Klik Jangan Tak Klik

Thursday, October 29, 2009

Saat Terakhir

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Ni pun tgh heboh leh dapat duit cam nuffnang..meh ler join beramai2...hehe..
pastu jgn lupa klik2 gak nuffnang aku....kalu tinggal jejak konpom aku akan klik2 korangnyer lak...
"orang berbudi kita berbahasa orang memberi kita merasa"...jgn ler org dah klik2 iklan ko...ko buat bodo jer...tak baik camtu kan...kalu nak kaya meh kaya sama2...hehe..itulah baru namanyer "komunity blogger"

Gedebuk gedebak nak tunggu 1st November utk contest 99HTN...cam yo yo ajer kan..padahal bukan aku tak pernah diet tanpa nasi pun....mmg ler pernah tp kali ni betul2 trill sbb 3 bulan tu beb....takper akan aku teruskan cabaran tu walauapapun rintangan yg datang...chewahh

Jadi sebelum hari cabaran meh ler kita pulun nasi kaw2...takde ler main2 ajer...dua tiga hari ni pun aku tak layan nasi...mau kasik "warm up" dulu

Entry kali ni aku nak citer berkaitan dgn "nasi"


Nilah restorannyer "Nasi Lemak Antarabangsa Kg Baru" aku gi outlet yg kat "Kota Damansara"
Actually aku nak makan "western" tp Mr Y pusing punyer pusing "ternampak" restoran ni & dia mmg suker "nasi lemak" walaupun aku tak berapa suker sbb "menggemukkan"..layan jelah akukan "isteri mithali" katanyer...hehe
Lagipun aku belum ada review pasal restoran ni kan...



Acara utk aku posing2 belum bermula...kasi usha kiri kanan dulu...sbb ada "terbaca" one of the "blogger" kena sound sbb amik gambo kat restoran tu....aku tak mo ler malu...maybe blogger tu bawak camera "canggih" kot yg besar gedabak tu....nampak sgt ler pulak...
bukan sumer paham kt ni "blogger tegar"...jadi kena pandai cover line...cam inspector gadget lak aku rasa..hehe


Apa lagi bila line sudah clear...baruler start...
Ini adalah "wajib tayang" ..
aku la ni suka gune ayat ni sbb tingat nickname "Que Haidar" dlm "Papadom"..kesempatan ni nak ucap "congratulation" to "Que Haidar & Linda Jasmine" yg dapat baby girl semalam..nama baby dia sedap " Tengku Ratu Haidar" mesti cute sgt
sbb mummy & daddy dua2 lawakan


whatever org nyampah ke idak aku tetap mau enterprem..
posing2 dulu sementara menunggu "nasi lemak specel" sampai...tak sabar rasanyer nak rasa "nasi lemak" kat restoran...huhu..
besekan makan kat gerai2 ajer...


halooo lambatnyer....mana "nasi lemak" ni tak sampai2....saja jer sebenarnyer mau tayang rambut wa yg dah lama tak gi "treatment" still menten cam gitu....
"guna jari pun bley"
tapi mmg aku tak guna sikat pun...hehe
nanti kalu ada free time harus gi treatment ni...hehe

Inilah yg kami "oder"..lagipun tak banyak choice..

Ini aku nyer "Nasi Lemak Ayam Goreng"...entah aku ni kalu makan nasi aku tak reti nak lauk bnyk2...aku tau "ayam goreng" with "vege" sudah...


Mr Y mmg terer bab2 ni.....meriah sungguh..."nasi lemak sutun & telur goreng"


Teh ice...dua2 oder sama...sbb panas giler hari tu...kehausan yg amat...

..
Amik ko "nasi lemak" termahal bagi aku ler...mcm makan kat "kopitiam" ler pulak...kalu makan kat gerai bese baper hengget jerkan...oklaah janji aku dah "singgah"...tp not to repeat la sbb tak bnyk choice laa...Mr Y lak suker ajer siap mau repeat lagi...huhu

.

Ni gambo depan restoran...ada ker Mr Y suruh aku posing depan kedai tu...walaupun aku giler posing...eeee tak koser aku nak posing2 depan kedai tu...hehe

My review
Suasana & deko ni oklaaa...waiter tak berapa nak mesra alam...tp Mr Y kata "dia senyum kat abg"...dgn aku main letak jer oder tu...huhu...i tak suker tau dilayan gitu...i bayar hokey...kalu tak pun tulun ler senyum...
ada "5% service charge" ...dia service apa yek...nak oder pun kena gi kaunter...elok2 aku dah duduk kunun2 to be serve...tetiba suruh aku bangun oder kat kaunter....huhu


