Klik Jangan Tak Klik

Saturday, March 10, 2012

Resepi Sandwich Ayam Panggang aka Chicken Grill!!!!!!

Asal weekend jer
kalau takde acara JJCM
aku suka gak 
"masak"
atau mencuba resepi baru
My fav roti sekarang
"Massimo"
tak kesahlaa macam2 rumours yg meragui
kandungan bahan yg digunakan
tapi aku tak mo amik port
sgtlaaa....selagi ada cop "halal" by Jakim
aku yakin...itu kalu depa nak tipu tanggung la sendiri
semua haram apa yg halalnya
kenapa gardenia tak cakap ada kandungan tootttttt
taula ramai yg dah berpaling arah
jgnler buat fitnah lagu tu
tak baekkan...unless mmg betul ada bukti
Resepi kali ni
"Sandwich Chicken Grill"
ayam ni nak kasi power aku marinate semalam 
sampai ke isi terasa kesedapannya

Bahan~Bahan

10 keping roti putih
500 gm dada ayam –di perapkan dengan garam dan serbuk cili paprika dan dibakar/di panggang
10 keping kejucheddar
3 biji buah avokado –ambil isi sahaja dan di lenyek
2oo gm daun salad
100 gm mayonis
hirisan timun dan tomato
sedikit lada hitam
Cara~Caranya

1. Sapukan mayonis,keatas kepingan roti yang di bakar
2, Lapiskan kepingan ayam,keju dan avokado serta daun salad
3. Sedia untuk dimakan.boleh dimakan bersama saladcoleslaw dan kentang goreng

 taraaa!!!siap sudah...
bolehlaaa makan

Psst: Aku mmg suka sandwich...tak kesah apa jenis pun pastu letak pulak sayur2 bnyk2 heaven!!cubalah


10 comments:

Rozuan Ismail said...

roti massimo memang lagi lembut dan sedap =)

Asyiqin Haulisah said...

pagi baca blog ni dgn tak sarapan lagi. mmg lah kann.

el said...

el pun suka semua sandwich..n suka letak sayur byk2..n suka letak mayo byk2 hahahaha...mkn berkeping2 pun xkisah..sedap kan...

a'ah roti masimo tu mmg lembut n sedap..

Nava.K said...

I think this brand of bread is becoming so popular and will be move further looking at the issues Silver bird is going through now. Maybe we have to say bye to High 5.

Simple and nice, just perfect for my brunch or light meal for night.

cha said...

org bodoh je cepat percaya khabar angin. haha tak abis2 malas nk layan kdg. btw resepi tu mcm patot cuba je sbb hubs pun suka sandwich gak

misyamissyou said...

makkk! sedap..setakat ni berjaya buat sandwich telur je..sat bile2 blaja wat sandwich ayam lak huhuu

Reena said...

I pun suka makan sandwich bila boring buat sendiri confirm pergi terjah Subway. Selalu pergi sana hari Selasa sebab hari Selasa ada offer untuk Sandwich Tuna. Hehehe

Neeza.Areef said...

sedap dan berkhasiat

mamaNoriz said...

mak aiii, berderet sandwich nye...brp ramai makan tu?

byk makan pun Posh tetap maintain body solid ek...huhu, jeles!!!

kat johor tak nmpak lagi btg hidung massimo tu, bila lah dpt rasa...

Mimy Hamid said...

aku pun favvy sandwich..suka resepi ko ni