Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, March 6, 2012

Nasi Kandar Kudu ~ Sedap Sangat Ke Sampai Orang Sanggup Beratur Panjang!!!

Takde idea nak makan apa
untuk lunch...
Silala datang ke
"Kudu Bin Abdul"
Penang Nasi Kandar 
Nama jer Penang Nasi Kandar
tapi sebenarnye located kat 
Jalan Tunku Abdul Rahman jer
depan dgn
"Honda"

cuma sini masalah parking yg tak tahan tu....kami mai pun dgn moto jer
banyak kali gak dtg dgn keta hampeh
takde parking
Ni yang kami order 
...ayam..sutun...vege...
aku tak berani nak makan bnyk2
makanan berkalori tinggi ni...
walaupun kalu ikut tekak sedapnyer
jer ni
cam bese kami share
semenjak dua menjak...
ni taste serasila pulak
 Nak makan Nasi Kandaq wajib ada "Papadom"
Papadom kat sini bukan yg beli2 readymade yer
ini mmg buat sendiri..aku siap mintak refill
sbb sdp bebeno!!!

Jangan risau harga adalah sangat berpatutan yer....
makan bnyk2 pun rega menten
teruja nak terai
Mee Goreng!!!
nampak tempting gak

20 comments:

cha said...

my abg pnh update ckp nasi kandar kudu ni mmg sedap. then i pnh tgk klua kt tv. harga ok tak sis? i wantttt

atty's said...

papadom yg buat pembuka selera tu

YanaMIB said...

menarik gak lauk2 dia..bley ajak famili dtg cni nnt..=)

kak ina kl said...

wah nampak sedap..nak gak gi terjah nanti

adarnadzmie said...

kat tempat saya ada satu tempat nasi kandar yang org suka serbu..tiap kali ramai beratur panjang... nasi Kandar pelita... :) dah teringin ni...hehe

Irfa said...

hai..
tgk gambar pun dah telan air liur

diana said...

kalau kat pulau pinang ni,
belah simpang ampat ni la..
adA satu kedai nasik kandar nama nasik kandar ahmad..
orang melayu punya..
tak de pekerja asing..
100% melayu..
memang ramai pelanggan dia..
dia buka pun sekejap je..
dari pagi sampai jam 3ptg je tak salah..
tapi ramai yang kata sedap..
cuma siap duit je la..heheh

Rinna said...

Jarang makan nasi kandar nie..tp tgk lauk pauk nampak sgt menyelerakan laa plak.. Suka jugak ngan papadom tuh.. :)

lieyalatif said...

pergh sis!!! peberet nie.....sesekali layan nasi kandar mmg syok.....lieya sukemkan kat penang,mmg pior nasi kandarnye....

tgk pinggan sis tu ...meleleh wooo!

SyaNa said...

aiyoyoooo aku mula2 takmo bukak blog ko bile nampak tajuk tu
sbb gua posa beb
tp tak bleh tahan nk gak tgk entry nasi kandar ni
ha amik ko bergelora perot aku
hahaa

ct rahani said...

sini susah la sis nk jupe nasi kandar yg betul2 sedap.. huhu..

Cho Zila said...

akak idakler gemor bebeno ngan nasi kandarni.. tapi kata orang kalau sekali2tu memang teringinler.. maalumler sedap diatu lain kan...

-oP_ida- said...

kaluu kat belah tanah besaq SEB.PERAI UTARA NI....belungguk nasik kandaq..tp kebanyakkan pekerja import mari..tuh sdikit pancing..

gamak ngidam sangat selalu makan nasik ala-ala kandaq gak laa kat "NASI SILA" lahaq kepaq..ok jugaklaa...

tp kalu belah tanjung jangan habaqlaa...belungguk nasik kandaq..mcm-mcm ada.....pilih sana nak mana..

Eri-chan said...

sedap kalau mahu try...

ieda said...

hurmm sedapp terbaik lah nasi kandar nie .. kalau macam nie haruslah ramai org beratur nak beli ;)

el said...

betul tu posh
nasi kandaq ni mmg sedap kalo tgk tmpt tu..tp xleh mkn sllu..mmg byk kalori...el pun kalo mkn nasi kandaq sure order papadom sekali hahaha

misyamissyou said...

waahhh sedap2! tgk pn pun terliur..hehekk XD

Softtouch [Hanim] said...

pernah try dulu sis...mmg sedap....tp lama dah xmkn....sedapnya tgk ayam goreng tu...

LYAfrina said...

ada tgk dlm tv dulu.. mmg pnjang sgt beratur.. mmg sdp k.. tau x ..lya x pnh mkn nasi kandar.

Norasikin said...

Saya paling suka makan restoran mamak. Murah dah mesti tp yg best dpt mkn banyak. Selalunya amik nasi kandar sepinggan dpt mkn berdua dgn anak. Tu yg syok. Harga maintain