Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, December 15, 2010

Mohamad Lentok & kempunannya

New born baby
inilah dia
"Mohammad"
simple jer kan nama dia...aku dok tanya berkali2
cam tak puas hati takkan Mohammad jer kot
la ni kan semua nak nama glemer

aku pandai2 jer gelar dia
"Mohammad lentok"
sebabnya

****

****

****

****

****

****

tengok lentok lagi...mmg goob baby boy...kiut sgt...tak nangis langsung
tido jer keje dia
masa aku pegang dia tu....comei sgt
geram rasa nak bawak balik jer hehe
aku mmg suka jer jenis yang tak banyak ragam
even mum dia pun cakap nangis cuma nak susu jer...nangis pun tak kuat
sangat..tapi baby zaman sekarang kebanyakkanya mmg "smart"
tak banyak kerenah seolah2 paham mummy dia nak keje yer

jaga pun lentok lagi....yang tu my auntie
"Mak Uteh"
nanny dia

bising macamana pun boleh tido lagi tu....tapi tetap
terlentok daaaaa!!!!

My cousin yang baru kahwin tu...her new first baby born...
baru jer habis pantang...weeiii belum cukup 100 hari laaaa hehe

Cerita pasal kempunan pulak
dek sebabkan aku kena balik cepat sebab ada hal
& disebabkan jiran sebelah nak buat kenduri arwah
sampai nak block jalan terpaksala aku kena chow cepat...so masa aku sampai
pun depa baru nak start masak2....so amik bau jelah...sutun tu

Gulai udang....sedapnya...so dah tak sempat
amik bau jelah....kalau dah masak buleh gak tapau
huhu

Makanan yang dah terhidang...tapi apakan daya amik gambo jelah
kempunannya....

Psst: Ramai dok tanya aku pindah office ke...yess....tp still under same company....pindah dari bawah naik atas jer....hehe

24 comments:

Rozuan Ismail said...

nama tu simple tapi ada maksud kan..yang terpuj..comel dia..

SURIA AMANDA said...

lauk sotong tu sgt seksi..

yellowie roses said...

MANA MR POSH..LAMA XNAMPAK DIE =(

YanaMIB said...

ololo cutenye..hehe..sy xreti pegang baby yg lembut lg cemtu..kena blaja lg nih..nk kawen kena gheti pegang baby..kui³ =P

nurkass said...

amboiii..comeynyer mohammad nih..geram..

p/s: jomlah singgah blog saya,join contest..

el said...

comeynye budak lentok tu
mmg pun sng kalo jg bb yg x byk ragam...sng nak wat keje...

Rama2Ungu said...

amboiiii..sedapnya lauk pauk tu..mskn kampung betull..i like.eee....

comeeenya baby..lentokk2 sgala eh.. tapi kenapa tak bedung baby tu?

Puan aiNa Rahman said...

terbuka lak selera pagi² ni melihatkan hidangan makanan yg gojes tu =D

Softtouch [Hanim] said...

comeinya baby lentok tu..xbyk ragam yer?kalu mcm tu sennaglah mak dia

Alahai siannya sis, amik bau jer..patutnya sis jamah sikit ..colek2 je ker..kempunan nnti..

ieda said...

aah lah beb .. memang cumei bb nie .. ehheheh geram lak aku nenggok haaaa

adoiii banyak nyer menu kg nie .. sedappp nyer .. x tahan tgk telur masin tuu :)

** beb jgn lupe TAQ :)

Azmiezas said...

sukanya akak tengok baby..geramm..

Mr feckry said...

sedapntye melentok

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

pindah jugak tuh....heheheh. walaupun dari bawah ke atas...penat mak aiiii...mcm dari kedah ke johor penatnye kan?

p/s: kina dtg...jOm tgk si adam kenet amek gambO! kecik² dah pandai amek gambO taw..

SyaNa said...

walaweyyyy sedap nye lauk
comel la baby lentok

-aNida OtHmaN- said...

menu dia sume melelah air lior..sdp nieh...

nama yg MUDAH di panggil dan mudah di sebut,,,ini kerana NAMA satU DOA...... =D

makdara TERdiva said...

biasa baby dlm pantang memang baik..tp lepas pantang..stat lah bersilat siang malam duk nangis jer..

AngahSayang2314 said...

uitt ingatkan perempuan muka macam perempuan jerrrrr hehehehe

Dee said...

i have 2 friends..yg bg nama anak simple sgt..tp dee suka..org pun panggil penuh..sorang Ahmad..sorang lagi sama mcm baby ni..Muhammad..

zura@iwan said...

slm....

lama tul x dtg cini....apa kabar...

comeynya bb....i likeee....

ALoNa Cintamaniszlite said...

erm...rugi2..dh terhidang dh..cuma tak sempat nak makan aje..
huhu..
suka baby..bau baby...huhu..

mummysyafie said...

dear..comel nya baby tu. memang tido je baby skrg ni kan. tapi malam berjaga.

berselera tengok makanan kat situ.

Ogy said...

alahaiii sejoknyaa hati tgk baby tu....

Mimy Hamid said...

comel je nama...muhammad simple dan bermakna tuuu..dah besor lekat mamat pulak..hehe

Rinna said...

Alaal comeinyaa Mohammad...terlentok aje yer.. :)

Sedaapnyaa lauk2 tuh semua..adess tergugat nengoknyaa.. :)