Food pulak bg aku tak berbaloi nasi lemak kat umah lagi sedap...entah apa yg speselnyer tak tahuler...mcm2 cara la ni nak komersial kan perniagaan depa...anyway up to korang & selera masing2..as for me aku tak kisah bayo baper pun tapi mesti berbaloi2 ler...kalu takat sama dgn gerai biasa baik makan kat gerai ajer...hehe

Aku kasi **/5 bintang

Dah baca tak reti2 nak tinggal komen...hehe

Psst: Meh ler kita klik2 iklan yer...la ni aku dah mcm addicted gatai jer nak klik2..korang pun jgn memalu klik2 la iklan aku yer...sampai naik lenguh jari jemari ku...camno ler rasanyer jadi cam RM...mcm2 dia kena buat...mesti sibuk giler...cayalah RM...bangga dgn RM...satu2nye blogger melayu yg paling menyerlah & aku betul2 bangga dgn dia...hehe

36 comments:

geraugebang said...

kita pun heran orang kata nasi lemak ni best gileer. tapi kita tak pernah rasa lagi. tengok sambal dia, hitam sangat. Kak gerau satu taste la ngan U. Kak gerau pun rasa macam tak sedap. he he he.

ieda said...

beb .. gue x tahan ngan nasi lemak antarabangsa nieh .. dok tahan nak makan nasi .. biler nengok nasi lemak nieh tada tahannn ooor

ecehhh mu sengaja kannn duk dekat2 ngan signboard dia .. nak jadi model nasi lemak lah tuh ... hehehe

Mr PenyuBiru said...

restoran ni caw nasi lemak antarabangsa kampun baru tu ke? baru teringin nak pergi,tapi bila baca review tu,terus terbantut.

Lady of Leisure said...

kalau nasi lemak aku slalu pi pekena kat mak wanjor kampung baru..
makanan sedap tahap dewa bertelur pun kalau layanan tak mesra, jadik tak best gak kan..
btw, nape kalu pi situ depa marah amik gambo? amik gambo kat restoren ni salah di sisi undang2 ek? serius aku tak tau pun, sbb aku pun dok wat gak keje2 amal ni qwakaka.. bukan ape, kalau kita tempek kat blog, depa gak yg glemer n dapat nama, lagi ramai org pi...

hihi..

sis_nita said...

isk..

sob3x..

beb.. nak tau tak naperr aku sedih..

sedih wooo nengok..

ko kanss tetap anggun dan slim..

dan dgn selamba membelasah nasik lemak ngan pnoh gaya mutu dan keunggulan..

kita tak leh wooo..

tgh training diet tanpa nasi..

:(

Mimy Hamid said...

nasi lemak antarabangsa sejak komersial ni harga mmg mahal..sesekali ok la..menunya pun ko leh dpt di tepi jalan..yer tak??

klik klik

buah hati nya.. said...

hehe..posh ni saspen jer tajuk post..rupa psl nasi..lelaki mmg mcm tu, x kisah asal masuk perut..tp nasi lemak xleh mkn sll..mahu terbatal diet..huhu..

ikiqzana said...

dulu aku selalu beli nasi lemak antarabangsa ni kt kg baru je.. yg baru ni x pernah la plak...

dulu2 sedap gak.. tapi aku rasa smbal dorang ni manis le.. kureng sikit..

aku dh klik2 dh.. hehehe..

Faizah_Haris said...

wahhhhhh cam gitu je ke ns lemak nyerr???.....kedaiii tu nampak sangat meriahhh ijauu lg...eheheh...kenselll laaa nk menyinggah...hehehe...ahaksss...ni nasi lemak terakhir seblom 99htn ke? :P

Rinna said...

Aku tak penah lagik ler..gi makan kat restoren tuh..dah baca posh nye review nie..cam terbantut le pulak nak gi makan kat sana..heheh.. kalau nak makan jugak baik gi kat kedai yang ori..kat kg baru tuh.. :)

Dee said...

this is the 2nd time i bc pasal review restoran ni..dua2 kata x sedap n mahal..i beli nasi lemak singgit je kt umah..lg sedap..hehehe..

ProCyber said...

mahal tu..
kalau makan kfc..
emmm...
nyam2..
Pasti menggemukkan.
(^_^)

sah90 said...

mahal2..
Biar betul ada blogger kena sound gara2 ambil pic kat sana..
He3.
kalau terkantoi posh,
xtau pe jadi...
(^_^)

y@n@ M!B said...

sy pn xpnh g mkn kt cni lg wpn dkt dgn opis..tgk gaya mcm ns lemak kopitiam je lg sedap..huhu..
erm..unless org lanje br sy g kut..hohoho~ ^_^

y@n@ M!B said...

sy pn xpnh g lg mkn kt cni wpn dkt dgn opis..nmpk gaya mcm ns lemak rm3.00 lg sedap..huhu..
erm..unless ada org lanje br sy g cni..lalalala~ ^_^

Azmiezas said...

