segala apa tak lokek...
ish dh kenyang pun msh terliur lg tgk nasi lemak tu... aduh

Cik Ina Do Do Cheng said...

berkat dia berniaga, dah lah sedap banyak plak tu. banyak cam tu eloklah syer ye dak.

Dee said...

baru nak tya..sbb sis dh ckp dpn public bank tu dee taulah..next time leh cuba..

rasp said...

slalu gak lalu area tu sis...
dekat gak ler wif my house...
mmg pamos nasi lemaks nie...
tapi i lum pernah try...
nak try lah one day...
KATA ORG dolu2 si Johan*pelawak*..
pernah keje situ...
ntah iye ker idak...

SURIA AMANDA said...

uish...terus lapar ni...adusss

*SiRibenMerah said...

ok terliur.. waaaaaaaaaaa~

Mimy Hamid said...

jauhnya posh ko smpi ke ampang...aku pantang nasi lemak lagi ni..huhuh teguk air liur je la nengok

aisya said...

macam banyak je nasi lemak tu.. kalau sy confirm tak habis makan.. huhu

vincenzo carlone said...

nice blog :-)

mamaNoriz said...

nmpak sambal tu dah tahu sedap!

bungkus luar sembrono je kan, tpi yg penting dlmnye best!

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya sis...jauh plak nak kesana.....smbal tu nmpak sedap

el said...

teringin nak bukk gerai nasi lemak
tp x tahu lah sedap ke nasi lemak kena wat research ni

meletop u nasi lemak dia

ALoNa CintamaniszLite said...

urgh...mmg nampak sedap...aduhaii..terliur lak..