Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, February 21, 2012

Terpikat tengok Nora Danish bertudung dalam "Jujur Aku Dayus" & Butik Tudung Ratu!!!!

Suka sgt tengok fesyen tudung Nora Danish  dan 
fesyen muslimah yg digayakan dalam cerekarama
"Jujur Aku Dayus"
comeikan....
tulah kalau boleh nak bertudung baek
bertudung camni
tutup aurat mengikut ciri2 islamik
takde nak terbukak tang leher...tang lenganla
(sori yer kalau statement ni menyinggung mana2 pihak)


Yer mungkin sesetengah
memakainyer kerana ikutan pesen
sbb pesen bertudung la ni
lagi lawa dari yg pesen "free hair"

tapi kalau nak tutup ...
tutupla dgn ikhlas bukan kerana sesiapa tapi kerana allah S.W.T

actually pakaian muslimah la ni mmg santeklaa
kalau pandai digayakan

Fesyen yg digayakan tu rupanya dari 
Butik Ratu
leh ler skodeng tempat ni kalu nak cari 
tudung...
tapi kot mana pun aku tetap suka
"tudung bawal"
senang nak pakai dan tak lapuk ditelan zaman
Insyallah kalau aku bertudung nanti nak pakai camtulaa
takmolaaa nampak rambut2 camtu
Insyallah doakan dan aminkan ajer...

Suker tengok
bnyk retis sekarang dah bertudung...

Psst: Jangan kutuk2 kalau org tu tak bertudung ker apa...kita yg bertudung pun belum tentu kalau asik dok mengata org...yg penting doakan semoga yg free hair akan bertudung amin....

18 comments:

sisdee said...

insyaallah..sntiasa doakan yg terbaik tuk semua...

yg layak hukum kita adalah Allah swt..

el said...

el pun suka tudung hat pic ni...mmg berkenan tgk...
a;ah kalo nora danish ni pki tudung lagi npk comey...smoga ada ruang ati dia nak bertudung

siyes posh pic posh pki tudung putih tu..mula2 tgk igtkan zaman skolah dulu..cam budak sekolah hahahaha...

Riri Yoorin said...

betul2... jangan menilai dari apa yang kita lihat kan..

DaZzlingLilLy said...

betul nora danish cute sgt pki tudung style gitu dalam cute tu

ct rahani said...

InsyaAllah.. moga satu hari nanti terbuka pintu hati sis nk pakai tudung.. mesti sis sgt comelkan.. :)

tudung bawal memang best pakai.. cuma nk iron tuh yg malas sket.. hehe..

Cik Ina Do Do Cheng said...

InsyaAllah mana tahu satu hari nanti , ye dak doakan yang terbaek tuk semua. betul tu cantik tudung tu akak pun minat

Rinna said...

Insyallah.. didoakan moga terbuka hati Posh utk bertudung.. Cantik tuh pakai tudung bawal putih tuh.. :)

cha said...

comel je kn. i rasa org comel pakaila cmne pn mmg comel huhu

tp i pn sama nk pakai btul2 tutup bkn nmpk sane sini

Pepel BoNda AmaNi said...

insya-allah yang penting niat kita mesti baik....cantik beb ko pakai tudung...

rasp said...

insyaAllah...kita doakan yg terbaik utk semua...
siapalah kita utk menilai org lain..
sedangkan kita nie pun masih dlm penilaian....

Mr feckry said...

seyes lawa lu bertudung

Eri-chan said...

betul. aku pun kekadang bila masuk running jek mulalah malas nak pakai inner lengan panjang. alasan lapok aku panas berpeluh2. huish susah jugak weii nak lawan nafsu ni..

ieda said...

aah cute kan nora nie ..
wajah keanak2kan ..

beb .. seysss mu pakai tudung nie dah macam budak sek ting 5 lahhh .. cumeilllllllllllll

bukan nak ngampuu nie beb .. seyes !!! ( wajah seyess niee ekkeke )

PuanEma said...

betul tu.. tak semestiyna orang yang bertudung itu tak membuat dosa yang tak kita tahu.. dan yang tak bertutung itu pula tak semestinya kurang agamanya.. biarlah bertutung itu ikhlas..

Mummy Adriana said...

minta Allah bukakan hati POSH untuk bertudung :) AMIN...ke arah muslimah sejati (*____^)

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka tgk ND tu bertudung..

sis lawa pakai tudung tu...

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah...aminn

SURIA AMANDA said...

sangat comey kan...insyaallah..aminnnn....