Akak baru jer makan nasi lemak ni kat Melaka ari tu..cuma sambal dia cam kureng sikit la..tak tau la yg HQ punya tp caw Mlka..agak kureng sikit...

btw sambal udang petai dia not bad..

Softtouch [Hanim] said...

tp kan sis ramai yg ckp nasi lemat stu best...tp sy xpernah mkn pun kat situ...haahlah mcm mahal jer regenya...mgkin dia nk kaver sewa kedai lg..he he he

neezareef said...

rsanye ni last nasik sblm 1/11 ke hape..heheh

Scha said...

nasik lemak tu
buat akak lapar,
thanks for the info
hujung minggu
mesti nak kena pekena ngehhh~

niesz said...

cam sedap je nasi lemak tu..da lame gak niesz xrase nasi lemak..susah nk dpt kat kolej niesz..if ade pon x sedap..kire cam nampk je cam nasi lemak..tp hampeh!

a-as said...

kat puchong pun baru buka satu..dah baca review ni cam 50-50 plk nak try..tengok lah nanti. ;)

klik-klik!

ena said...

wahhhh... tingin lak sy nak rase nasi lemak tuh... sy ni bkn penggemar nasi lemak tp bile tgk kat sini... kecorrr air liok nie.. ehehheee...

Annsyifa said...

rasanya hq kg baru tu lebih sedap dari branch2 yg lain...
kalau nak makan nasi lemak antarabangsa ni kitorang ke kg baru walaupun ada branch baru dia yg 5 minit je dari rumah..hehe..

HaSue said...

amboi sis..'guna jari pun boley..' santek rambut.. ;)

nanti dah x mkn nasik 99 hari jgn teringat2 lak ngan nasik lemak nih eh.hehe

adikmanje@ellyazarmilia said...

Posh..makan kat gerai kg baru tu murah sebab tak de ekon kot...hahaha

Noorlaila Mohamed Nor said...

hee :)
sama laa~
gigih nak klik2 org punya
mengharapkan org klik balik
pikir duit je skarang :p

rasp said...

me slalu lalu gak depan nasi lemak antarabangsa tapi kat ampang nye lah...and oso tak pernah menyinggah hehehehe....takat lalu je laaa hahahaha

Emilia said...

tekak Mr Y sama jek dgn tekak aku, klu makan nasi lemak mesti carik sambal sotong dgn telur goreng...kiki...
lawo rambut!! tak kaler kan? :D

Ashikin said...

a'ah aku pelik la nape ek kdai2 yg self service minta service charge. service apa mende ntah. kerajaan kene pantau ni. x patot btol! dia dpt pulun duit la tenanga kerja kurang coz customer kena buat sendiri kan.

aku x pnah masuk nasi lemak antarabangsa sbb ak urasa nasi lemak franchise ni x best. home made aku punya sendiri lg best. ahahahaha.

Judiene said...

wahhh
mahalnye nasi lemak kt situ
maybe beras die import pakistan kot
ahahahaha
tetibe plak
tp nmpk cm nasi lemak bese je
huhu

:))

jebat_durhaka said...

sedap ke nasi lemak antarabangsa ni??? aku penah sekali mkn kat kg baru, biasa jek tak de apa apa yg istimewa pun cume banyak pilihan lauk pauk dia. tp tak tahu lak tekak korang kan, sendirinya tekak sendiri rasa la kan...ape pon aku tak lupe klik iklan ko heheheheeh mcm ko jugak kan kan posh

atty's said...

SEDAP KE POSH NASI LEMAK ANTARA BANGSA NIE..HEHEHE ..

POSH LEH JADI DUTA ..NASI LEMAK ANTARA BANGSA NIE..EKEKEKKEK

Delimasari said...

ooo boleh tahan regenya...poshh

kte ada mkn nasi lemak kat warung je le - kat kampung baru sebelah ngan restoran nasi beringin - warung biasa aje - ramai orang tau,, sedap jugak nasi lemaknye haaa - esok nak p breakfast kat situ...

Aidi-Safuan said...

huhu...ade gak ternampak kedai nih kat jaya jusco AU2. tapi sampai skarang tak penah singgah walaupon selalu pegi kat JJ tuh.hihi...ala,kalo nak rasa nasik lemak antarabangsa,better pegi outlet sebenar dier kat kg baru tuh.hihi

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wow sedap giler nasi lemak..huhuhuhuhu

NeenaAnuar said...

agreed!! me pun like dah nak boikot jer nasi lemak antarabangsa nie... sbb yg pertama... rasa dia tak consistent lah... then, yg kedua sbb agak mahal & makin mahal!

p/s: sorry for late comments... but i always following ur blog! :D