Klik Jangan Tak Klik

Monday, March 12, 2012

Air Terjun Kalumpang & Beriani Gam Prima Tanjung Malim!!!!!!!

Ini bukanla destinasi yg nak dituju yer
Town girl masuk kampung
jadi jakun ler jawabnya
eksited tengok "Rusa"
siap berenti amik gambo..nasib baik tak pose sama2
comel!!!
Walaupun bukan tempat dituju...saja mai survey
katanya happening sangat
"Air TerjunKalumpang"
punyala ramai umat manusia kat situ tapi kami tengok2 jer
nak masuk keta pun sempit
(aku baca review bnyk kata "kureng")
Inilah tempat yg dituju sebenarnya
nak makan beriyani sedap
sampai ke tanjung malim gedik tul
cam ler kat Key ell takde beriyani
Semangat berkobar2 nak merasa kesedapan
 Beriyani kat sini
yg digembar gemburkan sodap sgt!!
"udang galah" u
tapi malam jer kot kami mai siang
takde pun

tu dia lauk pauk
 beriyani Gam
Mr Y tulun amikkan
 
Mem order dan mau duduk makan ajer...
Mr Y dah pernah pi sini
dgn geng bikers 
dia yg rekomen dok kata sodap sgt
Ini pak mentua akunyer
"Kambing"
Ini Mr Y yang empunya
Ini I dan MIL order sama
 ...tengok pak mentua dok makan
kambing tingin tapi tak berani nak amik!!!
lain kali nak amik kambinglaaa

Dessertla pulak
orderla ABC...tingin pulak nak makan
kongsi dgn MIL

amiklak
"Jelly Kelapa"

Syukur kekenyangan....pakai tangan baru ada kick
sampai menjilat jari!!!!

Psst: Nak kata sedap tahan gaban tu takdelaa....tapi bolehlaa..cuma aku tak rasa pedas tapi cam panas mungkin rempah ratus yg digunakan...dan lagi satu kami sampai awal sgt maybe rempah ratus tu belum " mesra" sbb Mr Y pi dgn geng riders kata sedap sgt sampai nak jilat sepuloh2 jari!!!

15 comments:

*SiRibenMerah said...

huishhh~..
terliur tgk nasi beriani tuh~

SURIA AMANDA said...

huiiiiii....mak oiiii....berdebar jantung tgok gambar makanan mcm ni..nak2 tang kambing tuh....

lieyalatif said...

uih sis...saje tau...bikin teliur gituuu hah....kalo lieya pun amik kambing tu heheeheh...peberet kambing2 ni heheheeh....

sis ABC tu nampak power laaaa....

Mr feckry said...

halamak, briani die power da

rasp said...

perrgghhh nie baru betul2 JJCM...
ya makan guna tangan feel extra skit kannnn...

Dee said...

dee tak pernah cuba beriani gam..ingat nak try yg kat johor pya..baru real kot..huhu..

Neeza.Areef said...

tetap nk kata bariani gam batu pahat sedap..hehhe

mamaNoriz said...

apa dlm mangkuk kecik2 atas tutup periuk kat gmbo makanan yg 1st tu?

samalah kite jakun tgok haiwan....hahaha...kekadang terlebih excited ngalahkan budak2...

maybe masa mr.Y pegi, tokei kedai ada mandrem lebih kot, tu yg sedap dgt...time Posh smapai lum smpat mandrem lagi...hihihi

rATu kEBaYA said...

terliur ni tgk kambing tu.. rasa dah sampai ke tekak..

Delimasari said...

nasi briayani Perak

ieda said...

uishh ingatkan mu shoot lembu tgh berak lah beb ekekke .. rusa rupenyeee ;)

wahhhh sedap tuu beriyani gam nie .. lapoor lah pulakk .. terbaik lah beb !!! ;)

Pepel BoNda AmaNi said...

geng riders nie agaknya memang suka cari tempat2 makan kot kan..sebab my prenz punya asben pun cam tue jugak...pastue nanti bagitau la bini dia..dan bini dia pun mengajak la kengkawan g makan..hehehehehhe

Mimy Hamid said...

ala posh gambo makanan jek..nasi arab lak tu..huhu nangis

Softtouch [Hanim] said...

Jauhnya sis cr mkn...gigih...heeeee

el said...

kambing2 ni mmg aiii loikeeeee
one day nk sggh mmg dok cari nasi beriyani gam ni..hehehe