Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, March 7, 2012

Diet Sihat Dan Sedap Itu Perlu!!!

Kekadang badan kita perlukan
 diet yg sihat
dan yang penting sedap
"Apple Green Salad"
"Dry Noodles"
tapi bukan mee maggie yer
aku kalau masak selagi ada 
apa2 jenis tumbuhan dalam fridge
wajib masuk...
just a simple resepi campak2
guna olive oil
dgn garlic
 
a good combination
yang penting mengenyangkan 
dan menyihatkan...

lagi satu kalau aku makan tak suker sgt  
by book or ikut rules
whatever aku rasa logik
dan balance itu yg aku amalkan
anyway hidup ni kenala
enjoy
cuma yg jgn  penting moderate
berlebih lebihan

contoh~
kalau rasa ari tu nak makan kaw2..so untuk meal yg lain tu kureng2kanlaa yang penting kalau diet breakfast jagn skip yer...lunch or dinner okey!!!

Psst: Walaupun aku suker makan.....tapi aku tetap ada balance dalam diet aku....yg penting vege dan fruit wajib ada dlm diet harian aku..

12 comments:

el said...

el suka mkn buah n sayur
tp kdg2 tu kan sure lupa nak makan
lupa nak beli bagai...
ermm diet x seimbang la kan hehehe

jom join GA el

menangi adiah spt Jam tangan, english cotton, handbag, wallet dll

http://arwendanish.blogspot.com/2012/03/arwendanish-1st-giveaway.html

lieyalatif said...

mmg menu yg sihat sis...lagi2 salads tu...nyum...nyum....

Dee said...

patutlah slim..wuhuu..

syanasaid said...

patut tgk ko mkn sume sedap2
jarang tgk ko diet
tp body menten
rupenye ko balance kan ek
aku ni pn bile da try mcm2 buku resepi diet, rse ngarut jek
lagi aku folow diet tu, lg aku teringin nk mkn mcm2..
skrg ni aku makan mcm biasa..cuma control kuantiti

atty's said...

kty pulak suka makan sayur..

ct rahani said...

sy plak suka mkn sayur.. buah kureng sket.. pasni kena rajin amalkan mkn buahkan sis..

Norasikin said...

Saya pilih sedap dulu baru sihat. heheh

adarnadzmie said...

sedap nampak salad tu..bole kasi resepi wat salad tu..:)

aku HaniAsyira said...

tak reti nak makan banyak lauk..

oktant said...

Saya setuju dgn posh76. Sayur & buah-buahan mesti diambil setiap hari.

rasp said...

rasa tak complete kan kalo makan takde sayur and buah....

Pepel BoNda AmaNi said...

wah patutla slim...jeles hoke...