Klik Jangan Tak Klik

Thursday, March 15, 2012

Tutti Fruitti Cara~Caranya!!!

Kalu nak dessert yg healty 
meh ler layan 
"Tutti Fruitti"
 cara~cara nak Bertutti Frutti
ialah mungkin ada yg dah tau 
tapi ada gak yg tak tahukan
cam aku ler masa 1st time nak bertutti frutti

mula2 pilih cup nak beso ke yg kecik
aku tamak pilih yg beso
hehehe
pastu tekan la kat mesin yg disediakan
 flavor yogurt mana nak
aku pilih flavour
chocolate
+
vanilla

lepas tu pilihan buah2an...

aku ni rambang mata amikler selagi ada
nanti bila time bayo siap!!

yang ni dah part tak healthy yer
sekali sekala nak rasa
 feeling zaman kanak2
macam2 ada..marshmallow wajib letak fav tu...tapi cereal tolak tepi
weekend tak wajib diet yer...

Selagi muat ha!!
 letak ler apa ko suker
heavenkan..
nampak tak ada tgn yg merayap tak sabo nak ngap!!!

hamek ko RM23++ kecik beso ni
Mr Y dok geleng paler
baek pi makan2 lagi berbaloi
org lelaki beselah!!
harga ikut berat timbangan yer..
lagi berat lagi bnykla kena bayo!!!

Tapi bila dah rasa masuk kat mulut mmg 
yummy dan akan rasa nak lagi...
dan lagi
tak caya cubalaa!!!!

Psst: Dari makan sekerim yg berkalori tinggi yogurt tutti fruitti ni adalah pilihan bijak utk yg nak jaga badan katanyerrrrrr....

25 comments:

lieyalatif said...

lieyapun mase first time gelabah gak sis hahaahahah.....tapi skrang dah terra dah heheeheh.....

ish, tgk entry ni terus rase ni pi berTF plak arinie....

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

tak pernah lagi rasa besh ke..kureng la bende² camni tapi teringin gak nak rasa hehehe..Amboii 23 hengget..

Shu Shinju said...

sedapnyeee...tak pernah lagi cuba..nanti nak ajak en.tunang..sebab kami penggemar aiskrim yg tegar...hihi..

Has said...

i x pernha try lagi..sbb tak reti. thanks sbb share step by step..heheh

mamavogue said...

yummy! konpem sedap..

Hilmirda Daud said...

Amy pun belum cuba lagi...

ct rahani said...

x penah lg gi mkn walaupun dh byk kali terlintas di hati nk try TF nih.. huhu..

SURIA AMANDA said...

betul2..kalau ai..layan strawberry bebanyak,pun mahal jugak....

norhidana said...

salam kenal ye kak... sile lah jenguk ke blog dana kalu sudi...

selalu tgk membe2 cite psl tutti frutti tp lum kesempatan lg... walaupun ada kedai dia dkt ngn umah huhuhui

ieda said...

den x pernah makan layie ..
dah ada di ktn nie
bileeelah nak cube ;)

el said...

macam tu eh cara2 dia..baru ku tau
xdelah malu miow2 nti g sn
tp mahal nok...
mmpus kena bayar kalo bw budak2 tu...
hahahhahahaha..time gaji oklah..

Neeza.Areef said...

masa 1st time masuk mmg target bwk SIL sbb dia dah penah mkn kt situ..so x de la segan sgt x reti.haha..still sombong tu x mau ngaku 1st time kan..mmg la rasa tamak nk bubuh2 mcm2 hiasan tp flavor tetap nk vanilla coklat pn skit jek..penah try stoberi tp masam sgt lah...

ratusiput said...

aku baru rase skali tu pun adik belanja.nak bli sendiri...uishh aku mmg kemut skit nk kuo duit utk makanan yg memahal ni.ehehe.masa adik belanja tu pun tak letak topping sbb sian kan dia kang nk membayo.just nk rasa je eskim dia camne...so far ok la... :)

cha said...

haha nasibla i tak gemar yogurt2 sgt ni :p

mamaNoriz said...

letak buah selalu mahal kan...

so kena skip buah amik coklat kecik yg ringan je...hahahah

Mimy Hamid said...

memula aku gi sini aku main amik je apa ada...now dah byk kali pegi dah tau cara taktik bg murah..kasi hentak hempuk sikit then baru letak topping ..dengan taktik tu aku dapat la dalam harga RM13 camtu..hihi jimatkan

F.T said...

I like your tutti Fruiti shop. where are you from my dear?

Plastic Card Printing
Plastic Card

Cik Ina Do Do Cheng said...

opp RM23 : )tak pe janji sedap , dan yang penting healthy dari sekerim.alah posh orang lelaki mana suka sangat benda-benda cam ni. suami cik ina pun cam tu gak.

Nur Emilya said...

sedap!

Reena said...

Hahaha... pengalaman pertama memang selalu mengajar kita supaya berhati-hatilah makan tutti-frutti di masa hadapan.

sisdee said...

my fav..esp red velvet ngeee

rasp said...

jgn tak percaya...
i lum pernah try lagi....

zulkbo said...

salam..
erkk..RM23 besar tu je..
kena tahan makan sampai
ke malam la jawabnya :)

IxoR@ said...

yummy!

sy seminggu sekali mesti wat lawatan tapak ke Tutti Frutti...

hehehehe....

Softtouch [Hanim] said...

Sy suka TF ni...to xleh selalu takut anak batuk